Artikel top billede

Nu boomer salget: Derfor sælges der pludselig ekstremt mange bluetooth-headsets

Forbrugere og virksomheder er nu for alvor begyndt at købe smartwatches og VR-briller. Se de nye tal her - og få forklaringen på, hvorfor det faktisk er bluetooth-headsets, der sælger bedst i øjeblikket.

Smartwatches, virtual reality-briller, bluetooth-headsets og fitness-trackere.

Salget af bærbare teknologier og devices - de såkaldte wearables - er nu for alvor ved at få fart på.

Det fremgår af en ny opgørelse fra Gartner, hvor analysefirmaet kigger på det nuværende salg i de forskellige wearables-kategorier - og giver en vurdering af, hvordan salget vil udvikle sig i de kommende år.

Alt tyder på, at forbrugere og virksomheder er nu for alvor begyndt at se værdien i de bærbare teknologier, og at det rent faktisk også fører til et markant øget salg.

Alene fra 2016 til 2017 forventes det, at der vil blive solgt 16,7 procent flere enheder, så antallet i år når op på 310,4 millioner enheder.

Omsætningen på wearables-markedet vil så ramme 30,5 milliarder dollars (192 milliarder danske kroner), hvoraf de 9,3 milliarder dollars vil komme fra salg af smartwatches.

Læs også: Nu har cheferne (også) knækket koden: Derfor har de set lyset i de nye teknologier

Netop salget af smartwatches er interessant at holde øje med, skriver Gartner.

"Smartwatches har kurs imod at opnå det største omsætningspotentiale blandt alle wearables frem mod 2021.”

Hvor der i 2016 ifølge Gartner blev solgt 34,8 millioner smartwatches, så forventer analysehuset, at det vil stige til næsten 81 millioner enheder om året i 2021.

Bluetooth-headsets storsælger

Den største wearables-kategori er dog stadig bluetooth-headsets, og det er måske ikke så underligt, for det er også den produkt-kategori, der har flest år på bagen og sigter mod det bredeste kundesegment.

Den vigtigste årsag til, at de trådløse headsets storsælger er dog, at flere og flere produkter fjerner det gammeldags stik til hovedtelefoner. 

Salget af bluetooth-headsets vil derfor stige kraftigt i de kommende år, når hovedtelefon-stikket forsvinder fra de nye smartphones, tablets og pc'er på markedet.

Gartners forecast for wearable devices worldwide (millioner enheder):

Læs også:

Nu har cheferne (også) knækket koden: Derfor har de set lyset i de nye teknologier

Afgørende skærm-kapløb er gået i gang: Snart ser du den virtuelle verden i en helt utrolig opløsning

Her er Gartners nye hype cycle: Få styr på alle de hotte teknologier og vigtige it-megatrendsPremium
Vigtig opdatering på vej til Windows: Får omsider din HDR-skærm til at funkle
Microsofts Windows 10-styresystem vil i fremtiden kunne arbejde bedre med de flotte farver og den høje kontrast, som HDR-skærme tilbyder.
Computerworld
Nye informationer om det største iPhone-hack nogensinde ser dagens lys: 128 millioner brugere blev ramt
Hidtil hemmeligholdte detaljer om verdens største iPhone-hack er kommet frem under retssagen mellem Apple og Epic Games. 128 millioner brugere blev ramt, og mere end 4.000 apps blev inficeret. Se detaljerne her.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Udnyt ressourcerne bedre og skru op for overskuddet
Spildt arbejde, ineffektive processer og ringe forretningsindsigt er blot tre tegn på ringe ressourceudnyttelse. I dette whitepaper får du viden om, hvordan du måler ressourceudnyttelsen – og bruger indsigten operationelt, taktisk og strategisk.