Efter retssag: Microsoft vil ikke igen overføre filer til din computer på Windows 10-måden

Efter et søgsmål i Tyskland lover Microsoft aldrig at tvinge en stor opgradering som Windows 10 ned på folks computere

Efter 18 måneders ventetid har Microsoft reageret på resultatet på et privat søgsmål fra en tysk forbrugerorganisation i München.

Søgsmålet kom efter, at Microsoft uden brugerens tilladelse havde gemt installationsfiler til Windows 10 på tyske forbrugeres computere og i gangsat installationen af Windows 10.

To gange har Microsoft tabt sagen i Tyskland om lovligheden i manøvren.

Det har ført til et såkaldt “cease-and-desist”-brev, der forbyder Microsoft at hente data ned på brugeres computere uden tilladelse fra brugeren i München-området.

Det er noget, som kan danne præcedens for andre sager i Tysklands delstater.

Derfor har Microsoft nu reageret: Selskabet vil aldrig igen føre Windows-opgraderingsfiler over på forbrugernes computere uden først at indhente tilladelse.

Læs også: Stor-opdatering på vej til Windows 10 med nye smarte funktioner: Se dem her

Skabte stor utilfredshed
Microsoft tilbød Windows 10 som en gratis opgradering fra Windows 7 og 8.1, men begyndte i samme omgang automatisk at gemme otte gigabyte installationsfiler på forbrugernes computer, så opgraderingen kunne ske uden problemer.

Det skete også på computere hos forbrugere, som ikke ønskede at opgradere til Windows 10, og det er det, som søgsmålet har handlet om.

Det betyder altså, at Microsoft ikke kan foretage det samme nummer en anden gang - i hvert fald ikke i Tyskland - men med Microsofts Windows-as-a-Service-tilgang til Windows 10, bliver det nok heller ikke nødvendigt i fremtiden.

Søgsmålet handler specifikt om download af filer til at opgradere systemet, men som en tysk blogger, Günter Born, nævner, kan det giver flere problemer for Microsoft:

“Er Microsofts “feature-opgraderinger” (to store årlige opdateringer, red.) og de tvungne automatiske opdateringer også berørt af sagen?”

Også i Danmark har Forbrugerombudsmanden været efter Microsoft: Forbrugerombudsmanden: Microsofts tvungne opdatering til Windows 10 var ulovlig

Læs også: Ny bølge af opgraderinger fra Windows 7 til Windows 10: Her er forklaringen fra Microsoft Danmark
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
CIO Trends 2021 - trends, teknologi, innovation og organisationsformer

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

15. april 2021 | Læs mere


Sådan gør IT bæredygtighed til en god forretning

Presset øges i disse år på virksomheder for at begrænse klimabelastningen. IT og teknologi spiller en nøglerolle i arbejdet, hvilket er emnet for denne konference. Her kan du blive klogere på, hvordan du aktivt arbejder for at kombinere effektiv og lønsom forretningsdrift med en effektiv bæredygtighedsindsats.

20. april 2021 | Læs mere


The Successful Journey to the Cloud

Cloud usage on enterprise level is growing rapidly and for good reason. With the flexibility and scalability offered by cloud, businesses and organizations can harness new technologies, increase resiliency and adapt to changing demands at an unprecedented level. In this webinar we address some of the important issues to consider when embarking on your cloud adoption journey.

21. april 2021 | Læs mere


Premium
Microsoft klar med splinternye bærbare: Endelig undgår selskabet en fatal fejltagelse
Microsoft er klar med fjerde generation af sin Surface Laptop. Og her undgår Microsoft omsider at være for karrig med lagerpladsen.
Computerworld
Sikkerhedshul i sundhed.dk gør det let at snyde med coronapas
Et hul i sikkerheden hos sundhed.dk åbner op for, at coronapas-ejere kan ændre på de svar, der står i passet. Men det er dokumentfalsk, advarer sundhed.dks direktør.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
"Vi var nødt til at sige til dem, at I er nødt til at sende ham hjem nu, for han begynder at knække"
"Vi var nødt til at sige til dem, at I er nødt til at sende ham hjem nu, for han begynder at knække"
White paper
Sådan prioriterer IT-sikkerhedschefernes indsatsen i 2021
I denne undersøgelse fra F-Secure giver knap 2.000 ledende personer på tværs af hele Europa deres bud på, hvor de vil prioritere indsatsen i år – og hvad de opfatter som virksomhedernes mest presserende udfordringer på cybersikkerhedsfronten.