Artikel top billede

Den næste store opdatering til Windows 10 kommer 17. oktober: Her er nyhederne

Microsofts “Fall Creator Update” bliver lanceret 17. oktober. Igen er der fokus på kreative elementer.

Fra den 17. oktober bliver over 400 millioner computere verden over opdateret med den seneste Windows 10-version kaldet Fall Creators Update.

Microsoft har testet opdateringen siden foråret, hvor selskabet løftede sløret for opdateringens indhold.

Fall Creators Update er en forlængelse af forårets Creators Update med fokus på 3D-evner. Microsoft havde også planlagt at inkorporere sin nye Timeline-funktion, men har valgt at udskyde funktionen til foråret 2018.

Den kan du læse mere om her: Ny Windows 10-funktion husker hvilke apps og dokumenter du har haft åben i lækker oversigt

Først og fremmest vil Fall Creators Update indeholde den nye “People”-funktion, hvor du kan “pinne” specifikke kontaktpersoner til processbaren som et ikon i en enkelt fane med Skype, OneDrive, Mail og lignende, så du nemt kan være i kontakt med personen.

Du får også OneDrive filer-on-demand, en længe ventet funktion til de OneDrive-glade.

Fall Creators Update er en del af Microsofts tvungne opdateringer, så din computer vil blive opdateret efter d. 17 oktober. 

Mixed reality

Den største nyhed er dog integrationen af mixed reality til folket. Microsofts nye platform, der afvikles som et Windows-program, vil være at finde i den kommende opdatering.

I forbindelse med IFA-messen fremviste Acer, Lenovo, Asus, Dell og HP nye headsets, som skal bruges for at kunne benytte den nye mixed reality-platform.

Priserne på de nye headset varierer fra 299 dollars - knap 1.800 kroner før dansk moms og op til 536 dollars - knap 3.300 kroner før dansk moms.

Uanset hvad er det langt billigere end Oculus rift (4.390 kroner) eller HTC Vive (5.590 kroner), som ellers har været de foretrukne VR-løsninger på markedet.

Du kan læse om vores tidlige møde med Mixed Reality her: Prøvekørt: Computerworld blæst bagover af Microsoft mixed reality-platform - men hvad skal vi bruge det til?

Mixed reality er ifølge Microsoft en blanding imellem Microsofts egen HoloLens og virtual reality, som Oculus Rift og HTC Vive tilbyder.

Sammen med headsets lancerede Microsoft også nye controllere til at bevæge og interagere med MR-universet, og som ikke kræver anden måler modsat både HTC Vive og Oculus Rift. Det gør det markant lettere at opsætte.

Læs også: Nyt Windows 10-build fjerner irriterende slørede apps og programmer




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere