Her er Danmarks fem bedste CIO’er lige nu:Se de fem nominerede til prisen som Årets CIO 2024

Dibs køber op efter første overskuds-år

Internetbetalings-firmaet Dibs har købt en svensk konkurrent og vil nu satse på det skandinaviske marked. Virksomheden fik sit første overskud sidste år og forventer fremdrift på markedet for betalingsløsninger.

Dibs, som udvikler betalingsløsninger til internet, har købt den svenske virksomhed Ideb med fire ansatte.

Målsætningen er at skabe en pan-skandinavisk udbyder af internet-betalingsløsninger, og bestyrelsesformand Jesper Lohmann er godt tilfreds med købet, hvis nøjagtige overtagelsessum han dog ikke vil røbe.

- De to virksomheder kommer til at køre uafhængigt af hinanden, og den svenske ledelse vil blive siddende. Men vi vil begynde at se på, hvordan produktporteføljerne kan integreres, så de bedste løsninger kommer ud til kunderne, og så tror vi, at der er nogle udviklingsbesparelser at hente i sammenlægningen, siger Jesper Lohmann.

Første overskud

Opkøbet kommer umiddelbart efter, at Dibs har offentliggjort et regnskab med sit første overskud, som blev på 835.000 kroner efter skat.

- Det har da lidt at sige, at vi nu har opereret med sorte tal i snart to år. Det giver jo mulighed for at bruge nogle penge, men vi har også skelet til, at Ideb ligeledes er lønsomme, siger Jesper Lohmann.

Dibs har i dag 1.200 kunder i 15 lande til sine betalingsløsninger, som blandt andet anvendes af e-handlende til at indløse kreditkortbetalinger. Men købet af Ideb skal gerne føre til, at Dibs er den største skandinaviske udbyder af betalingsløsninger om tre år.

DIBS A/S Årsregnskab
Millioner kroner20032001
Bruttofortjeneste6,33,2
Resultat af primær drift (EBIT)0,47-1,3
Resultat før skat 0,36-1,7
Resultat0,83-1,2
Egenkapital1,40,6
Antal ansatte89

Den målsætning vil ifølge direktør Jon Wichmann Hansens mening også blive hjulpet på vej af, at større sikkerheds- og funktionalitetskrav sandsynligvis vil tage livet af en del konkurrenter.

- De store betalingskortselskaber kommer nu med en række krav om sikkerhed, professionel systemdrift og at man stiller op til ekstern revision. Det vil klart føre til en øget konsolidering og professionalisering, siger han.

Dibs, som nu ikke længere vil bruge firmanavnet Architrade, skiftede ved årskiftet ejer.

Investor Mikael Konnerups finansielt pressede ventureselskab Dico solgte sin aktiepost i Dibs til den private investor Erik Arnbachs selskab EA Invest. Ifølge Dico?s seneste regnskab gav salget af Dibs og tre øvrige porteføljeselskaber dog samlet et minus på cirka 300.000 kroner.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere