Artikel top billede

Besværligt brexit: England vil have slækket på EU's persondata-regler

Når briterne forlader EU, kommer der strammere regler for, hvornår virksomheder i England må håndtere EU-borgeres data. Derfor vil den engelske regering have en særaftale om persondata på plads hurtigst muligt.

Englænderne har valgt at forlade EU, og med medlemskabet forsvinder også privilegier på it-området.

England bliver et såkaldt tredjepartsland, og det betyder, at det bliver sværere for virksomheder i landet at få lov til at håndtere oplysninger om EU-borgere.

Når virksomheder i ikke-EU-lande skal have adgang til data i EU, skal det nemlig først undersøges, om landet og virksomheden har tilstrækkelige regler for databeskyttelse på plads.

Det, frygter den engelske regering, vil gøre det mere besværligt og mindre attraktivt for it-virksomheder at operere i England, og derfor forsøger man ifølge The Guardian at få en særaftale på plads.

"Regeringen mener, at det vil være til gavn for både EU og England, at anerkende hinandens databeskyttelseslove tidligt i processen, så data kan flyde frit mellem England og EU fra tidspunktet for Brexit og indtil vi opnår en mere permanent aftale,” hedder det i en skrivelse fra den engelske regering.

Overvågning kan stå i vejen for aftale

En særaftale vil også være relevant for EU-landes efterretningssamarbejde med England, men netop overvågning kan ende med at stå i vejen for en særaftale.

Flere EU-lande er bekymrede for, at englænderne har et lidt for afslappet forhold til dataudveksling blandt andet USA, og ifølge The Times er flere engelske ministre blevet advaret om, at landets overvågningslove kan blive et stort problem for samarbejdet med EU.

Læs også:
IT-JOB

Cognizant Technology Solutions Denmark ApS

Test Manager

Netcompany A/S

Test Specialist
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere


Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

29. maj 2024 | Læs mere


Forbered dig effektivt på cyber katastrofen

Da det ikke længere er et spørgsmål om, om man bliver ramt men et spørgsmål om hvornår, er det essentielt at analysere angrebsflader og designe en effektiv sikkerhedsinfrastruktur, som afvejer sikring af centrale data og systemer mod hensynet til brugervenlighed og medarbejdernes produktivitet.

30. maj 2024 | Læs mere