Stifter bliver arbejdende bestyrelsesformand:Michael Holm stopper som direktør for Systematic

Artikel top billede

Facebook udfordrer Den Blå Avis: Lancerer Marketplace til alt dit gamle ragelse

Facebook er klar med en dedikeret funktion kaldet Marketplace, så du lettere kan få solgt dit gamle kamera eller brugte babytøj.

Facebook er blevet et populært sted at sælge sine gamle ejendele via grupper.

Det har aldrig været hovedformålet med Facebook, men alligevel er Mark Zuckerberg & Co klar til at udrulle sin Marketplace-funktion i blandt andet Danmark.

Funktionen bliver et menupunkt for sig selv i din Facebook-app, hvor det bliver let at finde lokale sælgere i dit nærområde.

Du kan specifikt bede Marketplace om at finde alle, der sælger ting inden for en radius af tre kilometer, eller du kan søge mere specifikt med filtre og prisniveauer ligesom på en almindelig budside.

På samme måde kan du selv opstille dine brugte underbukser med fotos, nøgleord og salgstekst og vente på bud fra andre i dit lokalområde eller fra resten af Danmark.

Læs også: Guide: Sådan gør du din telefon klar til at blive solgt - også selv om den er i stykker

Konkurrent til den Blå Avis

I Danmark benytter de fleste danskere Den Blå Avis, når de skal sælge deres bruge ejendele.

DBA har over 1,2 millioner månedlige besøgende, men Facebooks Marketplace vil unægteligt blive en stor udfordrer til DBA. 

Ligesom på Den Blå Avis vil du på Facebook Marketplace blive mødt af et galleri med salgsopstillinger, hvor du kan læse mere om produktet, se flere billeder, byde på den eller skrive direkte til ejeren.

Herefter foregår det ligesom med Den Blå Avis: Man bliver enige om en pris, et møde mellem to fremmede, et håndslag, en Mobile Pay-besked eller kolde kontanter og så farvel igen.

Marketplace blev i første omgang udsendt til de engelsktalende markeder tilbage i oktober, men funktionen er nu klar til 17 yderligere lande heriblandt Danmark.

Marketplace forventes at rulle ud over de næste kommende dage.

Facebook udvider sig på flere fronter for tiden. Facebook er også på vej med en dedikeret underside i sin app til videoer, der er produceret specifikt til Facebook som en direkte konkurrent til YouTube. 

Læs også: Facebook udfordrer Youtube med ny video-tjeneste

Læs også: Apple vil betale dig for din gamle iPhone - men pas på
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


Hvor kommer cybertruslerne fra i OT-miljøer?

Sammen med en række eksperter vil du blive indviet, hvilke udfordringer virksomheder typisk skal forholde sig til, for at sikre OT-miljøet mod udefrakommende trusler og cyberangreb.

10. oktober 2023 | Læs mere


Øg virksomhedens agilitet med modulære og fleksible forretningssystemer

Hvordan kan kravet til øget fleksibilitet og agilitet afspejles i din virksomheds valg af forretningssystemer? Med udgangspunkt i Microsoft Dynamics 365-platformen giver vi i webinaret inspiration til, hvordan du bliver i stand til at reagere hurtigt på skiftende markedsvilkår, begivenheder og kriser, der kan udfordre din forretning.

11. oktober 2023 | Læs mere