TOPNYHED:IT Relation køber mægtige Itadel

Artikel top billede

Tirsdag lyder startskuddet til Københavns første store tech-festival - her er, hvad du kan opleve

For første gang nogensinde bliver der i København afholdt en Techfestival. Her kan du blandt andet møde Pirate Bay-stifteren Peter Sunde.

Du kender måske Copenhagen Jazz-festival og den elektroniske musikfestival Distortion. 

På tirsdag lyder startskuddet til en helt ny festival i København, Copenhagen Techfestival.

Det er en seks dage lang festival, der udelukkende beskæftiger sig med sig med mødet mellem teknologi og mennesker.

Ifølge Lærke Ullerup, der er chef for Copenhagen Techfestival, er målet at skabe en international tech-begivenhed, der både henvender sig til den almindelige danske teknologibruger samt til dem beskæftiger sig med teknologi på et professionelt plan.  

“Det er vigtigt for os, at der er tilbud til tech-specialisterne, der arbejder med it i dagligdagen. Men samtidig ønsker vi også at vise den mere brede og folkelige side af teknologien,” siger hun til Computerworld. 

Mød Pirate Bay-stifteren

Den mere folkelige del arrangement vil finde sted i Kødbyen på Vesterbro i København.

Her bliver der opsat en stor scene og samtidig vi der være mulighed for at købe mad og drikke fra foodtrucks. 

På scenne vil der være keynotes og interview med eksempelvis Pirate Bay-stifteren Peter Sunde, den islandske multikunster Olafur Eliason og den finske programmør og forfatter Linda Liukas, der har stiftet RailGirls - et initiativ der skal lære unge pige at programmere. 

Samtidig vil der være en lang række mere specialiserede arrangementer, der beskæftiger sig med alt fra kunstig intelligens og offentlig transport til blockchain og såkaldt sextech. 

“I den mere nørdede ende har vi 25 små summits, der er sammensat af internationale eksperter. Eksempelvis har den kendte mobilanalytiker Horace Diedu et summit om micromobility, der handler om hvordan ny teknologi kan revolutionere offentlig transport,” siger Lærke Ullerup.

Løber af stablen for første gang

Copenhagen Festival er arrangeret af den københavnske iværksætter-organisation #CPHFTW, og i år er det første gang, at festivalen løber af stablen.

Men det er Lærke Ullerups ambition, at det skal være en tilbagevendende begivenhed.

“Vi har længe haft en ide om, at København mangler en international platform, hvor vi både vise, hvad vi er gode til i København, men også skabe et rum for en international samtale, hvor vi kan diskutere teknologi, mennesker og samfund,” siger hun.

Er det inspireret af lignende arrangementer i udlandet?

“Ikke umiddelbart. Der er ikke nogen steder i verden, hvor der findes et koncept præcis som det her. Du kan sammenligne det med tech- og iværksætter-konferencer som Websummit eller South by Southwest. Men de er alle traditionelle konferencer, der bare har vokset sig meget store. Vi har i stedet designet det til at være en festival,” siger hun

Et nordisk alternativ til Silicon Valley

I dag er det Silicon Valley, der sætter dagsordenen, når det gælder teknologi og innovation, men det er Lærke Ullerups forhåbning, at Copenhagen Techfestival kan være med til at synliggøre, at Danmark og de nordiske lande kan tilbyde et alternativ. 

“Vi mener ikke, at det bare skal være et mål bare at kopiere Silicon Valley. Silicon Valley er blandt andet kendetegnet ved teknologi-giganter der ikke betaler skat, startups der blindt jagter den næste exit samt en nærmest religiøs dyrkelse af teknologien. 
Men ofte må man spørge sig selv om det rent faktisk gavner vores samfund og skaber en bedre hverdag," siger hun og tilføjer:

“Her mener vi, at Danmark med udgangspunkt i vores tillidsbaserede velfærdssamfund, arbejdskultur samt sans for design og det gode liv kan tilbyde en anden retning.”

Copenhagen Techfestival løber af stablen i København fra den 5. til 10. september, og langt de fleste af arrangementerne vil blive afviklet være placeret i nærheden af Kødbyen på Vesterbro. 

Arrangementerne på den store hovedscene vil være gratis, mens det kræver, at du køber et festivalarmbånd til 100 kroner, hvis du vil tage del i de mere end 100 aktiviteter, der udgør hele festivalprogrammet. 

Se hele programmet på techfestival.co
Premium
IT Relation på opkøbstogt: Itadel er femte opkøb på blot seks måneder: Nærmer sig nu omsætning på halvanden milliard kroner
Itadel med mere end 300 medarbejdere bliver IT Relation femte opkøb siden december. Med købet nærmer IT Relations sig en omsætning på halvanden milliarder kroner og runder nu 1.000 medarbejdere.
Computerworld
Hackergruppe bag Colonial Pipeline-nedbrud angriber nu Toshiba: Har stjålet 740 gigabyte data med følsomme oplysninger
Hackergruppen DarkSide har nu angrebet it-giganten Toshiba. Det sker blot en uge efter, at de it-kriminelle tvang USA's største brændstofledning i knæ.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Ryk SAP-workloads i skyen – og tag alle de kendte fordele med
SAP-kunder verden over har gennem de seneste 15 år draget fordel af løsninger baseret på NetApps ONTAP-data management-platform. Herunder en mere sikker og stabil drift samt forenklet administration, hvilket er afgørende for at gennemføre projekter effektivt og for at reducere deres risikoprofil. Gennem de seneste år er det i høj grad også blevet muligt at rykke SAP-workloads i skyen, og det ønsker mange virksomheder rimeligvis at drage fordel af – men uden at sige farvel til mulighederne med NetApp ONTAP. I dette whitepaper stiller vi skarpt på mulighederne for at indarbejde NetApp Cloud Volumes ONTAP and Azure NetApp Files som del af en SAP-strategi baseret på Microsoft Azure.