Nu kommer de fede Nest-produkter endelig til Danmark: Her er priser og funktioner

Det vælter frem med fede produkter til det smarte hjem. Og nu kan du endelig købe enhederne fra Nest i Danmark - men vi må desværre vente længe på firmaets mest spændende model.

Der sker ikke så meget med telefoner, tablets og computere for tiden. Den ene model ligner den anden og for en teknologinørd er det som om, at udviklingen er stillet mere på evolution end revolution.

Til gengæld er udviklingen inden for digitale assistenter som Amazons Alexa, Apples Siri, Googles Home og Microsofts Cortana i rivende udvikling.

Assistenterne er i sig selv spændende. Men det, som de især er med til at accelerere, er forbindelserne mellem mange forskellige enheder, ofte med assistenterne som det centrale omdrejningspunkt.

Nogle af de mest spændende enheder, som nu kan forbindes, er fra amerikanske Nest (der er ejet af Google) som siden 2010 har designet og produceret intelligente termostater, smarte overvågningskameraer og avancerede røgalarmer.

Nest til salg i Danmark
De har indtil nu kun været mulige at købe i udlandet, men nu kommer de endelig til Danmark.

I første omgang er det dog kun Nests kameraer og røgalarmer, som lander i de danske butikker.

Vi må derfor se langt efter de smarte termostater, som Nest oprindeligt slog sig op.

Det skyldes, Nests europæiske marketingchef, Lionel Guicherd-Callin, som Computerworld har talt med i forbindelse med lanceringen, at de danske varmesystemer oftest styres fra de enkelte termostater og ikke har en central enhed, som Nest kan tale med.

Det er dog stadig interessante produkter som Nest har line op til lancering i Danmark. Der er tale om:  

Nest Protect, som er en talende og intelligent røg- og kuliltealarm. Er der noget galt, sender den dig besked - og så kan den få dine Philips Hue pærer til at blinke rødt. Den kører på seks  AA-batterier og kommer til salg for 1.099 kroner.

Nest Cam IQ er topmodellen og er et intelligent sikkerhedskamera, der kan skelne mellem genstande, kæledyr og personer. Nest Cam IQ giver dig 1080p HD-video, HD-lydkvalitet og livestreaming døgnet rundt. Prisen for IQ er 2.899 kroner.

Nest Cam Indoor er lillebroren til IQ. Den sender også i 1080p HD og koster 1.649 kroner.

Nest Cam Outdoor er vejrbestandig og sluttes til et strømstik, så du kan overvåge udendørsarealer. Prisen er 1.899 kroner.

Ifølge Lionel Guicherd-Callin har Nest i forbindelse med lanceringen indgået en aftale med DONG Energy, som sikrer nye og eksisterende kunder rabat på flere af produkterne. Nest kommer desuden til salg i blandt andet Elgiganten.

Anmeldelse på vej
Computerworld er ved at teste Nest-modellerne og har en anmeldelse klar i den kommende uge.

Vi kan dog allerede nu sige, at en af de spændende ting ved Nest er muligheden for at integrere kameraerne og alamerne med andre smarte produkter som Amazons Alexa og Philips Hue. Se en liste over alt hvad der virker med Nest her.

Læs også: Derfor vil Google betale milliarder for lille termostat-firma

Nest blev stiftet af Tony Fadell i 2010. Fadell var en del af holdet, der skabte den første iPod. Han solgte i 2014 firmaet til Google og forlod endegyldigt Nest i 2016.

Læs også analysen: Google, Microsoft, Apple og Amazon er midt i et hårdt et opgør om fremtidens digitale assistenter - og Amazon er langt foranComputerworld
Det nye MitID er et tigerspring for bedre cybersikkerhed
Klumme: Det nye MitID er en enestående mulighed for et markant løft af it-sikkerheden i danske kommuner. Med baggrund i udfasningen af det nuværende NemID kan de samtidig forbedre og styrke deres it-systemers værn overfor cyberangreb.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
Job & Karriere
Regner din ferie væk? Brug tiden på at søge en af disse otte stillinger, der er ledige netop nu
Det sjasker ned over hele Danmark. Du kan bruge de våde sommerdage på at søge et af disse otte job, der er ledige lige nu.
White paper
Sådan sikrer du hovednøglen til jeres data
80% af alle ransomwareangreb skyldes misbrug af privilegerede brugeradgange. Ved at begrænse og overvåge adfærden på de privilegerede konti samt kontrollere mængden af tildelte rettigheder kan du mindske skaden ved hackerangreb mod din virksomhed og i visse tilfælde helt blokere dem. Internt kan du bruge kontrollen med brugeradgange til at dokumentere, hvem der bevæger sig i hvilke systemer, og hvad der foregår derinde. Privilegeret brugerstyring har de seneste to år stået øverst på Gartners Top10-liste over it-sikkerhedsprojekter, der bør få højeste prioritet. Alligevel er teknologien kun så småt ved at finde fodfæste i Danmark. Det kan viden om åbenlyse gevinster, relativ kort implementeringstid og yderst rimeligt budget være med til at ændre på. I dette whitepaper folder vi temaet privilegeret brugerstyring ud og placerer teknologien i det væld af prioriteringer, som CISO’en hver dag skal foretage.