Artikel top billede

Manden, der standsede WannaCry, nægter sig skyldig i malware-anklager

Marcus Hutchins blev verdenskendt for at stoppe spredningen af WannaCry. Nu nægter han sig skyldig i en amerikansk sag, hvor han selv er anklaget for at udvikle og sælge malware.

Den engelske sikkerhedsekspert Marcus Hutchins, der i foråret blev kendt for at standse spredningen af WannaCry, nægter sig skyldig i at have udviklet bank-malwaren Kronos.

Hutchins stoppede spredningen af WannaCry ved at registrere et specifikt domæne, der fungerede som killswitch, og fik derefter noget nær heltestatus i it-kredse.

Men i forrige uge blev han overraskende anholdt i Las Vegas efter at have deltaget i hacker-konferencerne Defcon og Black Hat.

Hutchins er anklaget for at have udviklet og solgt malwaren Kronos, der bruges til at stjæle brugeroplysninger fra bankkunder.

Mere specifikt går anklagen på, at den unge englænder skulle have solgt malwaren på online-markedspladsen AlphaBay i 2015 for kryptovaluta svarende til 2000 amerikanske dollars.

Hutchins nægtede sig mandag skyldig, og hans advokat Marcia Hofman mener ikke, at der er noget at komme efter.

”Marcus Hutchins er en fantastisk ung mand og en helt. Han vil forsvare sig kraftigt mod anklagerne, og når der bliver kastet lys over alle beviser, er vi overbeviste om, at han bliver totalt frikendt,” siger hun til Vice.

GPS-overvågning

Marcus Hutchins er løsladt mod kaution, mens sagen står på, og han har fået tilladelse til at passe sit arbejde for sikkerhedsfirmaet Kryptos Logic.

Han skal opholde sig i Los Angeles, hvor han bliver overvåget via fodlænke, og han har fået forbud mod at tilgå det registrerede domæne, han brugte til at stoppe WannaCry.

Læs også: 

WannaCry-helt anholdt for at stå bag frygtet bank-malware

[b]WannaCry-helt angrebet af hævntørstige hackere - men det største problem var faktisk politiet
[/b]




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Itm8 | IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere