Artikel top billede

Microsoft: Så mange bruger Bing-søgemaskinen

Google er de facto-søgemaskinen for de fleste, men Microsofts Bing-maskine benyttes tilsyneladende af flere end først antaget

13 millioner søgninger hver måned.

Så mange søgninger sker hver måned via Microsofts ofte udskældte søgemaskine Bing i Danmark.

Det svarer ifølge Microsoft til cirka ni procent af det samlede antal danske søgninger hver måned.

Det skriver Microsoft via Twitter med et grafisk opslag. 

De fleste benytter ellers Google som sin standardsøgemaskine til at ‘Google’ efter et svar, men på verdensplan findes der alligevel 128 millarder søgninger hver eneste måned via Bing.com.

Det er hovedsageligt i USA, at Bing er populært.

Her har Bing ifølge Microsoft en markedsandel på knap 33 procent, hvorimod Bing kun når otte procent i Irland. 

Måske overraskende ligger tallet på 17 procent i Norge.

Læs også: Test af Surface Laptop: Småting fra at være den bedste Windows 10-bærbare nogensinde

StatCounter siger noget andet

Mens det alt sammen lyder meget godt for Microsoft, viser StatCounter, der uafhængigt genererer statistik på besøgstal på websites, et andet billede af markedet.

StatCounter viser på globalt plan, at Bing kun sidder på sølle 2,55 procent af verdensmarkedet, kun 2,48 procent i Danmark og kun 6,5 og ikke 33 procent i USA.

Så hvorfor skriver Microsoft noget andet?

Forskellen ligger nok i, at Microsoft tæller brug af Windows 10’s indbyggede Bing-søgefelt med, søgninger foretaget med Microsofts Cortana-assistent og ikke mindst søgninger foretaget med Siri, Apples digitale assistent.

“Hun” benytter nemlig Bing - også i Danmark.

Microsoft selv udtaler, at den primære grund til, at Cortana ikke kan benyttes på dansk, er fordi Bing i Danmark stadig er i en form for beta.

Læs også: Ingen konkurrenter kan ryste Googles søgemaskine: Derfor slår Google alle de andre

Benytter du Bing, Google eller foretrækker du en anden helt tredje søgemaskine?
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Tieto Denmark A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere