Artikel top billede

Robot-investeringer sørger for rekordoverskud hos Alka

Forsikringselskabet Alka har over de seneste fire år investeret over 100 millioner kroner i ny teknologi, og det er med til at sikre selskabets største overskud til dato

Investeringer i nye digitale teknologier er med til at sikre Alkas største overskud nogensinde.

Siden 2010 har Alka investeret 20 millioner kroner om året i digitalisering, og beløbet bliver 30 millioner her i 2017.

Penge som blandt andet er gået til “Alma,” en chatbot, der kan svare på helt almindelige forsikringsspørgsmål og indrapporteringer.

Det skriver Børsen.

“Hvis vi både vil tilbyde personificeret betjening og samtidig være til stede 24/7, så er det at digitalisere en del af løsningen. Der er ikke så mange penge at spare, men kunderne efterspørger det, siger Alkas topchef, Henrik Grønborg til Børsen.

Investeringerne har sammen med en større kundetilgang været med til at sikre Alka sit bedste regnskab til dato med et overskud p 214 millioner kroner efter skat mod sidste års 100 millioner kroner.

Digitalisering over hele linjen

Chatbotten Alma skal gøre det lettere for Alkas kunder at indrapportere små sager som eksempelvis en smadret rude, imens større sager eller personskader stadig skal forbi et levende menneske i kød og blod.

Formålet med Alma er både at spare tid for Alka, men også hos kunderne, der hurtigere får en indrapportering overstået.

Også Tryg og Topdanmark har meldt ud, at man vil effektivisere, og Topdanmark meldte senest ud i sit halvårsregnskab, at de ville være det mest veldrevne forsikringsselskab inden fem år.

Også hos pensionsselskabet PensionDanmark har man benyttet sig af robotics og chatbots.

En chatbot hos PensionDanmark retter hvert år 46.000 forkerte pensionsindbetalinger, hvilket ville have taget lang tid for et menneske at finde og rette.

Læs også: Ny dansk afgift på smartphones, tablets og computere kan være på vej: Skal give penge til kunstnere
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
GDPR: De bedste værktøjer til forankring og automatisering

GDPR er forlængst blevet en del af hverdagen i alle organisationer, og vi kan ikke komme uden om, at det koster dyrt at negligere vigtigheden af det. Det kan være en stor mundfuld at skulle holde styr på regler, håndtering og vedligeholdelse. Derfor sætter vi fokus på forankring og automatisering på denne konference.

02. december 2021 | Læs mere


Digital kundeservice: Kom godt i gang med chatbots

Der er store gevinster at hente med chatbots, som kan håndtere en stor del af kommunikationen med brugere - både de eksterne som kunder og de interne som medarbejdere.Og lige rundt om hjørnet venter næste generation, nemlig de stemme-baserede chatbots, som står på skuldrene af de stemmestyrede home-devices som Amazons Alexa og Google Home.

07. december 2021 | Læs mere


Can AI bring value to your business?

You will learn how AI has been successfully used to enhance an existing business where artificial intelligence is deployed to work complementary to natural intelligence in a complex data process. And you will be presented with a business case where AI provides the possibilities of creating a completely new business platform, that would not otherwise have been possible.

08. december 2021 | Læs mere