Artikel top billede

Amazon vil bygge et ekstra milliard-hovedkvarter: Opfordrer interesserede byer til at byde ind i stor budrunde: Se kravene her

Amazon vil opføre et ekstra gigantisk hovedkvarter, som selskabet vil kalde ‘HQ2.’ Men hvor skal det ligge? Amazon opfordrer interesserede byer til at byde ind. Forventer store 'økonomiske incitamenter' - men tilbyder til gengæld 50.000 arbejdspladser.

Amazon vil i gang med at opføre et ekstra, gigantisk hovedkvarter med plads til 50.000 medarbejdere og går nu i gang med at lede efter et egnet sted for det store byggeri.

Amazon opfordrer derfor interesserede byer i det nordlige USA til at byde ind.

Eneste krav er, at byen skal have mindst en million indbyggere, have en et godt universitet, mange unge og et lokalt miljø præget af software-udvikling og ingeniører, ligge højt 45 minutters kørsel fra en større lufthavn og have mulighed for at huse mange tusinder nye borgere - enten via nybyggeri eller i eksisterende ejendomme.

Og så er Amazon også interesseret i at blive præsenteret for ikke uvæsentlige økonomiske incitamenter for at vælge lige præcis den pågældende by.

Det kan eksempelvis være i form af ‘udligning af startkapital og løbende driftsomkostninger,’ som vil være ‘afgørende faktorer i beslutningsprocessen,’ som Amazon skriver.

Til gengæld kan Amazon tilbyde arbejdsplads til 50.000 medarbejdere, ligesom selskabet forventer at investere mindst fem milliarder dollar - 30 milliarder kroner - i byggeriet.

Der kan altså blive tal om et meget stort økonomisk og erhvervsmæssigt boost for den by, som Amazon vælger som nyt hjemsted.

“HQ2 bliver helt sidestillet med vores Seattle-hovedkvarter. Amazon kommer med milliarder af dollar både ‘upfront’ og i løbende investeringer og vil skabe titusindvis af højtbetalte job,’ lyder det fra Amazon-stifter Jeff Bezos.

Det nye hovedkvarter omtales som ‘HQ2’ [headquarter 2, red], og det skal supplere det eksisterende HQ i Seattle.

Der skal således være mulighed for at opføre mindst 2,5 millioner kvadratmeter kontorbygninger over de næste 10-15 år, hedder det.

I dag har Amazon hovedkvarter i nordamerikanske Seattle, hvor 40.000 medarbejdere har deres daglige gang i selskabets markante domicil i byens centrum, der tæller 33 bygninger med sammenlagt 2,4 millioner kvadratmeter kontorplads.

Store pladsproblemer

Amazon har haft vild vækst i den seneste tid. Antallet af medarbejdere er vokset med 42 procent alene i de seneste tre måneder, og selskabet har store pladsproblemer.

Det store behov for mere plads har desuden været med til at drive prisen for kontorlokaler i Seattles downtown, hvor selskabet lejer en stor del af bygningsmassen, markant i vejret.

Amazon har i dag globalt 380.000 medarbejdere.

Amazon har aldrig været kendt for langsomme beslutningsprocesser, og selskabet forventer, at interesserede byer afleverer deres udspecificerede bud senest 19. oktober - altså om godt en måned.

Også en række andre store it-selskaber er i gang med at opføre nye kæmpe-byggerier.

Det kan du læse mere om her: De bygger på livet løs: Her er it-giganternes vilde nye hovedkvarterer

Læs også:

Amazon kommer buldrende mod den danske nethandel: "Verden har aldrig før set en virksomhed som denne"

Vender på en tallerken: Derfor ser verdens største web-butikker pludselig guld og grønne skove i fysiske butikker

Amazon klar med super smart fysisk supermarked - her er hverken kasser, køer eller betalingerautomater

EU overvejer gigantiske skattestigninger til online-giganter som Google og Amazon
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere


Microsoft 365: Gør klar til store prisstigninger

For første gang i mange år hæver Microsoft til foråret priserne på enterprise-udgaverne af Microsoft 365, som er meget udbredte i danske organisationer. Hør om mulighederne i Microsoft 365-pakkerne. Og hør, hvordan du med god license management har mulighed for at trimme dit setup, inden prisstigningerne på op til 25 procent træder i kraft 1. marts 2022.

19. november 2021 | Læs mere