Artikel top billede

Morgen-briefing: Thorborg: Børsnotering i Danmark kan slet ikke betale sig / Tech-giganterne vi have en bid af streamingkagen / Android 8.0 er klar og får navn efter en småkage

Thorborg: Børsnotering i Danmark kan slet ikke betale sig / Tech-giganterne vi have en bid af streamingkagen / Nyhedsgiganter sender nu også på Snapchat / Android 8.0 er klar og får navn efter en småkage / Microsofts stemmegenkendelse er nu lige så god som professionelle til transskribering.

Godmorgen. Her er tirsdagens hurtige it-nyhedsoverblik fra Computerworld.

Thorborg: Børsnotering i Danmark kan slet ikke betale sig

Børsnotering er en uoverskuelig opgave for en iværksættervirksomhed, som tilmed risikerer at få mindre ud af anstrengelserne end et frasalg, siger serieiværksætteren Martin Thorborg til Børsen.

Han er tidligere storaktionær i it-firmaet Ageras, som droppede planerne om en børsnotering og i stedet blev solgt til en investeringsfond fra Bahrain for at hente ny kapital til virksomheden.

Martin Thorborg kritiserer børsmarkedet i Danmark for at være alt for lille. En børsnotering for en mindre it-virksomhed bliver nærmest en engangsforestilling med ukendt slutning i den forstand, at det er usikkert, hvor mange investorer der er. Samtidig er det ikke muligt at hente mere kapital på børsen, fordi aktierne på grund af den lille handel nærmest er illikvide, siger Martin Thorborg til Børsen.

Tech-giganterne vi have en bid af streamingmarkedet

Apple, Facebook og Google vil også have en bid af det lukrative marked for streamingtjenester. De melder sig nu på banen som selvstændige producenter og distributører af originalt indhold, skriver New York Times ifølge Ritzau.

Google vil eksempelvis sende det nye betalingsindhold på markedet ved hjælp af YouTube.

Nyhedsgiganter sender nu også på Snapchat

Det sociale medie Snapchat, som er især populært blandt unge i Danmark, er målet for to af verdens nyhedsgiganters nyeste satsninger, skriver Techchrunch.

Amerikanske NBC sender allerede to daglige nyhedsshows på Snapchat, som i den første måned havde ikke færre end 29 millioner unikke seeere.

Nu lancerer konkurrenten CNN så sit eget daglige nyhedsprogram kaldet “The Update” på Snapchat, som sendes første gang i aften amerikansk tid. CNN vil også sende breaking news ud på Snapchat.

Finansieringen til satsningen kommer blandt andet fra annoncer på Snapchat - såkaldte Snap Ads.

Android i nyeste aftapning er klar og får navn efter en småkage

Den nyeste version af styresystemet Android er nu officielt klar, og Google har besluttet at kalde det for Android Oreo, sådan som de fleste havde gættet på forhånd, skriver Techcrunch.

Oreo er en temmelig sød amerikansk småkage. Google har en forkærlighed for at navngive systemerne ved brug af søde sager.

Android 8.0 indeholder både forbedringer af opstartshastighed og hukommelsesforbrug. Desuden giver det nye system for eksempel mulighed for at afvikle video oven på andre apps. En hel samling nye såkaldte Emojis er også en del af pakken.

Google fortæller, at det nye styresystem begynder udrulning på Pixel- og Nexus-telefoner meget snart.

Microsofts stemmegenkendelse er nu lige så god som professionelle til transskribering

Microsofts system til genkendelse af indhold af samtaler mellem mennesker er nu så godt, at det er på linje med det, professionelle i faget transskribering kan præstere, skriver Techchrunch.

Fejprocenten er nu nede på 5,1 procent. Sidste år var den 5,9 procent.

Microsoft bruger stemmegenkendelse i tjenester som Cortana, Presentation Translator og Microsoft Cognitive Services, skriver Techcrunch.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
iPaaS-webinar: Take advantage of key trends in a billion dollar-market

According to Gartner, by 2023, the iPaaS market is expected to grow well above $6 billion in revenue, thus becoming the largest segment in the integration platform technology market. To illustrate what iPaaS can do for your business, Flügger will outline how to overcome their integration challenges. Do not miss the opportunity to learn how a successful iPaaS implementation can improve your business outcomes.

07. maj 2021 | Læs mere


Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Premium
Microsoft: Slut med at overføre data til USA - garanterer at al data fra EU-kunder fra næste år kan blive i Europa
Det er slut med at sende data over Atlanten for Microsoft, der nu over for alle sine bekymrede kunder med et nyt 'pledge' garanterer, at al europæisk data kan blive i europæiske datacentre og ikke vil blive sendt til USA. Se Microsofts løfte her.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Giv grønt lys for de gode ideer med Power Platformen
Hvad er Microsoft Power Platform? – og hvordan gør den det nemmere at udvikle apps og skabe en god business case ud af selv mindre projekter? Her giver AlfaPeople et hurtigt og konkret overblik over, hvor du kan drage fordel af platformen.