Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Morgen-briefing: Thorborg: Børsnotering i Danmark kan slet ikke betale sig / Tech-giganterne vi have en bid af streamingkagen / Android 8.0 er klar og får navn efter en småkage

Thorborg: Børsnotering i Danmark kan slet ikke betale sig / Tech-giganterne vi have en bid af streamingkagen / Nyhedsgiganter sender nu også på Snapchat / Android 8.0 er klar og får navn efter en småkage / Microsofts stemmegenkendelse er nu lige så god som professionelle til transskribering.

Godmorgen. Her er tirsdagens hurtige it-nyhedsoverblik fra Computerworld.

Thorborg: Børsnotering i Danmark kan slet ikke betale sig

Børsnotering er en uoverskuelig opgave for en iværksættervirksomhed, som tilmed risikerer at få mindre ud af anstrengelserne end et frasalg, siger serieiværksætteren Martin Thorborg til Børsen.

Han er tidligere storaktionær i it-firmaet Ageras, som droppede planerne om en børsnotering og i stedet blev solgt til en investeringsfond fra Bahrain for at hente ny kapital til virksomheden.

Martin Thorborg kritiserer børsmarkedet i Danmark for at være alt for lille. En børsnotering for en mindre it-virksomhed bliver nærmest en engangsforestilling med ukendt slutning i den forstand, at det er usikkert, hvor mange investorer der er. Samtidig er det ikke muligt at hente mere kapital på børsen, fordi aktierne på grund af den lille handel nærmest er illikvide, siger Martin Thorborg til Børsen.

Tech-giganterne vi have en bid af streamingmarkedet

Apple, Facebook og Google vil også have en bid af det lukrative marked for streamingtjenester. De melder sig nu på banen som selvstændige producenter og distributører af originalt indhold, skriver New York Times ifølge Ritzau.

Google vil eksempelvis sende det nye betalingsindhold på markedet ved hjælp af YouTube.

Nyhedsgiganter sender nu også på Snapchat

Det sociale medie Snapchat, som er især populært blandt unge i Danmark, er målet for to af verdens nyhedsgiganters nyeste satsninger, skriver Techchrunch.

Amerikanske NBC sender allerede to daglige nyhedsshows på Snapchat, som i den første måned havde ikke færre end 29 millioner unikke seeere.

Nu lancerer konkurrenten CNN så sit eget daglige nyhedsprogram kaldet “The Update” på Snapchat, som sendes første gang i aften amerikansk tid. CNN vil også sende breaking news ud på Snapchat.

Finansieringen til satsningen kommer blandt andet fra annoncer på Snapchat - såkaldte Snap Ads.

Android i nyeste aftapning er klar og får navn efter en småkage

Den nyeste version af styresystemet Android er nu officielt klar, og Google har besluttet at kalde det for Android Oreo, sådan som de fleste havde gættet på forhånd, skriver Techcrunch.

Oreo er en temmelig sød amerikansk småkage. Google har en forkærlighed for at navngive systemerne ved brug af søde sager.

Android 8.0 indeholder både forbedringer af opstartshastighed og hukommelsesforbrug. Desuden giver det nye system for eksempel mulighed for at afvikle video oven på andre apps. En hel samling nye såkaldte Emojis er også en del af pakken.

Google fortæller, at det nye styresystem begynder udrulning på Pixel- og Nexus-telefoner meget snart.

Microsofts stemmegenkendelse er nu lige så god som professionelle til transskribering

Microsofts system til genkendelse af indhold af samtaler mellem mennesker er nu så godt, at det er på linje med det, professionelle i faget transskribering kan præstere, skriver Techchrunch.

Fejprocenten er nu nede på 5,1 procent. Sidste år var den 5,9 procent.

Microsoft bruger stemmegenkendelse i tjenester som Cortana, Presentation Translator og Microsoft Cognitive Services, skriver Techcrunch.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Sådan vil AI-assistenten Microsoft Copilot transformere processer og dit arbejdsliv

Med Microsoft Copilot får du for første gang en intelligent, personlig assistent ved hånden, som kan løse opgaver og lette hverdagen. Få inspiration til, hvordan Copilot kan automatisere rutineopgaver og transformere din hverdag.

18. juni 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

20. juni 2024 | Læs mere


Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere