Artikel top billede

Robot-investeringer sørger for rekordoverskud hos Alka

Forsikringselskabet Alka har over de seneste fire år investeret over 100 millioner kroner i ny teknologi, og det er med til at sikre selskabets største overskud til dato

Investeringer i nye digitale teknologier er med til at sikre Alkas største overskud nogensinde.

Siden 2010 har Alka investeret 20 millioner kroner om året i digitalisering, og beløbet bliver 30 millioner her i 2017.

Penge som blandt andet er gået til “Alma,” en chatbot, der kan svare på helt almindelige forsikringsspørgsmål og indrapporteringer.

Det skriver Børsen.

“Hvis vi både vil tilbyde personificeret betjening og samtidig være til stede 24/7, så er det at digitalisere en del af løsningen. Der er ikke så mange penge at spare, men kunderne efterspørger det, siger Alkas topchef, Henrik Grønborg til Børsen.

Investeringerne har sammen med en større kundetilgang været med til at sikre Alka sit bedste regnskab til dato med et overskud p 214 millioner kroner efter skat mod sidste års 100 millioner kroner.

Digitalisering over hele linjen

Chatbotten Alma skal gøre det lettere for Alkas kunder at indrapportere små sager som eksempelvis en smadret rude, imens større sager eller personskader stadig skal forbi et levende menneske i kød og blod.

Formålet med Alma er både at spare tid for Alka, men også hos kunderne, der hurtigere får en indrapportering overstået.

Også Tryg og Topdanmark har meldt ud, at man vil effektivisere, og Topdanmark meldte senest ud i sit halvårsregnskab, at de ville være det mest veldrevne forsikringsselskab inden fem år.

Også hos pensionsselskabet PensionDanmark har man benyttet sig af robotics og chatbots.

En chatbot hos PensionDanmark retter hvert år 46.000 forkerte pensionsindbetalinger, hvilket ville have taget lang tid for et menneske at finde og rette.

Læs også: Ny dansk afgift på smartphones, tablets og computere kan være på vej: Skal give penge til kunstnere
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere


Computerworld Summit 2024

Vi kigger ind i scenariet for fremtiden it-afdeling og hvordan virksomheden bedst muligt udnytter både nye og etablerede teknologier til at understøtte vækst og dermed sikre overlevelse i en konkurrencepræget verden.

23. maj 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere