Artikel top billede

Fortalt til: Steffen Villadsen | Foto: VMware

Mennesker i IT
Udgivet 14. september 2017 kl. 14.17

Hos VMware er vi dedikerede til diversitet, og vi har flere kvindelige ledere i vores virksomhed. Teknologibranchen har brug for flere kvinder. Der er trods alt 50 procent kvinder i samfundet og i mange virksomheder i vores branche er der kun omkring 20 procent.

Kvinder har i en periode holdt sig væk fra tech-branchen, men vi skal sørge for, at det bliver en attraktiv branche, hvor kvinder også kan se sig selv få succes.

De kvinder, der har succes, skal også se sig selv som forbilleder. De er rollemodeller, som andre kan se op til og sige, at de vil være ligesom dem. Som ledere skal vi skabe flere kvindelige rollemodeller med succes. Ikke bare fordi de er kvinder, men fordi de er succesfulde, kloge, dygtige og så tilfældigvis er kvinder.

Jeg har selv en datter på elleve år. Hun skal kunne pege og sige, at hun vil være som den kvinde. Noget af det, vi gør, er at hjælpe til med at gøre det attraktivt i alle lande for børn at lære og studere naturvidenskab.

Vi skal starte tidligt. Hvis ikke vi sørger for, at der kommer mange kvinder på universitet og læser naturvidenskab, så er det ikke mange, der bliver færdige.

Uanset om det er i Sofia, Palo Alto eller Beijing, så skal vi opmuntre børnnene til det.

Sanjay Poonen, vicedirektør i VMware.


Flere mennesker i IT Om mennesker i itPremium
De virker skræmmende godt: Med Apples nye Airtags kunne jeg spore mine chefer (og mine ting) med mobilen
Apples Airtags er uhyre effektive og lette at anvende - og det giver grund til bekymring.
Computerworld
Stor krise i den danske it-stjerne David Heinemeiers Hanssons firma: Her er historien om dramaet, der fik en tredjedel af de ansatte i Basecamp til at smække med døren
De ansatte har i hobe forladt David Heinemeier Hanssons amerikanske succes-firma Basecamp efter en intern racisme-debat. Hvordan kunne det gå så galt?
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Giv grønt lys for de gode ideer med Power Platformen
Hvad er Microsoft Power Platform? – og hvordan gør den det nemmere at udvikle apps og skabe en god business case ud af selv mindre projekter? Her giver AlfaPeople et hurtigt og konkret overblik over, hvor du kan drage fordel af platformen.