Artikel top billede

Ny feature i iOS 11: Sådan tilkalder du hjælp og undgår misbrug af dit fingeraftryk

Apple lancerer en ny iOS 11-feature, der kan vise sig at være praktisk i nødsituationer.

Når Apple i næste måned udsender den helt nye version af iPhonens styresystem, iOS 11, får systemet en ny funktion, der kan hjælpe dig i nødsituationer.

Det skriver blandt andet den amerikanske teknologi-blog Techcrunch.

I en nødsituation kan du med fem hurtige tryk på din iPhones tænd og sluk-knap få adgang til en såkaldt “emergency sos”-skærm, der gør det let for dig - eller en person der finder din iPhone i forbindelse med en ulykke - at ringe op til alarmcentralen.

Har du forsynet din iPhone med sundhedsdata om eksempelvis blodtrype, medicin og diagnoser, får du også let adgang til dem.

Læs også: iOS 11 Beta prøvekørt: iPad-brugere kan godt begynde at glæde sig

Kan deaktivere fingeraftryks-skanner

Den nye skærm gør det samtidig muligt hurtigt at deaktivere Apples fingeraftryksskanner Touch-ID. 

Det kan ligeledes være praktisk i nødsituationer, hvor man kan forestille sig, at en overfaldsmand vil forsøge at tiltvinge sig adgang til din telefon via dit figneraftryk. 

Techcrunch oplyser ligeledes, at det bliver mere og mere almindeligt, at betjente i tolden kræver, at få adgang til rejsendes smartphone. Og ifølge Techcrunch har politiet i USA kun tilladelse til at få adgang via dit fingeraftryk. De må derimod ikke bede om dit password.

Læs også:
Apple klar med stribevis af software-nyheder til iPhone, Mac og Apple Watch
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Keybalance A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere