Artikel top billede

(Foto: Povl D. Rasmussen)

Danske kommuner bryder persondataloven: Hjemmesider sladrer til it-giganter uden at få tilladelse

Kun to danske kommuner har indgået såkaldte databehandleraftaler med it-virksomheder, der opsamler statistik fra de kommunale hjemmesider.

Når du besøger din kommunes hjemmeside bliver potentielt personfølsomme data om din ageren på internettet sendt videre til it-virksomhederne Google og Siteimprove.

Men de fleste danske kommuner har ikke underskrevet en lovpligtig databehandleraftale med virksomhederne, og de ved derfor ikke, hvad oplysningerne bliver brugt til.

Det skriver mediet Kommunen.dk.

Kun to kommuner har aftaler

Ifølge Kommunen.dk er det kun Københavns Kommune og Bornholms Kommune, der har indgået en databehandleraftale.

Hele 87 kommuner har ikke indgået en aftale og bryder dermed persondataloven.

Efter at Kommunen.dk har søgt aktindsigt i databehandleraftaler har en række danske kommuner dog valgt at underskrive en aftale med Siteimprove, men ifølge kommunen.dk ønsker Google ikke at underskrive KL og Kombit’s databehandleraftale-skabelon.

Jesper Husmer Vang, kontorchef i Datatilsynet, oplyser til kommunen.dk, at formålet er med aftalerne er at sikre, at virksomhederne ikke gør noget med borgernes oplysninger, som kommunerne ikke har bedt dem om.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
People Tech 2023: Sådan gør du din gode arbejdsplads endnu bedre

Du får indsigt i de nyeste trends, hvor udviklingen går hen, masser af inspiration fra andres erfaringer samt god tid til netværk – og værdifuld indsigt i mulighederne for at effektivisere løn- og HR-processer, understøtter nye arbejdsformer og helt basalt skabe grundlaget for at skabe en bedre og mere attraktiv arbejdsplads.

13. december 2023 | Læs mere


Computerworld Cyber Briefing

Én gang om måneden leverer Computerworld Event et 30 minutters Cyber Briefing, hvor du får overblik over de mest aktuelle angreb, største trusler og tendenser samt giver dig gode råd, der kan implementeres direkte i din it-sikkerhedsafdeling. Tema: Trusselsvurderinger – hvorfor er de så forskellige?

19. december 2023 | Læs mere


Secure Access Service Edge - SASE: Sådan styrker du tilgangen til netværkssikkerhed i skyen og skaber et robust cyberforsvar

Bliv klogere på nogle af de udfordringer, som en SASE-løsning effektivt kan håndtere. Du får inspiration til, hvordan du implementerer en cloudbaseret SASE-strategi i din organisation – og hvorfor du bør gøre det. Og så dykker vi ned i nogle af de trends og tendenser, som betyder, at mange virksomheder og organisationer udskrifter deres klassiske netværkssikkerhedstilgang med en SASE-strategi.

16. januar 2024 | Læs mere