Artikel top billede

Besværligt brexit: England vil have slækket på EU's persondata-regler

Når briterne forlader EU, kommer der strammere regler for, hvornår virksomheder i England må håndtere EU-borgeres data. Derfor vil den engelske regering have en særaftale om persondata på plads hurtigst muligt.

Englænderne har valgt at forlade EU, og med medlemskabet forsvinder også privilegier på it-området.

England bliver et såkaldt tredjepartsland, og det betyder, at det bliver sværere for virksomheder i landet at få lov til at håndtere oplysninger om EU-borgere.

Når virksomheder i ikke-EU-lande skal have adgang til data i EU, skal det nemlig først undersøges, om landet og virksomheden har tilstrækkelige regler for databeskyttelse på plads.

Det, frygter den engelske regering, vil gøre det mere besværligt og mindre attraktivt for it-virksomheder at operere i England, og derfor forsøger man ifølge The Guardian at få en særaftale på plads.

"Regeringen mener, at det vil være til gavn for både EU og England, at anerkende hinandens databeskyttelseslove tidligt i processen, så data kan flyde frit mellem England og EU fra tidspunktet for Brexit og indtil vi opnår en mere permanent aftale,” hedder det i en skrivelse fra den engelske regering.

Overvågning kan stå i vejen for aftale

En særaftale vil også være relevant for EU-landes efterretningssamarbejde med England, men netop overvågning kan ende med at stå i vejen for en særaftale.

Flere EU-lande er bekymrede for, at englænderne har et lidt for afslappet forhold til dataudveksling blandt andet USA, og ifølge The Times er flere engelske ministre blevet advaret om, at landets overvågningslove kan blive et stort problem for samarbejdet med EU.

Læs også:
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere