Artikel top billede

“Det betyder meget for, at vi kan tiltrække de bedste forskere," siger Mads Nielsen, professor på Datalogisk Institut på Københavns Universitet

Københavns Universitet stormer frem på listen over verdens bedste datalogi-uddannelser: DIKU er nu blandt verdens bedste

Datalogi på Københavns Universitet sprinter frem på listen over de bedste datalogi-institutter i verden. Nu bider det danske universitet nogle af verdens mest prestigefyldte universiteter i haserne.

Københavns Universitet stormer frem på listen over de uddannelsesinsitutioner i verden, der leverer den stærkeste datalogi-forskning.

Listen hedder 'Academic Ranking of World Universities' og udarbejdes af Shanghai Rankings.

Den regnes for at være en af de tre tungeste universitets-rankings i verden og udarbejdes med vægt på blandt andet uddannelses-kvalitet, forsker-kvalitet, forsknings-mængde og indflydelse.

Du kan læse mere om metoden bag undersøgelsen her.

Sidste år lå Københavns Universitet på en 49. plads, men på listen, der netop er blevet offentliggjort, er universitetet strøget frem til en 11. plads.

Det er den højeste placering, Københavns Universitet nogensinde har opnået.

“Vi havde håbet på at gå frem i år, men vi havde ikke forventet at gå så meget frem. Det er en meget glædelig nyhed,” siger Mads Nielsen, professor på Datalogisk Institut på Københavns Universitet, til Computerworld.

Læs også: Ny chef for DIKU: "Vi vil gerne optage tre gange så mange studerende, men ansøgerne er altså ikke gode nok"

I fornemt selskab

På listen er Københavns Universitet nu kommet i et yderst fornemt selskab.

Listen toppes af det amerikanske eliteuniversitet Massachusetts Institute of Technology (MIT).

På placeringer umiddelbart under finder vi kendte (og dyre) elite-universiteter som Berkeley, Stanford, Harvard, Carnegie Mellon og Princeton.

Mads Nielsen forklarer, at den høje placering er med til at gøre Københavns Universitet mere attraktiv i kampen om de bedste forskere.

“Det betyder meget for, at vi kan tiltrække de bedste forskere. De går efter de bedste universiteter, når de skal vælge universitet. Det samme gælder for udenlandske studerende, der selv skal betale for deres uddannelser. De kigger på pris og universitetets kvalitet, og her står vi nu godt stillet, fordi vi er gået frem på ranglisten. Mens prisen ikke er steget,” siger Mads Nielsen.

Københavns Universitet er det eneste danske universitet i Top 50. Du kan se den komplette liste her.

Læs også: Amerikansk professor er ved at skabe en computer-revolution fra sit laboratorium på Københavns Universitet
IT-JOB

Unik System Design A/S

MS Office-specialist

Netcompany

Test Manager

Danmarks Meteorologiske Institut

Frontend-udvikler til DMI’s Applikationsenhed

Comby Denmark A/S

Serverspecialist
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Enterprise Architecture Day 2023: Strategi styring og sikkerhed

Mange it-afdelinger har de seneste år har oprustet på it-arkitektursiden. Både gennem individuelle ansættelser og med oprettelse af egentlige arkitektafdelinger. Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu?

30. marts 2023 | Læs mere


Seminar: Optimér databasen og styrk kritiske processer på tværs af platform, cloud og on-premise

Det er lettere sagt end gjort at optimere databasemiljøet i en hybrid, distribueret infrastruktur, hvor funktionalitet og stabilitet er afhængig af en lang række integrationer med platforme og teknologier fra talrige leverandører. Derfor sætter vi fokus på, hvordan du som DBA’er, infrastrukturspecialist eller IT-chef får de bedste forudsætninger for at lykkes med indsatsen. Du får konkret og opdateret viden om værktøjer og kompetencer, der gør det muligt at løfte opgaven i din virksomhed. Uanset om I satser på Oracle DB, Microsoft SQL eller PostgreSQL på eksempelvis IBM Cloud – eller en blanding heraf.

30. marts 2023 | Læs mere


SAP Excellence Day 2023

På SAP Excellence Day 2023 får du det fulde overblik, der gør det lettere at prioritere mellem de mange muligheder og informeret grundlag for at vælge til og fra. Du får viden om, hvilke muligheder de nye tilbud og services giver – men også om risikoen ved at vælge de nyeste løsninger fra. Samtidig får du senest opdaterede indsigt i SAPs egne planer for de kommende 2-3 år.

13. april 2023 | Læs mere