Artikel top billede

Efter retssag: Microsoft vil ikke igen overføre filer til din computer på Windows 10-måden

Efter et søgsmål i Tyskland lover Microsoft aldrig at tvinge en stor opgradering som Windows 10 ned på folks computere

Efter 18 måneders ventetid har Microsoft reageret på resultatet på et privat søgsmål fra en tysk forbrugerorganisation i München.

Søgsmålet kom efter, at Microsoft uden brugerens tilladelse havde gemt installationsfiler til Windows 10 på tyske forbrugeres computere og i gangsat installationen af Windows 10.

To gange har Microsoft tabt sagen i Tyskland om lovligheden i manøvren.

Det har ført til et såkaldt “cease-and-desist”-brev, der forbyder Microsoft at hente data ned på brugeres computere uden tilladelse fra brugeren i München-området.

Det er noget, som kan danne præcedens for andre sager i Tysklands delstater.

Derfor har Microsoft nu reageret: Selskabet vil aldrig igen føre Windows-opgraderingsfiler over på forbrugernes computere uden først at indhente tilladelse.

Læs også: Stor-opdatering på vej til Windows 10 med nye smarte funktioner: Se dem her

Skabte stor utilfredshed

Microsoft tilbød Windows 10 som en gratis opgradering fra Windows 7 og 8.1, men begyndte i samme omgang automatisk at gemme otte gigabyte installationsfiler på forbrugernes computer, så opgraderingen kunne ske uden problemer.

Det skete også på computere hos forbrugere, som ikke ønskede at opgradere til Windows 10, og det er det, som søgsmålet har handlet om.

Det betyder altså, at Microsoft ikke kan foretage det samme nummer en anden gang - i hvert fald ikke i Tyskland - men med Microsofts Windows-as-a-Service-tilgang til Windows 10, bliver det nok heller ikke nødvendigt i fremtiden.

Søgsmålet handler specifikt om download af filer til at opgradere systemet, men som en tysk blogger, Günter Born, nævner, kan det giver flere problemer for Microsoft:

“Er Microsofts “feature-opgraderinger” (to store årlige opdateringer, red.) og de tvungne automatiske opdateringer også berørt af sagen?”

Også i Danmark har Forbrugerombudsmanden været efter Microsoft: Forbrugerombudsmanden: Microsofts tvungne opdatering til Windows 10 var ulovlig

Læs også: Ny bølge af opgraderinger fra Windows 7 til Windows 10: Her er forklaringen fra Microsoft Danmark
IT-JOB
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

20. juni 2024 | Læs mere


Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere