Artikel top billede

“Det betyder meget for, at vi kan tiltrække de bedste forskere," siger Mads Nielsen, professor på Datalogisk Institut på Københavns Universitet

Københavns Universitet stormer frem på listen over verdens bedste datalogi-uddannelser: DIKU er nu blandt verdens bedste

Datalogi på Københavns Universitet sprinter frem på listen over de bedste datalogi-institutter i verden. Nu bider det danske universitet nogle af verdens mest prestigefyldte universiteter i haserne.

Københavns Universitet stormer frem på listen over de uddannelsesinsitutioner i verden, der leverer den stærkeste datalogi-forskning.

Listen hedder 'Academic Ranking of World Universities' og udarbejdes af Shanghai Rankings.

Den regnes for at være en af de tre tungeste universitets-rankings i verden og udarbejdes med vægt på blandt andet uddannelses-kvalitet, forsker-kvalitet, forsknings-mængde og indflydelse.

Du kan læse mere om metoden bag undersøgelsen her.

Sidste år lå Københavns Universitet på en 49. plads, men på listen, der netop er blevet offentliggjort, er universitetet strøget frem til en 11. plads.

Det er den højeste placering, Københavns Universitet nogensinde har opnået.

“Vi havde håbet på at gå frem i år, men vi havde ikke forventet at gå så meget frem. Det er en meget glædelig nyhed,” siger Mads Nielsen, professor på Datalogisk Institut på Københavns Universitet, til Computerworld.

Læs også: Ny chef for DIKU: "Vi vil gerne optage tre gange så mange studerende, men ansøgerne er altså ikke gode nok"

I fornemt selskab

På listen er Københavns Universitet nu kommet i et yderst fornemt selskab.

Listen toppes af det amerikanske eliteuniversitet Massachusetts Institute of Technology (MIT).

På placeringer umiddelbart under finder vi kendte (og dyre) elite-universiteter som Berkeley, Stanford, Harvard, Carnegie Mellon og Princeton.

Mads Nielsen forklarer, at den høje placering er med til at gøre Københavns Universitet mere attraktiv i kampen om de bedste forskere.

“Det betyder meget for, at vi kan tiltrække de bedste forskere. De går efter de bedste universiteter, når de skal vælge universitet. Det samme gælder for udenlandske studerende, der selv skal betale for deres uddannelser. De kigger på pris og universitetets kvalitet, og her står vi nu godt stillet, fordi vi er gået frem på ranglisten. Mens prisen ikke er steget,” siger Mads Nielsen.

Københavns Universitet er det eneste danske universitet i Top 50. Du kan se den komplette liste her.

Læs også: Amerikansk professor er ved at skabe en computer-revolution fra sit laboratorium på Københavns Universitet
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
iPaaS-webinar: Take advantage of key trends in a billion dollar-market

According to Gartner, by 2023, the iPaaS market is expected to grow well above $6 billion in revenue, thus becoming the largest segment in the integration platform technology market. To illustrate what iPaaS can do for your business, Flügger will outline how to overcome their integration challenges. Do not miss the opportunity to learn how a successful iPaaS implementation can improve your business outcomes.

07. maj 2021 | Læs mere


Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Premium
Test: Derfor vil jeg gerne have Google ind i min næste bil - og det er dårligt nyt for nogle bilproducenter
Googles Android Automotive er et vellykket styresystem til bilen, der vender op og ned på magtbalancen i bilbranchen. Computerworld har prøvekørt softwaren og har dommen klar.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Kunsten at navigere i en tilpasningsøkonomi
Evnen til at tilpasse sig en verden i konstant forandring bliver afgørende for virksomhedens mulighed for at vækste i fremtiden. Ét af de finansielle håndtag du kan skrue på, er en hel eller delvis outsourcing af it-driften. I e-bogen ”Kunsten at navigere i en tilpasningsøkonomi” får du viden om, hvordan din virksomhed kan bruge tilpasningsøkonomi til at håndtere fremtidens krav til it. Vi spørger blandt andet: - Kan din virksomhed skalere og tilpasse sin digitale kapacitet og økonomi? - Har dine kunder tillid til, at du har de skarpeste it-løsninger? - Ville I kunne styrke forretningen ved at give jeres it mere fokus? - Kan I få øget funktionalitet til samme pris? Vi fokuserer på risiko, økonomi, fokus og valg af it-partner, som er fire opmærksomhedspunkter du skal have styr på for at lykkes med at tilpasse virksomheden til at modstå forandringerne i verden.