Artikel top billede

Efter retssag: Microsoft vil ikke igen overføre filer til din computer på Windows 10-måden

Efter et søgsmål i Tyskland lover Microsoft aldrig at tvinge en stor opgradering som Windows 10 ned på folks computere

Efter 18 måneders ventetid har Microsoft reageret på resultatet på et privat søgsmål fra en tysk forbrugerorganisation i München.

Søgsmålet kom efter, at Microsoft uden brugerens tilladelse havde gemt installationsfiler til Windows 10 på tyske forbrugeres computere og i gangsat installationen af Windows 10.

To gange har Microsoft tabt sagen i Tyskland om lovligheden i manøvren.

Det har ført til et såkaldt “cease-and-desist”-brev, der forbyder Microsoft at hente data ned på brugeres computere uden tilladelse fra brugeren i München-området.

Det er noget, som kan danne præcedens for andre sager i Tysklands delstater.

Derfor har Microsoft nu reageret: Selskabet vil aldrig igen føre Windows-opgraderingsfiler over på forbrugernes computere uden først at indhente tilladelse.

Læs også: Stor-opdatering på vej til Windows 10 med nye smarte funktioner: Se dem her

Skabte stor utilfredshed

Microsoft tilbød Windows 10 som en gratis opgradering fra Windows 7 og 8.1, men begyndte i samme omgang automatisk at gemme otte gigabyte installationsfiler på forbrugernes computer, så opgraderingen kunne ske uden problemer.

Det skete også på computere hos forbrugere, som ikke ønskede at opgradere til Windows 10, og det er det, som søgsmålet har handlet om.

Det betyder altså, at Microsoft ikke kan foretage det samme nummer en anden gang - i hvert fald ikke i Tyskland - men med Microsofts Windows-as-a-Service-tilgang til Windows 10, bliver det nok heller ikke nødvendigt i fremtiden.

Søgsmålet handler specifikt om download af filer til at opgradere systemet, men som en tysk blogger, Günter Born, nævner, kan det giver flere problemer for Microsoft:

“Er Microsofts “feature-opgraderinger” (to store årlige opdateringer, red.) og de tvungne automatiske opdateringer også berørt af sagen?”

Også i Danmark har Forbrugerombudsmanden været efter Microsoft: Forbrugerombudsmanden: Microsofts tvungne opdatering til Windows 10 var ulovlig

Læs også: Ny bølge af opgraderinger fra Windows 7 til Windows 10: Her er forklaringen fra Microsoft Danmark
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Styrk effektivitet og bundlinje i ét hug

Fleksibilitet, valgfrihed og bæredygtighed er nogle af de områder, som vægtes særligt højt, især blandt de yngre generationer, når de skal vælge eller blive på en arbejdsplads. På eventet kan du få konkrete løsningsforslag til, hvordan du med en fleksibel IT-strategi og det frie IT-valg, kan give medarbejderne medbestemmelse omkring valg af digitalt arbejdsudstyr og samtidig være mere miljøbevidste i deres valg.

06. juni 2023 | Læs mere


Kom godt i gang og få det fulde udbytte med Dynamics 365 FO

Overvejelser, forberedelser og implementering. CGI's eksperter stiller skarp på Microsoft Dynamics 365 FO og merværdien ved samspillet med Azure og Power Platform.

06. juni 2023 | Læs mere


Cybersecurity Excellence Day 2023

Sikkerhed er et vidt begreb, og antallet af produkter og services nærmest eksploderer i takt med, at trusselsbilledet bliver stadig mere mudret og faretruende. På årets Cybersecurity Excellence Day kommer vi hele vejen rundt, så du får et solidt grundlag for at skelne mellem de aktuelt mest værdifulde teknologier fra buzzwords og ny vin på gamle flasker.

07. juni 2023 | Læs mere