Artikel top billede

Foto: Google

Nyt Android-system på vej: Se her hvornår det (måske) kommer til din telefon

Googles nye Android Oreo er på vej. Det betyder også, at kapløbet er skudt igang om, hvilke mobilproducenterne der først kan lancere det på netop deres telefoner.

Google har officielt navngivet det nyeste Android-styresystem Oreo efter de små søde amerikanske småkager, og du kan roligt købe et par pakker og gnaske løs, før systemet rent faktisk lander på dit device.

Det er nemlig meget småt med konkrete datoer i kalenderen hos mobilproducenterne.

Der er stor forskel på, hvornår de internationale mobilproducenter forventer, at deres devices er klar til at håndtere den nye platform. Det forventes dog helt klart, at Googles egne Nexus- og Pixel-telefoner bliver de første, der får det nye opdaterede system. 

Læs også: Dugfriske tal fra smartphonemarkedet: Sådan klarer de førende producenter og styresystemer sig

Her er Techcrunchs bud på, hvornår du kan forvente, at det nye platform er klar til din telefon.

BlackBerry:
Har du en BlackBerry, så er du i forvejen noget særligt. Det bliver du dog ikke, hvad angår styresystem. En talsperson fra selskabet har ifølge Techcrunch bekræftet, at systemet kommer til Blackberry. 

HTC:
En af de tidligere store spillere i Danmark har allerede bekræftet, at systemet kommer til modellerne HTC U11, HTC U Ultra, og HTC 10, men der er ikke overblik over, hvornår det præcist bliver endnu.

LG: 
Der er ikke nogen officiel udmelding fra LG endnu, men selskabet har blandt andet på de sociale medier omtalt og teaset for det nye system, så folkene hos LG har ikke overset, at det nye system er her.  

Motorola: 
Fra Motorolas side har man anlagt en mere konservativ strategi. Selskabet har bekræftet, at man, når systemet er lanceret, begynder at kode det til sine egne enheder. Fokus er i følge selskabet på at få tingene gjort rigtigt. 

OnePlus:
Nu begynder det at blive konkret. Virksomheden har luftet, at platformen vil blive introduceret på 3 og 3T allerede i år. Det forventes fra Techcrunch's side, at Oneplus 5 også får systemet. 

Samsung:
Det forventes også, at Samsung introducerer systemet til den nye Note 8 og topmodellen S8. Der spekuleres i, om vi kommer tættere på en dato på de kommende dages Note 8-event i New York.

Det kan du følge med i her på sitet. Computerworld har naturligvis test-og forbrugerredaktør Morten Sahl Madsen på pletten. 

Sony:
Der er ingen officiel udmelding fra japanerne endnu, men det forventes, at en række af modellerne får det nye system. 

Det er altså meget småt med konkrete datoer, du kan krydse af i kalenderen, men på den positive side kan det siges, at alle producenterne har tilkendegivet, at de forventer at implementere systemet.

Læs også: Dugfriske tal fra smartphonemarkedet: Sådan klarer de førende producenter og styresystemer sig
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere


Microsoft 365: Gør klar til store prisstigninger

For første gang i mange år hæver Microsoft til foråret priserne på enterprise-udgaverne af Microsoft 365, som er meget udbredte i danske organisationer. Hør om mulighederne i Microsoft 365-pakkerne. Og hør, hvordan du med god license management har mulighed for at trimme dit setup, inden prisstigningerne på op til 25 procent træder i kraft 1. marts 2022.

19. november 2021 | Læs mere