Artikel top billede

Her er TDC Hostings nye navn: Skifter navn til Itadel (se hvorfor valget faldt på lige dette navn)

TDC Hosting får nyt navn efter selskabet med udgangen af marts forlod TDC-familien.

TDC Hosting skifter navn til Itadel, meddeler selskabet.

Det sker efter, at selskabet og dets 300 ansatte 31. marts forlod TDC-familien og blev overtaget af kapitalfonden Maj Invest Equity.

Det kan du læse mere om her: TDC skiller sig af med TDC Hosting - sælges til kapitalfond

Allerede dengang lå det fast, at TDC Hosting skulle have nyt navn. Men arbejdet var omgærdet af en del hemmelighedskræmmeri.

Dengang ville selskabet kun fortælle, at det nye navn skulle findes med udgangspunkt i selskabets strategi og i den måde, hvorpå det gerne vil opfattes i markedet - ligesom det ikke måtte anvendes af andre - hverken indenlands eller udenlands.

Det kan du læse mere om her: TDC Hosting skifter navn efter frasalg: Skal have ny identitet.

Nu meddeler det tidligere TDC Hosting, at Itadel står for ‘det simple og sikre.’

“Itadel udspringer af ordet ’citadel’, der er et stærkt fæstningsanlæg, med andre ord en sikker og befæstet struktur designet til at beskytte mod ubudne gæster. Virksomheden signalerer med sit nye navn et stærkt fokus på it-sikkerhed og databeskyttelse,” lyder det fra selskabets marketingfolk.

300 medarbejdere

TDC Hosting blev stiftet i 2004 som en del af TDC. I dag har selskabet mere end 300 medarbejdere og omsætter for omkring en halv milliard kroner om året.

Gennem de senere år er en lang række danske selskaber blevet solgt helt eller delvist til kapitalfonde. De tæller blandt andre KMD, Conscia, GlobalConnect, Netcompany Zitcom, Scannet, SiteCore og flere andre.

TDC forsøgte første gang at sælge TDC Hosting i 2015, hvor selskabet var til salg i ni måneder uden at en køber dukkede op. Derefter besluttede TDC at beholde selskabet. Det varede indtil Maj Invest Equity meldte sig som mulig køber.

Salget af TDC Hosting kommer i en tid, hvor der konsolideres og oprustes til kamp i den danske hostingbranche.

I den seneste tid er DanDomain, Jaynet, Zitcom og Solido Hosting eksempelvis blevet solgt til belgiske Intelligent, mens GlobalConnect er blevet solgt til EQT.

Du kan læse mere om denne konsolideringsbølge her: Opkøbsbølge har ramt Danmark: Hostingselskaber bliver opkøbt af udenlandske spillere.

Læs også:

TDC Hosting skifter navn efter frasalg - skal have ny identitet

TDC skiller sig af med TDC Hosting - sælges til kapitalfond

TDC om GlobalConnects opkøb af Nianet: Sådan vil TDC forsvare sig på erhvervsmarkedet




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere