Artikel top billede

13.882 personer har stemt: I disse it-virksomheder vil vi helst arbejde

Tech-virksomhederne er de mest attraktive arbejdspladser af alle - og der er hård kamp om arbejdstagerne blandt selskaber som Microsoft, Google og Apple.

Det kan godt være, at Microsoft for nogle år siden fremstod noget slidt og forældet som selskab, men over de seneste år har Microsoft med Satya Nadella ved roret formået at gøre et seriøst comeback.

I dag er Microsoft derfor også et ekstremt attraktivt sted at arbejde - og Microsoft kan også sagtens bide skeer med langt yngre it-virksomheder som eksempelvis Alphabet (Google).

Det er konklusion i en ny undersøgelse fra Surveymonkey/Fortune, hvor 13.882 personer i USA er blevet bedt om at svare på spørgsmål om, hvor de helst vil arbejde.

Respondenterne har svaret på spørgsmål om virksomhederne på Fortune 500-listen, og den inkluderer både virksomheder fra it-branchen og mange andre brancher. It-selskaberne klarer sig dog vanen tro godt i undersøgelsen.

Disse arbejdspladser hitter

Når Surveymonkey spørger amerikanerne over 35 år, hvor de helst vil arbejde, er syv af de 10 mest attraktive virksomheder således it-virksomheder.

Her kommer Alphabet ind på førstepladsen, mens Microsoft og Apple nupper de næste to pladser.

Når samme spørgsmål rettes til de såkaldte millennials, så er det faktisk Microsoft, der kommer ind på førstepladsen, mens Walt Disney Company nupper andenpladsen.

Læs også: Se listen: Disse it-folk bliver ansat på stedet - cheferne skriger efter helt bestemte it-kompetencer

Her er HP at finde på tredjepladsen, og Alphabet og Apple ligger på henholdsvis plads nummer fire og fem.

Surveymonkey-undersøgelsen viser også, at Microsoft er det mest populære sted at arbejde for mændene, mens kvinderne foretrækker Walt Disney Company - hos den sidste gruppe er Alphabet den mest attraktive it-arbejdsplads.

“Dataanalysen viser, at både mænd og kvinder, og millennial og ikke-millennial respondenter (35+) vil være mest interesserede i at arbejde for tech-virksomheder."

"Microsoft, Alphabet (Google), Apple, Intel og Amazon optræder konsekvent i top 10 på tværs af alle grupper af respondenter,” skriver Surveymonkey.

Her er alle resultaterne fra Suveymonkey/Fortune-undersøgelsen:

Læs også:

Se listen: Disse it-folk bliver ansat på stedet - cheferne skriger efter helt bestemte it-kompetencer

Stor rapport slår fast: Så mange af dine arbejdsopgaver overtages nu af smarte it-løsninger


Flere artikler om Job & Karriere

Her er 10 spændende it-job som er ledige lige nu: Søg dem her

Der er en masse ledige stillinger derude, og vi har udvalgt 10 it-stillinger fra hele landet, som du kan søge her og nu.

Vi har fundet 10 spændende it-stillinger, som du kan søge nu
Tag det næste skridt i din karriere: Her er 10 spændende stillinger, som du kan søge lige nu
På udkig efter nyt job? Vi har fundet 10 ledige stillinger til dig
Vi har fundet 10 fristende it-stillinger til dig - søg dem lige her

Er du på udkig efter nyt it-job?

På Computerworld it-jobbank kan du hver dag søge og sortere i nye spændende it-stillinger i ind- og udland. Vi har lige nu ledige it-stillinger på siden.

Computerworld it-jobbank er et samarbejde mellem Computerworld og it-jobbank, Danmarks førende karrieresite for it-folk.

Har du spørgsmål til jobannoncerne på disse sider, så er du velkommen til at kontakte it-jobbank

Lynsøgning

Find dit næste It-Job her - Der er ledige it-stillinger lige nu