Artikel top billede

Ny feature i iOS 11: Sådan tilkalder du hjælp og undgår misbrug af dit fingeraftryk

Apple lancerer en ny iOS 11-feature, der kan vise sig at være praktisk i nødsituationer.

Når Apple i næste måned udsender den helt nye version af iPhonens styresystem, iOS 11, får systemet en ny funktion, der kan hjælpe dig i nødsituationer.

Det skriver blandt andet den amerikanske teknologi-blog Techcrunch.

I en nødsituation kan du med fem hurtige tryk på din iPhones tænd og sluk-knap få adgang til en såkaldt “emergency sos”-skærm, der gør det let for dig - eller en person der finder din iPhone i forbindelse med en ulykke - at ringe op til alarmcentralen.

Har du forsynet din iPhone med sundhedsdata om eksempelvis blodtrype, medicin og diagnoser, får du også let adgang til dem.

Læs også: iOS 11 Beta prøvekørt: iPad-brugere kan godt begynde at glæde sig

Kan deaktivere fingeraftryks-skanner

Den nye skærm gør det samtidig muligt hurtigt at deaktivere Apples fingeraftryksskanner Touch-ID. 

Det kan ligeledes være praktisk i nødsituationer, hvor man kan forestille sig, at en overfaldsmand vil forsøge at tiltvinge sig adgang til din telefon via dit figneraftryk. 

Techcrunch oplyser ligeledes, at det bliver mere og mere almindeligt, at betjente i tolden kræver, at få adgang til rejsendes smartphone. Og ifølge Techcrunch har politiet i USA kun tilladelse til at få adgang via dit fingeraftryk. De må derimod ikke bede om dit password.

Læs også:
Apple klar med stribevis af software-nyheder til iPhone, Mac og Apple Watch
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Identity & Access Management - sådan holder du din virksomhed sikker

God styring af brugerrettigheder er en af de mest effektive måder til at højne it-sikkerheden. For det kan hurtigt gå galt, hvis system-rettigheder, system-adgang og lignende ikke hele tiden opdateres. Kom og hør om erfaringer og muligheder til hurtigt og nemt hele tiden at sikre, at der er styr på brugerrettighederne i hele din organisation- også uden at genere brugerne.

08. december 2022 | Læs mere


Cloud & Enterprise Architecture

Blive klogere på cloud i en virkelighed, hvor selv de mest stringente it-landskaber har det med at knopskyde over tid. Ny services, nye teknologiske muligheder og stigende interne forventninger gør, at data, processer og applikationer ofte er fordelt ud over flere leverandører og leverancemodeller.

14. december 2022 | Læs mere


People Tech 2022 – der hvor HR møder IT

People Tech 2022 er stedet for dig, som arbejder med HR eller med it-løsninger til HR-branchen. Du får indsigt i de nyeste trends, hvor udviklingen går hen, masser af inspiration fra andres erfaringer samt god tid til netværk. Bliv inspireret af andre virksomheders konkrete erfaringer, og hvad eksperterne mener om de store linjer inden for digitaliseringen af ​​HR.

15. december 2022 | Læs mere