Artikel top billede

Se listen med de største malware-trusler: Disse 10 angreb med ransomware, orme og trojanere er på spil netop nu

De it-kriminelle har travlt med at sætte gang i nye malware-kampagner. Her kan du se listen med de malware-trusler, der særligt aktive netop nu.

En stribe forskellige malware-familier har været på spil i løbet af sommeren, og de it-kriminelle har ikke brugt tiden på at dase på stranden, men snarere på at igangsætte nye mawlare-kampagner rettet mod potentielle ofre over hele verden.

Det fremgår af en ny opgørelse fra sikkerhedsfirmaet Check Point over de mest aktive malware-familier i juli måned.

Her kan man se, at der er godt gang i malware-kampagnerne, og at det drejer sig både om ransomware, orme, trojanere og alt andet godt fra malware-gryden. 

“Så snart én vej bliver lukket for dem, der angriber, udtænker de cyberkriminelle hurtigt nye malware-varianter, hvilket gør det nødvendigt for organisationer i alle industrisektorer at anvende en multi-layer-tilgang til deres it-sikkerhed,” skriver Check Point.

Sikkerhedsfirmaet peger med den nye opgørelse på, at nogle af de mest aktive malware-kampagner enten ikke blev mere aktive i juli eller ligefrem droslede ned for aktiviteterne.

Der er dog på ingen måde et udtryk for, at malware-truslen er blevet mindre.

“Det er opmuntrende at se meget smitsomme malware-varianter ramme færre organisationer, men det er kritisk, at organisationerne indser, at det ikke betyder, at man kan drosle ned for beskyttelsen.”

De tre mest aktive malware-kampagner

Check Point hæfter sig blandt andet ved, at den mest aktive malware-kampagne, RoughTed, var mindre aktiv i juli end tidligere, men at det stadig var hver femte organisation i undersøgelsen, der blev ramt af RoughTed i juli.

“RoughTed er en malvertising-kampagne i stor skala, der bruges til at levere ondsindede websider og payloads som scams, adware, exploit kits og ransomware. Til trods for faldet (28 procent til 18 procent, red.) forblev det den mest fremherskende malware i juli.”

Nummer to på Check Points liste var HackerDefender, et såkaldt user-mode rootkit til Windows, der ramte fem procent af virksomhederne. HackerDefender bruger de it-kriminelle blandt andet til at etablere bagdøre til ofrenes systemer.

Den tredje mest aktive malware-kampagne i juli var Fireball, der dykkede fra 20 procent tidligere i år til 4,5 procent i sidste måned.

Fireball karakteriseres som en browser-hijacker, der kan få ofrets maskine til at downloade malware og kan hjælpe de it-kriminelle med at opsnappe login-oplysninger med videre.

Her er malware-listen

Herunder kan du se hele Check Point liste over de mest aktive malware-kampagner. Pilen indikerer, om malwaren er blevet mere eller mindre aktiv.

↔ RoughTed

↑ HackerDefender
↓ Fireball
↑ Nivdort
↑ Conficker
↓ Cryptowall
↑ Zeus
↑ Pykspa
↑ Pushdo
↑ Hancitor

Læs også:

500 forskellige Android-apps ramt af spyware - downloadet over 100 millioner gange

Indsigt: Seks vigtige konklusioner om det store hacker-angreb mod Mærsk efter nyt regnskab




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Itm8 | IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere