Artikel top billede

Amazon vil bygge et ekstra milliard-hovedkvarter: Opfordrer interesserede byer til at byde ind i stor budrunde: Se kravene her

Amazon vil opføre et ekstra gigantisk hovedkvarter, som selskabet vil kalde ‘HQ2.’ Men hvor skal det ligge? Amazon opfordrer interesserede byer til at byde ind. Forventer store 'økonomiske incitamenter' - men tilbyder til gengæld 50.000 arbejdspladser.

Amazon vil i gang med at opføre et ekstra, gigantisk hovedkvarter med plads til 50.000 medarbejdere og går nu i gang med at lede efter et egnet sted for det store byggeri.

Amazon opfordrer derfor interesserede byer i det nordlige USA til at byde ind.

Eneste krav er, at byen skal have mindst en million indbyggere, have en et godt universitet, mange unge og et lokalt miljø præget af software-udvikling og ingeniører, ligge højt 45 minutters kørsel fra en større lufthavn og have mulighed for at huse mange tusinder nye borgere - enten via nybyggeri eller i eksisterende ejendomme.

Og så er Amazon også interesseret i at blive præsenteret for ikke uvæsentlige økonomiske incitamenter for at vælge lige præcis den pågældende by.

Det kan eksempelvis være i form af ‘udligning af startkapital og løbende driftsomkostninger,’ som vil være ‘afgørende faktorer i beslutningsprocessen,’ som Amazon skriver.

Til gengæld kan Amazon tilbyde arbejdsplads til 50.000 medarbejdere, ligesom selskabet forventer at investere mindst fem milliarder dollar - 30 milliarder kroner - i byggeriet.

Der kan altså blive tal om et meget stort økonomisk og erhvervsmæssigt boost for den by, som Amazon vælger som nyt hjemsted.

“HQ2 bliver helt sidestillet med vores Seattle-hovedkvarter. Amazon kommer med milliarder af dollar både ‘upfront’ og i løbende investeringer og vil skabe titusindvis af højtbetalte job,’ lyder det fra Amazon-stifter Jeff Bezos.

Det nye hovedkvarter omtales som ‘HQ2’ [headquarter 2, red], og det skal supplere det eksisterende HQ i Seattle.

Der skal således være mulighed for at opføre mindst 2,5 millioner kvadratmeter kontorbygninger over de næste 10-15 år, hedder det.

I dag har Amazon hovedkvarter i nordamerikanske Seattle, hvor 40.000 medarbejdere har deres daglige gang i selskabets markante domicil i byens centrum, der tæller 33 bygninger med sammenlagt 2,4 millioner kvadratmeter kontorplads.

Store pladsproblemer

Amazon har haft vild vækst i den seneste tid. Antallet af medarbejdere er vokset med 42 procent alene i de seneste tre måneder, og selskabet har store pladsproblemer.

Det store behov for mere plads har desuden været med til at drive prisen for kontorlokaler i Seattles downtown, hvor selskabet lejer en stor del af bygningsmassen, markant i vejret.

Amazon har i dag globalt 380.000 medarbejdere.

Amazon har aldrig været kendt for langsomme beslutningsprocesser, og selskabet forventer, at interesserede byer afleverer deres udspecificerede bud senest 19. oktober - altså om godt en måned.

Også en række andre store it-selskaber er i gang med at opføre nye kæmpe-byggerier.

Det kan du læse mere om her: De bygger på livet løs: Her er it-giganternes vilde nye hovedkvarterer

Læs også:

Amazon kommer buldrende mod den danske nethandel: "Verden har aldrig før set en virksomhed som denne"

Vender på en tallerken: Derfor ser verdens største web-butikker pludselig guld og grønne skove i fysiske butikker

Amazon klar med super smart fysisk supermarked - her er hverken kasser, køer eller betalingerautomater

EU overvejer gigantiske skattestigninger til online-giganter som Google og Amazon




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere


Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

29. maj 2024 | Læs mere


Forbered dig effektivt på cyber katastrofen

Da det ikke længere er et spørgsmål om, om man bliver ramt men et spørgsmål om hvornår, er det essentielt at analysere angrebsflader og designe en effektiv sikkerhedsinfrastruktur, som afvejer sikring af centrale data og systemer mod hensynet til brugervenlighed og medarbejdernes produktivitet.

30. maj 2024 | Læs mere