Artikel top billede

En 4K VR-brille fra producenten Pimax - der også allerede arbejder på en 8K-udgave.

Afgørende skærm-kapløb er gået i gang: Snart ser du den virtuelle verden i en helt utrolig opløsning

Producenterne af virtual reality-briller er i gang med en hæsblæsende kapløb om at kunne levere en ultra-høj og overbevisende skærmopløsning få centimeter fra dine øjne.

Markedet for virtual reality og augmented reality vil være præget af ekstremt høje vækstrater i de kommende år.

Analysefirmaet IDC har netop i en ny rapport vurderet, at mens der i 2017 bliver investeret omkring 11,4 milliarder dollars i AR/VR-produkter, så vil det tal stige til omkring 215 milliarder dollars i 2021 - det er cirka 1.350 milliarder danske kroner.

Det betyder, at væksten vil være på over 100 procent om året, hvilket du kan læse mere om her.

Det er ikke mindst VR- og AR-briller, der bliver langet over disken, og de 'smarte briller' forventes at sælge som varmt brød i mange år frem.

Det betyder også, at der fra producenternes side er sat fuld damp på at udvikle de bedste og teknologisk set mest overbevisende briller.

Så høj bliver opløsningen

Ser man på VR-brillerne, så handler kapløbet ikke mindst om at kunne levere den højeste opløsning, og der sker opsigtsvækkende fremskidt på området, kan ABI Research berette.

Analysefirmaet skriver i en analyse, at 66 procent af alle VR HMDs (head mounted displays) i 2022 forventes at understøtte en 4K/Ultra HD-opløsning.

“Man udvikler skærme med højere pixel-tæthed, et bredere udsyn og højere opdateringshastighed, og det giver kunderne en mere overbevisende oplevelse.”

8K-opløsning i prototype

ABI Research skriver også, at netop skærmkvaliteten er en af de største udfordringer, når det handler om VR-briller, ligesom også strømforbrug, størrelse og pris er med til at udfordre producenternes ingeniører og designere.

En af udfordringerne ved en VR-brilles skærm er, at den er så tæt på brugerens øjne, hvorfor et mindre fald i opløsning, kan have en relativ stor betydning for oplevelsen.

De fleste VR-skærme er i dag i 2K-opløsning, mens de første 4K-produkter også har ramt markedet. Over de kommende år vil vi dog se mange nye produkter med endnu højere opløsning.

ABI Research skriver blandt andet i analysen, at der allerede er udviklet VR-prototyper med en opløsning på 6400x1440 hos Panasonic, mens en anden producent, Pimax, er nået op på en 8K-opløsning i en prototype.

Læs også:

To gyldne it-markeder er klar til vildt vækst-ræs: Nu kommer det store boom
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til NIS2 - indhold, krav og konsekvenser

På dagen vil du både få et koncentreret, fokuseret overblik over de juridiske aspekter og de krav, du vil skulle leve op til. Du går også hjem med praktisk viden fra eksperter, der arbejder med NIS2-compliance på både det tekniske og organisatoriske niveau.

28. februar 2024 | Læs mere


Hybrid, on-premise eller public cloud. Bliv klogere på fremtidens datacenter

Vi dykker ned i, hvordan du finder den perfekte pasform for netop din virksomhed. Vi ser på, hvordan du kan imødekomme jeres behov for fleksibilitet og hurtig udvikling, samtidig med at håndtere udfordringerne ved cloud-tjenester.

29. februar 2024 | Læs mere


Faldgruber og forberedelser når du skal implementere Dynamics 365 FO

På dette webinar stiller vir skarpt på overvejelser, forberedelser, forretning og faldgruber, så din virksomhed får det bedste udgangspunkt for jeres Dynamics 365-implementering. Du bliver også klogere på at håndtere master data, som er et af de absolut vigtigste områder i ethvert ERP-projekt, og på hvorfor Dynamics 365 FO er en del af et samlet cloud-transformationsprojekt.

29. februar 2024 | Læs mere