Artikel top billede

Besværligt brexit: England vil have slækket på EU's persondata-regler

Når briterne forlader EU, kommer der strammere regler for, hvornår virksomheder i England må håndtere EU-borgeres data. Derfor vil den engelske regering have en særaftale om persondata på plads hurtigst muligt.

Englænderne har valgt at forlade EU, og med medlemskabet forsvinder også privilegier på it-området.

England bliver et såkaldt tredjepartsland, og det betyder, at det bliver sværere for virksomheder i landet at få lov til at håndtere oplysninger om EU-borgere.

Når virksomheder i ikke-EU-lande skal have adgang til data i EU, skal det nemlig først undersøges, om landet og virksomheden har tilstrækkelige regler for databeskyttelse på plads.

Det, frygter den engelske regering, vil gøre det mere besværligt og mindre attraktivt for it-virksomheder at operere i England, og derfor forsøger man ifølge The Guardian at få en særaftale på plads.

"Regeringen mener, at det vil være til gavn for både EU og England, at anerkende hinandens databeskyttelseslove tidligt i processen, så data kan flyde frit mellem England og EU fra tidspunktet for Brexit og indtil vi opnår en mere permanent aftale,” hedder det i en skrivelse fra den engelske regering.

Overvågning kan stå i vejen for aftale

En særaftale vil også være relevant for EU-landes efterretningssamarbejde med England, men netop overvågning kan ende med at stå i vejen for en særaftale.

Flere EU-lande er bekymrede for, at englænderne har et lidt for afslappet forhold til dataudveksling blandt andet USA, og ifølge The Times er flere engelske ministre blevet advaret om, at landets overvågningslove kan blive et stort problem for samarbejdet med EU.

Læs også:
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Cyber Briefing

Én gang om måneden leverer Computerworld Event et 30 minutters Cyber Briefing, hvor du får overblik over de mest aktuelle angreb, største trusler og tendenser samt giver dig gode råd, der kan implementeres direkte i din it-sikkerhedsafdeling. Tema: Hvor står Danmark i forhold truslen fra DDoS?

22. marts 2023 | Læs mere


Datadrevet forretning 2023

Gennem inspirerende oplæg fra personer, der – på egne eller andres vegne – har formået at udnytte data til at sikre en kant til konkurrenterne, bliver du inspireret til, hvordan din organisation kan lykkes med at høste gevinsterne gennem målrettet investering i databaseret innovation og udvikling og om, hvordan man i praksis spotter potentialet i og værdien af data.

23. marts 2023 | Læs mere


Enterprise Architecture Day 2023: Strategi styring og sikkerhed

Mange it-afdelinger har de seneste år har oprustet på it-arkitektursiden. Både gennem individuelle ansættelser og med oprettelse af egentlige arkitektafdelinger. Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu?

28. marts 2023 | Læs mere