Artikel top billede

“Det betyder meget for, at vi kan tiltrække de bedste forskere," siger Mads Nielsen, professor på Datalogisk Institut på Københavns Universitet

Københavns Universitet stormer frem på listen over verdens bedste datalogi-uddannelser: DIKU er nu blandt verdens bedste

Datalogi på Københavns Universitet sprinter frem på listen over de bedste datalogi-institutter i verden. Nu bider det danske universitet nogle af verdens mest prestigefyldte universiteter i haserne.

Københavns Universitet stormer frem på listen over de uddannelsesinsitutioner i verden, der leverer den stærkeste datalogi-forskning.

Listen hedder 'Academic Ranking of World Universities' og udarbejdes af Shanghai Rankings.

Den regnes for at være en af de tre tungeste universitets-rankings i verden og udarbejdes med vægt på blandt andet uddannelses-kvalitet, forsker-kvalitet, forsknings-mængde og indflydelse.

Du kan læse mere om metoden bag undersøgelsen her.

Sidste år lå Københavns Universitet på en 49. plads, men på listen, der netop er blevet offentliggjort, er universitetet strøget frem til en 11. plads.

Det er den højeste placering, Københavns Universitet nogensinde har opnået.

“Vi havde håbet på at gå frem i år, men vi havde ikke forventet at gå så meget frem. Det er en meget glædelig nyhed,” siger Mads Nielsen, professor på Datalogisk Institut på Københavns Universitet, til Computerworld.

Læs også: Ny chef for DIKU: "Vi vil gerne optage tre gange så mange studerende, men ansøgerne er altså ikke gode nok"

I fornemt selskab

På listen er Københavns Universitet nu kommet i et yderst fornemt selskab.

Listen toppes af det amerikanske eliteuniversitet Massachusetts Institute of Technology (MIT).

På placeringer umiddelbart under finder vi kendte (og dyre) elite-universiteter som Berkeley, Stanford, Harvard, Carnegie Mellon og Princeton.

Mads Nielsen forklarer, at den høje placering er med til at gøre Københavns Universitet mere attraktiv i kampen om de bedste forskere.

“Det betyder meget for, at vi kan tiltrække de bedste forskere. De går efter de bedste universiteter, når de skal vælge universitet. Det samme gælder for udenlandske studerende, der selv skal betale for deres uddannelser. De kigger på pris og universitetets kvalitet, og her står vi nu godt stillet, fordi vi er gået frem på ranglisten. Mens prisen ikke er steget,” siger Mads Nielsen.

Københavns Universitet er det eneste danske universitet i Top 50. Du kan se den komplette liste her.

Læs også: Amerikansk professor er ved at skabe en computer-revolution fra sit laboratorium på Københavns Universitet
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere