Se listen med de største malware-trusler: Disse 10 angreb med ransomware, orme og trojanere er på spil netop nu

De it-kriminelle har travlt med at sætte gang i nye malware-kampagner. Her kan du se listen med de malware-trusler, der særligt aktive netop nu.

En stribe forskellige malware-familier har været på spil i løbet af sommeren, og de it-kriminelle har ikke brugt tiden på at dase på stranden, men snarere på at igangsætte nye mawlare-kampagner rettet mod potentielle ofre over hele verden.

Det fremgår af en ny opgørelse fra sikkerhedsfirmaet Check Point over de mest aktive malware-familier i juli måned.

Her kan man se, at der er godt gang i malware-kampagnerne, og at det drejer sig både om ransomware, orme, trojanere og alt andet godt fra malware-gryden. 

“Så snart én vej bliver lukket for dem, der angriber, udtænker de cyberkriminelle hurtigt nye malware-varianter, hvilket gør det nødvendigt for organisationer i alle industrisektorer at anvende en multi-layer-tilgang til deres it-sikkerhed,” skriver Check Point.

Sikkerhedsfirmaet peger med den nye opgørelse på, at nogle af de mest aktive malware-kampagner enten ikke blev mere aktive i juli eller ligefrem droslede ned for aktiviteterne.

Der er dog på ingen måde et udtryk for, at malware-truslen er blevet mindre.

“Det er opmuntrende at se meget smitsomme malware-varianter ramme færre organisationer, men det er kritisk, at organisationerne indser, at det ikke betyder, at man kan drosle ned for beskyttelsen.”

De tre mest aktive malware-kampagner
Check Point hæfter sig blandt andet ved, at den mest aktive malware-kampagne, RoughTed, var mindre aktiv i juli end tidligere, men at det stadig var hver femte organisation i undersøgelsen, der blev ramt af RoughTed i juli.

“RoughTed er en malvertising-kampagne i stor skala, der bruges til at levere ondsindede websider og payloads som scams, adware, exploit kits og ransomware. Til trods for faldet (28 procent til 18 procent, red.) forblev det den mest fremherskende malware i juli.”

Nummer to på Check Points liste var HackerDefender, et såkaldt user-mode rootkit til Windows, der ramte fem procent af virksomhederne. HackerDefender bruger de it-kriminelle blandt andet til at etablere bagdøre til ofrenes systemer.

Den tredje mest aktive malware-kampagne i juli var Fireball, der dykkede fra 20 procent tidligere i år til 4,5 procent i sidste måned.

Fireball karakteriseres som en browser-hijacker, der kan få ofrets maskine til at downloade malware og kan hjælpe de it-kriminelle med at opsnappe login-oplysninger med videre.

Her er malware-listen
Herunder kan du se hele Check Point liste over de mest aktive malware-kampagner. Pilen indikerer, om malwaren er blevet mere eller mindre aktiv.

↔ RoughTed
↑ HackerDefender
↓ Fireball
↑ Nivdort
↑ Conficker
↓ Cryptowall
↑ Zeus
↑ Pykspa
↑ Pushdo
↑ Hancitor

Læs også:

500 forskellige Android-apps ramt af spyware - downloadet over 100 millioner gange

Indsigt: Seks vigtige konklusioner om det store hacker-angreb mod Mærsk efter nyt regnskab

Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TDCH A/S
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital HowTo: Sikkerhedstrusler

Under corona-krisen er antallet af cybertrusler steget med 33 procent. Det er særligt phishing-angreb, som oversvømmer mange virksomheder i de her dage. Corona-virussen har skabt en ny mulighed for at lokke uopmærksomme internetbrugere til at klikke på inficerede links. Nogle virksomheder oplever at op mod halvdelen e-mails, der sendes til dem, kommer fra it-kriminelle.

19. august 2020 | Læs mere


Digital HowTo: ERP – få optimal udnyttelse af dine store mængder af værdifulde data i den digitale transformation

Få indblik i, hvordan alle virksomheder kan optimere deres kritiske processer og hvordan du realiserer det uforløste potentiale gennem denne procesoptimering. Du får indsigt i forretnings-processer, digital værdiskabelse og teknologi, der har hjulpet mange virksomheder på vej med deres digitale transformation.

20. august 2020 | Læs mere


Digital HowTo: Fremtidens It service management - optimer dit setup med de nyeste teknologier

Det er vigtigere end nogensinde at have styr på kerneopgaverne i virksomhedens it-drift. Fra monitorering af systemerne til udrulning af applikationer, håndtering af service desken og alle udfordringerne med it-sikkerheden. Kom og bliv klogere på mulighederne for automatisering og optimering med ITSM og den nyeste robotteknologi.

21. august 2020 | Læs mere


Premium
Disse 10 certificeringer giver den højeste løn: Cloud er helt i top
Det er især cloud-certificeringer, der giver en høj gennemsnitsløn. Det viser en undersøgelse, der samtidig slår fast, at det godt kan betale sig at lade sig certificere. Tjek de 10 certificeringer, der giver mest i løn her.
Computerworld
YouSee lancerer ny streamingtjeneste i Danmark
Efter sommerferien går YouSee i luften med et nyt streamingtilbud til danskerne, der beskrives som et af verdens mest streamende folkefærd.
CIO
Torben Fabrin og Arla måtte på få dage omstille hele deres produktion da coronaen ramte
Da coronaen ramte verden måtte mejerigiganten Arla på få dage omstille sin produktion. Samtidig voksede salget massivt til supermarkeder mens institutioner og restauranter gik næsten i stå. Hør hvordan Arla kom gennem krisen ved blandt andet være klar med realtime analytics.
Job & Karriere
På jagt efter et it-job i Jylland? Her er 10 stillinger fra Aabenraa til Aalborg, der ledige netop nu
Vi har fundet en række spændende stillinger til dig, der jagter et it-job. Her kan du vælge og vrage mellem ledige stillinger lige fra Aabenraa til Aalborg.
White paper
10 ting du bør overveje, når du skal vælge EDI-leverandør
Det behøver ikke være en svær proces at vælge EDI-leverandør, hvis du blot ved, hvad du skal være opmærksom på. Men for mange virksomheder kan det forekomme uoverskueligt at vælge EDI-leverandør. Markedsanalyser peger på især tre bekymringer, som du kan læse mere om i dette whitepaper, hvor vi også giver dig en tjekliste af spørgsmål, du skal stille til leverandører.