Artikel top billede

Ny feature i iOS 11: Sådan tilkalder du hjælp og undgår misbrug af dit fingeraftryk

Apple lancerer en ny iOS 11-feature, der kan vise sig at være praktisk i nødsituationer.

Når Apple i næste måned udsender den helt nye version af iPhonens styresystem, iOS 11, får systemet en ny funktion, der kan hjælpe dig i nødsituationer.

Det skriver blandt andet den amerikanske teknologi-blog Techcrunch.

I en nødsituation kan du med fem hurtige tryk på din iPhones tænd og sluk-knap få adgang til en såkaldt “emergency sos”-skærm, der gør det let for dig - eller en person der finder din iPhone i forbindelse med en ulykke - at ringe op til alarmcentralen.

Har du forsynet din iPhone med sundhedsdata om eksempelvis blodtrype, medicin og diagnoser, får du også let adgang til dem.

Læs også: iOS 11 Beta prøvekørt: iPad-brugere kan godt begynde at glæde sig

Kan deaktivere fingeraftryks-skanner

Den nye skærm gør det samtidig muligt hurtigt at deaktivere Apples fingeraftryksskanner Touch-ID. 

Det kan ligeledes være praktisk i nødsituationer, hvor man kan forestille sig, at en overfaldsmand vil forsøge at tiltvinge sig adgang til din telefon via dit figneraftryk. 

Techcrunch oplyser ligeledes, at det bliver mere og mere almindeligt, at betjente i tolden kræver, at få adgang til rejsendes smartphone. Og ifølge Techcrunch har politiet i USA kun tilladelse til at få adgang via dit fingeraftryk. De må derimod ikke bede om dit password.

Læs også:
Apple klar med stribevis af software-nyheder til iPhone, Mac og Apple Watch
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
People Tech 2023: Sådan gør du din gode arbejdsplads endnu bedre

Du får indsigt i de nyeste trends, hvor udviklingen går hen, masser af inspiration fra andres erfaringer samt god tid til netværk – og værdifuld indsigt i mulighederne for at effektivisere løn- og HR-processer, understøtter nye arbejdsformer og helt basalt skabe grundlaget for at skabe en bedre og mere attraktiv arbejdsplads.

13. december 2023 | Læs mere


Computerworld Cyber Briefing

Én gang om måneden leverer Computerworld Event et 30 minutters Cyber Briefing, hvor du får overblik over de mest aktuelle angreb, største trusler og tendenser samt giver dig gode råd, der kan implementeres direkte i din it-sikkerhedsafdeling. Tema: Trusselsvurderinger – hvorfor er de så forskellige?

19. december 2023 | Læs mere


Secure Access Service Edge - SASE: Sådan styrker du netværkssikkerhed i skyen og skaber et robust cyberforsvar

Bliv klogere på nogle af de udfordringer, som en SASE-løsning effektivt kan håndtere. Du får inspiration til, hvordan du implementerer en cloudbaseret SASE-strategi i din organisation – og hvorfor du bør gøre det. Og så dykker vi ned i nogle af de trends og tendenser, som betyder, at mange virksomheder og organisationer udskrifter deres klassiske netværkssikkerhedstilgang med en SASE-strategi.

16. januar 2024 | Læs mere