Besværligt brexit: England vil have slækket på EU's persondata-regler

Når briterne forlader EU, kommer der strammere regler for, hvornår virksomheder i England må håndtere EU-borgeres data. Derfor vil den engelske regering have en særaftale om persondata på plads hurtigst muligt.

Englænderne har valgt at forlade EU, og med medlemskabet forsvinder også privilegier på it-området.

England bliver et såkaldt tredjepartsland, og det betyder, at det bliver sværere for virksomheder i landet at få lov til at håndtere oplysninger om EU-borgere.

Når virksomheder i ikke-EU-lande skal have adgang til data i EU, skal det nemlig først undersøges, om landet og virksomheden har tilstrækkelige regler for databeskyttelse på plads.

Det, frygter den engelske regering, vil gøre det mere besværligt og mindre attraktivt for it-virksomheder at operere i England, og derfor forsøger man ifølge The Guardian at få en særaftale på plads.

"Regeringen mener, at det vil være til gavn for både EU og England, at anerkende hinandens databeskyttelseslove tidligt i processen, så data kan flyde frit mellem England og EU fra tidspunktet for Brexit og indtil vi opnår en mere permanent aftale,” hedder det i en skrivelse fra den engelske regering.

Overvågning kan stå i vejen for aftale
En særaftale vil også være relevant for EU-landes efterretningssamarbejde med England, men netop overvågning kan ende med at stå i vejen for en særaftale.

Flere EU-lande er bekymrede for, at englænderne har et lidt for afslappet forhold til dataudveksling blandt andet USA, og ifølge The Times er flere engelske ministre blevet advaret om, at landets overvågningslove kan blive et stort problem for samarbejdet med EU.

Læs også:
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Kompetera A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital How To: Data og AI er fremtiden – men kan man overhovedet lykkes i det nye data-univers uden den rette dataplatform?

Det er svært at spå om fremtiden, men vi kan være sikre på, at den indeholder meget mere data og en langt større anvendelse af kunstig intelligens. På dette webinar sætter vi derfor fokus på, hvordan du som organisation får styr på alle data, og bliver klar til fremtiden.

30. oktober 2020 | Læs mere


Dell Talk: Cybersikkerhed skal gentænkes for at kunne imødegå fremtidige avancerede cybertrusler

Danske virksomheder er nødt til at gentænke cybersikkerheden for at kunne imødegå fremtidige cybertrusler, som vi hele tiden gøres opmærksomme på. I denne talk får du et indspark i, hvordan du som virksomhed kan gentænke cybersikkerheden ud fra både et operationelt og sikkerhedsmæssigt perspektiv.

30. oktober 2020 | Læs mere


IT Security 2020

Strategic IT Security 2020 will focus on the never-ending story about security and cyber-defense, and how you can defend your business and your customer’s data and information. Together with several leading experts and digital executives from all over the Nordic countries, this conference seeks to give you the best input to focus even more on cyber security in the future.

03. november 2020 | Læs mere


Premium
Mystikken breder sig om pludselig fyring af Waoo-topchef efter alvorlige beskyldninger: Selskabet er fuldkomment tavst
Mystikken breder sig om årsagen til, at Waoo med øjeblikkelig virkning har fyret topchef Jørgen Stensgaard. Spørgsmålene hober sig op, men der er total tavshed hos Waoo og selskabets bestyrelse, der ikke vil stille op til interview. Her er hvad, vi ved.
Computerworld
TDC ruller gratis fiber ud til 5.100 danske husstande - se adresserne her
TDC går i gang med at udruller fiber til tusindvis af danske husstande i Odens, Nordsjælland og Storkøbenhavn. Se hvor TDC’s gravemaskiner kommer forbi med tilbud om gratis fiber-opkobling.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
Job & Karriere
Regner din ferie væk? Brug tiden på at søge en af disse otte stillinger, der er ledige netop nu
Det sjasker ned over hele Danmark. Du kan bruge de våde sommerdage på at søge et af disse otte job, der er ledige lige nu.
White paper
Minimér spildtid og understøt det nye arbejdsliv med effektive videomøder
Under nedlukningen i foråret 2020 vænnede dine medarbejdere sig til at mødes via Microsoft Teams. Men mange blev frustrerede over at vende tilbage til kontoret og opdage, at dette – nu helt essentielle! – møderedskab ikke fungerede særligt godt sammen videoudstyret i mødelokalerne. Nu bygger en ny løsning endelig bro mellem Teams og verdens nok mest udbredte og velfungerende løsning til professionelle videomøder – Cisco Webex. Det kan du læse mere om i denne korte og præcise gennemgang af løsning og muligheder fra NetDesign.