Artikel top billede

(Foto: Povl D. Rasmussen)

Danske kommuner bryder persondataloven: Hjemmesider sladrer til it-giganter uden at få tilladelse

Kun to danske kommuner har indgået såkaldte databehandleraftaler med it-virksomheder, der opsamler statistik fra de kommunale hjemmesider.

Når du besøger din kommunes hjemmeside bliver potentielt personfølsomme data om din ageren på internettet sendt videre til it-virksomhederne Google og Siteimprove.

Men de fleste danske kommuner har ikke underskrevet en lovpligtig databehandleraftale med virksomhederne, og de ved derfor ikke, hvad oplysningerne bliver brugt til.

Det skriver mediet Kommunen.dk.

Kun to kommuner har aftaler

Ifølge Kommunen.dk er det kun Københavns Kommune og Bornholms Kommune, der har indgået en databehandleraftale.

Hele 87 kommuner har ikke indgået en aftale og bryder dermed persondataloven.

Efter at Kommunen.dk har søgt aktindsigt i databehandleraftaler har en række danske kommuner dog valgt at underskrive en aftale med Siteimprove, men ifølge kommunen.dk ønsker Google ikke at underskrive KL og Kombit’s databehandleraftale-skabelon.

Jesper Husmer Vang, kontorchef i Datatilsynet, oplyser til kommunen.dk, at formålet er med aftalerne er at sikre, at virksomhederne ikke gør noget med borgernes oplysninger, som kommunerne ikke har bedt dem om.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Undgå cyberkatastrofen med automatiseret kontrol over sensitive data

Når cyberkriminelle gennemtrænger din sikkerhedsinfrastruktur, bruger de i snit 48 dage til at danne sig et overblik over sensitive data, før de lukker dine systemer og data ned med ransomware. På dette seminar får du derfor et solidt grundlag for at sikre dig overblik over sensitive, virksomhedskritiske informationer. Derudover vil du få et praktisk indblik i, hvordan du beskytter dine informationer, så du er er mindre sårbar når cyberkriminelle trænger ind på dit netværk, samt et overblik over typiske angrebsformer og viden om, hvordan et ransomwareangreb foregår i praksis.

07. februar 2023 | Læs mere


Status og erfaringer fra fem år med GDPR

Vi samler nogle af Danmarks fremmeste GDPR-eksperter trådene efter knapt fem år. Dette giver dig et solidt overblik over de hidtidige erfaringer og sikker viden at basere din indsats på, når du skal planlægge og tilpasse din organisations indsats for at sikre compliance med det omfattende regelkompleks.

07. februar 2023 | Læs mere


ERP-trends 2023

Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på. Herunder hvordan den stadig mere udbredte – og uomgængelige – anvendelse af cloudservices vil påvirke dine muligheder for at få mest muligt ud af dine investeringer.

08. februar 2023 | Læs mere