Topnyhed:Nana Bule forlader Microsoft: Her er den nye direktør for Microsoft Danmark

Artikel top billede

"Det her er jo helt grotesk," mener Hanne Lykke Jespersen, næstformand i Prosa.

Regeringen vil give it-virksomheder mulighed for kun at aflønne med aktier, men forslaget møder hård kritik fra Prosa

I fremtiden skal it-virksomheder kunne aflønne de ansatte udelukkende med aktier. Men forslaget møder modstand fra it-fagforeningen Prosa. "Det er jo ikke medarbejderen, der har styr på, hvordan det går virksomheden," mener fagforbundet.

Et nyt vækstudspil fra regeringen giver mulighed for at virksomheder kan aflønne deres medarbejdere 100 procent via aktier under favorable skattevilkår, skriver DR.dk 

Det er en model, som især det danske it-iværksætter-miljø længe har efterspurgt.

Men udspillet vækker langt fra begejstring i den danske it-fagforening Prosa.

“Det her er jo helt grotesk, for det betyder, at man slet ikke er sikker på at få noget som helst for sit arbejde. Når vi rådgiver folk, siger vi, at det er som at tage en lottokupon, og du skal være villig til at spille med det. Men der er altså ikke mange mennesker i befolkningen, der kan lade være med at få løn og så spille med det,” siger Hanne Lykke Jespersen, næstformand i Prosa, til DR.

Hun frygter især, at Prosa-medlemmerne risikerer at investere deres arbejdstid i virksomheder med ringe fremtidsudsigter og efterfølgende stå med håret postkassen, når virksomhederne må kaste håndklædet i ringen

“Det er jo ikke medarbejderen, der har styr på, hvordan det går virksomheden, om man trækker penge ud andre steder og så videre. Så man kan sagtens miste pengene og så ikke engang få noget fra Lønmodtagernes Garantifond, og man kan blive ramt på dagpengene i tilfælde af en konkurs, så det fraråder vi på det kraftigste vores medlemmer," siger Hanne Lykke Jespersen til DR.

Det er regereringens forhåbning, at aktieudspillet vil gøre det lettere for vækst-viirksomheder at kunne tiltrække højtkvalificeret udenlandske arbejdskraft. 

Udspillet indebærer blandt andet, at den marginale aktieindkomstskat bliver reduceret med 15 procentpoint fra 42 procent til 27 procent.

Læs også:
Dansk Erhverv klar med 130 nye it-forslag: Lavere aktieskat skal give kapital-boom til danske it-iværksættere

Danmark har alle muligheder for at blive en rede for store internationale it-virksomheder - men vi bliver nødt til at fjerne nogle barrierer først
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI & machine learning i dagligdagen – teknologi og best practice

Kunstig intelligens og machine learning er i gang med at forandre de måder, som vi arbejder på i organisationer og virksomheder - både i det store og i det små. Bliv inspireret til hvordan kan du selv udnytte dem til at gøre din organisation klogere, skarpere og mere effektiv.

06. december 2022 | Læs mere


ERP løsninger til SMV segmentet

For små og mellemstore virksomheder gemmer der sig meget store muligheder for effektivisering og data-udnyttelse i valget af ERP-system. Med det rigtige valg kan man udnytte eksempelvis machine learning, AI, procesautomatisering og meget andet på tværs af hele organisationen til blandt andet lagerstyring, produktion, distribution, intelligent afrapportering.

07. december 2022 | Læs mere


Identity & Access Management - sådan holder du din virksomhed sikker

God styring af brugerrettigheder er en af de mest effektive måder til at højne it-sikkerheden. For det kan hurtigt gå galt, hvis system-rettigheder, system-adgang og lignende ikke hele tiden opdateres. Kom og hør om erfaringer og muligheder til hurtigt og nemt hele tiden at sikre, at der er styr på brugerrettighederne i hele din organisation- også uden at genere brugerne.

08. december 2022 | Læs mere