Artikel top billede

(Foto: Dan Jensen)

Tre it-selskaber med i opløb om kæmpe EPJ-ordre i Region Syddanmark

Tre it-leverandører er blevet udvalgt som spidskandidater, der er med i opløbet om at komme til at levere et nyt EPJ-system til Region Syddanmark.

Region Syddanmark har prækvalificeret tre it-selskaber i kapløbet om at komme til at levere et helt nyt EPJ-system til regionen.

De tre selskaber er CGI Danmark/Cerner, Cambio Healthcare Systems/Accenture/Royal Phillips og Systematic/Capgemini Sogeti.

Dermed har regionen fravalgt to selskaber, der også ansøgte om at blive prækvalificeret, nemlig CSC Scandihealth og Epic/NNIT.

CSC Scandihealth har prøvet turen før, i det selskabet sammen med Siemens og Cambio blev siet fra før prækvalificeringen, da der skulle vælges leverandør til det store EPJ-projekt i Region Hovedstaden, Sundhedsplatformen, der blev sat i drift i sommeren 2016 med Epic som leverandør.

Sundhedsplatformen er siden blevet mødt med masser af kritik fra sundhedspersonale og andre, ligesom Region Hovedstaden netop har erkendt, at business casen bag projektet ikke holder alligevel.

Du kan læse mere om Sundhedsplatformen her: Hovedstads-hospital: Problemer med Sundhedsplatformen langt større end ventet: Ventelister er vokset

Beslutning næste år

Region Syddanmark forventer at træffe endelig beslutning om leverandør i løbet af næste forår. De tre leverandører skal aflevere et foreløbigt tilbud til oktober.

Forløbet bag udbuddet har været usædvanligt, i det Region Syddanmark valgte at sende kæmpeopgaven i udbud blot et år efter regionens daværende system, Cambio Cosmic, var blevet sat i fuld drift.

En af grundene var leverandøren bag Cambio Cosmic, CGI, på dette tidspunkt havde haft ordren i 12 år - men altså først var blev færdig med fuld udrulning efter 11 år.

Dengang meddelte Region Syddanmark, at den havde været i langvarige forhandlinger med CGI og undervejs havde modtaget henvendelser fra nogle af de øvrige leverandører af EPJ-systemer.

Regionen ønskede derfor at se, om CGI's pris er markedssvarende og rimelig, hvorfor opgaven altså nu er kommet i udbud.

Det kan du læse mere om her: Stort EPJ-system skal i udbud blot et år efter det blev taget i fuld drift: "Ærgerligt," mener sygehus-direktør.

Det er værd at bide mærke i, at både CGI og Cambio er blandt de prækvalificerede selskaber - men hver for sig.

Region Syddanmark har tidligere meddelt, at regionen i udvælgelsen vil lægge vægt på hurtig implementering.

Læs også:

Massiv kritik af ny sundhedsplatform: Patiendata går tabt

Nyt it-system kan koste københavns hospitaler 430 millioner kroner i år i tabt bonus

Bekymret professor: Problemerne med de offentlige it-systemer er langt større end vi tror
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Produktion 2.0: Drift og sikkerhed når der går IT i OT

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

23. februar 2023 | Læs mere


MS Power Platform

Bliv inspireret til, hvordan du kan gribe mulighederne via Microsofts Power Platform og Power Apps gennem oplæg om og demonstrationer af, hvordan danske virksomheder anvender mulighederne. Eksempelvis ved at visualisere og dele data med Power BI, tilpasse, digitalisere workflows med Power Apps samt automatisere workflows mellem services med Power Automate.

28. februar 2023 | Læs mere


Customer Experience - sådan får du glade og loyale kunder

En dyb og relevant indsigt i dine kunders behov, ageren og navigeren er med til at skabe den bedste kundeoplevelse. Det kræver mange data, og det er afgørende at virksomhederne har det rette setup og viden om dataindsamling og dataanalyse. Deltag på dette semirnår og bliv klogere på de store aktuelle muligheder som data, software og ny innovation skaber inden for customer experience.

01. marts 2023 | Læs mere