Artikel top billede

Amazon vil bygge et ekstra milliard-hovedkvarter: Opfordrer interesserede byer til at byde ind i stor budrunde: Se kravene her

Amazon vil opføre et ekstra gigantisk hovedkvarter, som selskabet vil kalde ‘HQ2.’ Men hvor skal det ligge? Amazon opfordrer interesserede byer til at byde ind. Forventer store 'økonomiske incitamenter' - men tilbyder til gengæld 50.000 arbejdspladser.

Amazon vil i gang med at opføre et ekstra, gigantisk hovedkvarter med plads til 50.000 medarbejdere og går nu i gang med at lede efter et egnet sted for det store byggeri.

Amazon opfordrer derfor interesserede byer i det nordlige USA til at byde ind.

Eneste krav er, at byen skal have mindst en million indbyggere, have en et godt universitet, mange unge og et lokalt miljø præget af software-udvikling og ingeniører, ligge højt 45 minutters kørsel fra en større lufthavn og have mulighed for at huse mange tusinder nye borgere - enten via nybyggeri eller i eksisterende ejendomme.

Og så er Amazon også interesseret i at blive præsenteret for ikke uvæsentlige økonomiske incitamenter for at vælge lige præcis den pågældende by.

Det kan eksempelvis være i form af ‘udligning af startkapital og løbende driftsomkostninger,’ som vil være ‘afgørende faktorer i beslutningsprocessen,’ som Amazon skriver.

Til gengæld kan Amazon tilbyde arbejdsplads til 50.000 medarbejdere, ligesom selskabet forventer at investere mindst fem milliarder dollar - 30 milliarder kroner - i byggeriet.

Der kan altså blive tal om et meget stort økonomisk og erhvervsmæssigt boost for den by, som Amazon vælger som nyt hjemsted.

“HQ2 bliver helt sidestillet med vores Seattle-hovedkvarter. Amazon kommer med milliarder af dollar både ‘upfront’ og i løbende investeringer og vil skabe titusindvis af højtbetalte job,’ lyder det fra Amazon-stifter Jeff Bezos.

Det nye hovedkvarter omtales som ‘HQ2’ [headquarter 2, red], og det skal supplere det eksisterende HQ i Seattle.

Der skal således være mulighed for at opføre mindst 2,5 millioner kvadratmeter kontorbygninger over de næste 10-15 år, hedder det.

I dag har Amazon hovedkvarter i nordamerikanske Seattle, hvor 40.000 medarbejdere har deres daglige gang i selskabets markante domicil i byens centrum, der tæller 33 bygninger med sammenlagt 2,4 millioner kvadratmeter kontorplads.

Store pladsproblemer

Amazon har haft vild vækst i den seneste tid. Antallet af medarbejdere er vokset med 42 procent alene i de seneste tre måneder, og selskabet har store pladsproblemer.

Det store behov for mere plads har desuden været med til at drive prisen for kontorlokaler i Seattles downtown, hvor selskabet lejer en stor del af bygningsmassen, markant i vejret.

Amazon har i dag globalt 380.000 medarbejdere.

Amazon har aldrig været kendt for langsomme beslutningsprocesser, og selskabet forventer, at interesserede byer afleverer deres udspecificerede bud senest 19. oktober - altså om godt en måned.

Også en række andre store it-selskaber er i gang med at opføre nye kæmpe-byggerier.

Det kan du læse mere om her: De bygger på livet løs: Her er it-giganternes vilde nye hovedkvarterer

Læs også:

Amazon kommer buldrende mod den danske nethandel: "Verden har aldrig før set en virksomhed som denne"

Vender på en tallerken: Derfor ser verdens største web-butikker pludselig guld og grønne skove i fysiske butikker

Amazon klar med super smart fysisk supermarked - her er hverken kasser, køer eller betalingerautomater

EU overvejer gigantiske skattestigninger til online-giganter som Google og Amazon
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI & machine learning i dagligdagen – teknologi og best practice

Kunstig intelligens og machine learning er i gang med at forandre de måder, som vi arbejder på i organisationer og virksomheder - både i det store og i det små. Bliv inspireret til hvordan kan du selv udnytte dem til at gøre din organisation klogere, skarpere og mere effektiv.

06. december 2022 | Læs mere


ERP løsninger til SMV segmentet

For små og mellemstore virksomheder gemmer der sig meget store muligheder for effektivisering og data-udnyttelse i valget af ERP-system. Med det rigtige valg kan man udnytte eksempelvis machine learning, AI, procesautomatisering og meget andet på tværs af hele organisationen til blandt andet lagerstyring, produktion, distribution, intelligent afrapportering.

07. december 2022 | Læs mere


Identity & Access Management - sådan holder du din virksomhed sikker

God styring af brugerrettigheder er en af de mest effektive måder til at højne it-sikkerheden. For det kan hurtigt gå galt, hvis system-rettigheder, system-adgang og lignende ikke hele tiden opdateres. Kom og hør om erfaringer og muligheder til hurtigt og nemt hele tiden at sikre, at der er styr på brugerrettighederne i hele din organisation- også uden at genere brugerne.

08. december 2022 | Læs mere