Artikel top billede

Kæmpe skattesmæk til CA Software i Ballerup: Skat forlanger mere end kvart milliard kroner

Skat forlanger mere end kvart milliard kroner af den danske afdeling af CA Software, der beskæftiger blot 30 medarbejdere og sidste år landede et overskud på 2,5 millioner kroner. Selskabet afviser.

It-selskabet CA Software står over for en kæmpe skattesag.

Skat mener, at CA Software har betalt for lidt i skat i Danmark, hvor amerikanske selskab beskæftiger 30 medarbejdere i en salgsafdeling i Ballerup uden for København.

Det fremgår af CA Softwares nye regnskab, at Skat er nået frem til beløbet efter en audit med fokus på transfer pricing i perioden marts 2011 til marts 2015.

I regnskabet skriver CA Software, at selskabet ‘er uenig i vurderingen,’ samt at selskabet har ‘anket vurderingen.’

“Selskabet har også forudbetalt et beløb i skat i samme størrelsesorden som vurderingen på 233,7 millioner kroner. Selskabet har bogført beløbet som skatte-tilgodehavende, da det forventer at blive godtgjort, når sagen er afsluttet,” hedder det i regnskabet.

Ifølge Børsen udspringer skattekravet i, at CA Software i 2010 besluttede fremover at basere omsætning på det direkte salg, hvoraf selskabet skulle betale royalties.

Ifølge avisen ændrede CA Software imidlertid fremgangsmåde til at basere omsætningen på den kommissionsbetaling, som selskabet modtager fra moderselskabet.

CA Softwares omsætning i Danmark er efter beslutningen faldet fra 71 millioner kroner til blot 2,5 millioner kroner.

CA Software hører med en global omsætning på 27 milliarder kroner til blandt de helt store it-virksomheder.

Læs også:

Så lidt (eller meget) betaler it-giganterne i Skat i Danmark

EU-lande vil slå hårdt ned: Det skal være slut med tech-virksomheder, der ikke betaler skat

Nyt regnskab: Google tjente kun 12,3 millioner kroner i Danmark i hele 2016

Voldsom kritik af Google: Udnytter europæiske regler til at betale alt for lidt i skat

It-kæmpen CA skifter landechef i Danmark
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Tieto Denmark A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere