Se listen med de største malware-trusler: Disse 10 angreb med ransomware, orme og trojanere er på spil netop nu

De it-kriminelle har travlt med at sætte gang i nye malware-kampagner. Her kan du se listen med de malware-trusler, der særligt aktive netop nu.

En stribe forskellige malware-familier har været på spil i løbet af sommeren, og de it-kriminelle har ikke brugt tiden på at dase på stranden, men snarere på at igangsætte nye mawlare-kampagner rettet mod potentielle ofre over hele verden.

Det fremgår af en ny opgørelse fra sikkerhedsfirmaet Check Point over de mest aktive malware-familier i juli måned.

Her kan man se, at der er godt gang i malware-kampagnerne, og at det drejer sig både om ransomware, orme, trojanere og alt andet godt fra malware-gryden. 

“Så snart én vej bliver lukket for dem, der angriber, udtænker de cyberkriminelle hurtigt nye malware-varianter, hvilket gør det nødvendigt for organisationer i alle industrisektorer at anvende en multi-layer-tilgang til deres it-sikkerhed,” skriver Check Point.

Sikkerhedsfirmaet peger med den nye opgørelse på, at nogle af de mest aktive malware-kampagner enten ikke blev mere aktive i juli eller ligefrem droslede ned for aktiviteterne.

Der er dog på ingen måde et udtryk for, at malware-truslen er blevet mindre.

“Det er opmuntrende at se meget smitsomme malware-varianter ramme færre organisationer, men det er kritisk, at organisationerne indser, at det ikke betyder, at man kan drosle ned for beskyttelsen.”

De tre mest aktive malware-kampagner
Check Point hæfter sig blandt andet ved, at den mest aktive malware-kampagne, RoughTed, var mindre aktiv i juli end tidligere, men at det stadig var hver femte organisation i undersøgelsen, der blev ramt af RoughTed i juli.

“RoughTed er en malvertising-kampagne i stor skala, der bruges til at levere ondsindede websider og payloads som scams, adware, exploit kits og ransomware. Til trods for faldet (28 procent til 18 procent, red.) forblev det den mest fremherskende malware i juli.”

Nummer to på Check Points liste var HackerDefender, et såkaldt user-mode rootkit til Windows, der ramte fem procent af virksomhederne. HackerDefender bruger de it-kriminelle blandt andet til at etablere bagdøre til ofrenes systemer.

Den tredje mest aktive malware-kampagne i juli var Fireball, der dykkede fra 20 procent tidligere i år til 4,5 procent i sidste måned.

Fireball karakteriseres som en browser-hijacker, der kan få ofrets maskine til at downloade malware og kan hjælpe de it-kriminelle med at opsnappe login-oplysninger med videre.

Her er malware-listen
Herunder kan du se hele Check Point liste over de mest aktive malware-kampagner. Pilen indikerer, om malwaren er blevet mere eller mindre aktiv.

↔ RoughTed
↑ HackerDefender
↓ Fireball
↑ Nivdort
↑ Conficker
↓ Cryptowall
↑ Zeus
↑ Pykspa
↑ Pushdo
↑ Hancitor

Læs også:

500 forskellige Android-apps ramt af spyware - downloadet over 100 millioner gange

Indsigt: Seks vigtige konklusioner om det store hacker-angreb mod Mærsk efter nyt regnskab

Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Fremtidens kundeservice: Kom i gang med de bedste chatbots

Der er store gevinster at hente med chatbots, som kan håndtere en stor del af kommunikationen med brugere - både de eksterne som kunder og de interne som medarbejdere.Og lige rundt om hjørnet venter næste generation, nemlig de stemme-baserede chatbots, som står på skuldrene af de stemmestyrede home-devices som Amazons Alexa og Google Home.

22. september 2020 | Læs mere


RPA og software-robotter: Businesscase og teknologi

Robot process automation - RPA - har i det seneste års tid for alvor fået et gennembrud i både virksomheder, organisationer og (ikke mindst) i den offentlige sektor, hvor både kommuner, styrelser og andre institutioner har taget de små software-robotter til sig.

23. september 2020 | Læs mere


"One Minute Workflow" til ad hoc-opgaver

De seneste mange måneder har givet os alle en helt ny opfattelse af arbejdspladsen. Fjernarbejde forventes at blive en del af den nye hverdag, som vi alle kigger ind i. Det har været en øjenåbner for mange, men det har også givet os vigtig læring - hvordan sikrer du, at dine medarbejdere har samme muligheder og kan opretholde effektiviteten, også når de ikke arbejder på kontoret?

23. september 2020 | Læs mere

mest debatterede artikler

Computerworld
For to år siden nedsænkede Microsoft 864 servere i Nordsøen: Nu er datacenteret på land igen - se resultatet her
Microsoft har efter to år hævet sit undervands-datacenter op af Nordsøen. Her er de erfaringer, selskabet har gjort sig.
CIO
Torben Fabrin og Arla måtte på få dage omstille hele deres produktion da coronaen ramte
Da coronaen ramte verden måtte mejerigiganten Arla på få dage omstille sin produktion. Samtidig voksede salget massivt til supermarkeder mens institutioner og restauranter gik næsten i stå. Hør hvordan Arla kom gennem krisen ved blandt andet være klar med realtime analytics.
Job & Karriere
På jagt efter et it-job i Jylland? Her er 10 stillinger fra Aabenraa til Aalborg, der ledige netop nu
Vi har fundet en række spændende stillinger til dig, der jagter et it-job. Her kan du vælge og vrage mellem ledige stillinger lige fra Aabenraa til Aalborg.
White paper
Vil du med på vej mod den moderne dataestate?
At gøre data tilgængelig, men hurtigst og med de færreste ressourcer, er de første og nødvendige skridt mod en moderne dataestate. Tiden er inde til, at du bevæger dig ned af den digitale landevej, der fører til hurtige og konsistente svar på simple forretningsspørgsmål. Vi giver her et bud på, hvordan du kommer igang.