Artikel top billede

Amazon vil bygge et ekstra milliard-hovedkvarter: Opfordrer interesserede byer til at byde ind i stor budrunde: Se kravene her

Amazon vil opføre et ekstra gigantisk hovedkvarter, som selskabet vil kalde ‘HQ2.’ Men hvor skal det ligge? Amazon opfordrer interesserede byer til at byde ind. Forventer store 'økonomiske incitamenter' - men tilbyder til gengæld 50.000 arbejdspladser.

Amazon vil i gang med at opføre et ekstra, gigantisk hovedkvarter med plads til 50.000 medarbejdere og går nu i gang med at lede efter et egnet sted for det store byggeri.

Amazon opfordrer derfor interesserede byer i det nordlige USA til at byde ind.

Eneste krav er, at byen skal have mindst en million indbyggere, have en et godt universitet, mange unge og et lokalt miljø præget af software-udvikling og ingeniører, ligge højt 45 minutters kørsel fra en større lufthavn og have mulighed for at huse mange tusinder nye borgere - enten via nybyggeri eller i eksisterende ejendomme.

Og så er Amazon også interesseret i at blive præsenteret for ikke uvæsentlige økonomiske incitamenter for at vælge lige præcis den pågældende by.

Det kan eksempelvis være i form af ‘udligning af startkapital og løbende driftsomkostninger,’ som vil være ‘afgørende faktorer i beslutningsprocessen,’ som Amazon skriver.

Til gengæld kan Amazon tilbyde arbejdsplads til 50.000 medarbejdere, ligesom selskabet forventer at investere mindst fem milliarder dollar - 30 milliarder kroner - i byggeriet.

Der kan altså blive tal om et meget stort økonomisk og erhvervsmæssigt boost for den by, som Amazon vælger som nyt hjemsted.

“HQ2 bliver helt sidestillet med vores Seattle-hovedkvarter. Amazon kommer med milliarder af dollar både ‘upfront’ og i løbende investeringer og vil skabe titusindvis af højtbetalte job,’ lyder det fra Amazon-stifter Jeff Bezos.

Det nye hovedkvarter omtales som ‘HQ2’ [headquarter 2, red], og det skal supplere det eksisterende HQ i Seattle.

Der skal således være mulighed for at opføre mindst 2,5 millioner kvadratmeter kontorbygninger over de næste 10-15 år, hedder det.

I dag har Amazon hovedkvarter i nordamerikanske Seattle, hvor 40.000 medarbejdere har deres daglige gang i selskabets markante domicil i byens centrum, der tæller 33 bygninger med sammenlagt 2,4 millioner kvadratmeter kontorplads.

Store pladsproblemer

Amazon har haft vild vækst i den seneste tid. Antallet af medarbejdere er vokset med 42 procent alene i de seneste tre måneder, og selskabet har store pladsproblemer.

Det store behov for mere plads har desuden været med til at drive prisen for kontorlokaler i Seattles downtown, hvor selskabet lejer en stor del af bygningsmassen, markant i vejret.

Amazon har i dag globalt 380.000 medarbejdere.

Amazon har aldrig været kendt for langsomme beslutningsprocesser, og selskabet forventer, at interesserede byer afleverer deres udspecificerede bud senest 19. oktober - altså om godt en måned.

Også en række andre store it-selskaber er i gang med at opføre nye kæmpe-byggerier.

Det kan du læse mere om her: De bygger på livet løs: Her er it-giganternes vilde nye hovedkvarterer

Læs også:

Amazon kommer buldrende mod den danske nethandel: "Verden har aldrig før set en virksomhed som denne"

Vender på en tallerken: Derfor ser verdens største web-butikker pludselig guld og grønne skove i fysiske butikker

Amazon klar med super smart fysisk supermarked - her er hverken kasser, køer eller betalingerautomater

EU overvejer gigantiske skattestigninger til online-giganter som Google og Amazon




IT-JOB

Optum Computational Engineering ApS

SW developer

REMA 1000

Cloud-specialist

Scanreco Nordic A/S

Softwareudvikler
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere


OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere