Dibs køber op efter første overskuds-år

Internetbetalings-firmaet Dibs har købt en svensk konkurrent og vil nu satse på det skandinaviske marked. Virksomheden fik sit første overskud sidste år og forventer fremdrift på markedet for betalingsløsninger.

Dibs, som udvikler betalingsløsninger til internet, har købt den svenske virksomhed Ideb med fire ansatte.

Målsætningen er at skabe en pan-skandinavisk udbyder af internet-betalingsløsninger, og bestyrelsesformand Jesper Lohmann er godt tilfreds med købet, hvis nøjagtige overtagelsessum han dog ikke vil røbe.

- De to virksomheder kommer til at køre uafhængigt af hinanden, og den svenske ledelse vil blive siddende. Men vi vil begynde at se på, hvordan produktporteføljerne kan integreres, så de bedste løsninger kommer ud til kunderne, og så tror vi, at der er nogle udviklingsbesparelser at hente i sammenlægningen, siger Jesper Lohmann.

Første overskud
Opkøbet kommer umiddelbart efter, at Dibs har offentliggjort et regnskab med sit første overskud, som blev på 835.000 kroner efter skat.

- Det har da lidt at sige, at vi nu har opereret med sorte tal i snart to år. Det giver jo mulighed for at bruge nogle penge, men vi har også skelet til, at Ideb ligeledes er lønsomme, siger Jesper Lohmann.

Dibs har i dag 1.200 kunder i 15 lande til sine betalingsløsninger, som blandt andet anvendes af e-handlende til at indløse kreditkortbetalinger. Men købet af Ideb skal gerne føre til, at Dibs er den største skandinaviske udbyder af betalingsløsninger om tre år.
DIBS A/S Årsregnskab
Millioner kroner20032001
Bruttofortjeneste6,33,2
Resultat af primær drift (EBIT)0,47-1,3
Resultat før skat 0,36-1,7
Resultat0,83-1,2
Egenkapital1,40,6
Antal ansatte89


Den målsætning vil ifølge direktør Jon Wichmann Hansens mening også blive hjulpet på vej af, at større sikkerheds- og funktionalitetskrav sandsynligvis vil tage livet af en del konkurrenter.

- De store betalingskortselskaber kommer nu med en række krav om sikkerhed, professionel systemdrift og at man stiller op til ekstern revision. Det vil klart føre til en øget konsolidering og professionalisering, siger han.

Dibs, som nu ikke længere vil bruge firmanavnet Architrade, skiftede ved årskiftet ejer.

Investor Mikael Konnerups finansielt pressede ventureselskab Dico solgte sin aktiepost i Dibs til den private investor Erik Arnbachs selskab EA Invest. Ifølge Dico?s seneste regnskab gav salget af Dibs og tre øvrige porteføljeselskaber dog samlet et minus på cirka 300.000 kroner.

Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Kompetera A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
GDPR, status og overblik: Påbud og afgørelser strømmer nu ud fra Datatilsynet

Få styr på hvordan du kan sikre løbende overholdelse af GDPR-reglerne i fremtiden. Ved hjælp af de rigtige processuelle værktøjer og systemer kan du leve op til forventningen om, at din virksomhed har styr på reglerne og overholdelses af dem.

25. november 2020 | Læs mere


Hvordan bevarer du kontrollen, når målet er ultimativ frihed? Data Governance i en hybrid infrastruktur

Vores infrastruktur er i høj grad blevet ”sluppet løs”. Vi lever alle sammen med hybrid IT, hvor vores workloads er (eller skal ende) som frie og mobile entiteter, og hvor data kan bo overalt. Men hvordan bevarer du kontrollen, når målet er ultimativ frihed? I dette webinar retter vi fokus mod én af de måder, hvormed vi bedst bevarer balancen mellem frihed og kontrol over vores værdifulde data.

26. november 2020 | Læs mere


Simplificeret storage: Spar penge og besvær med software-defined storage fra Red Hat

Alle organisationer skal forholde sig til håndtering og lagring af hastigt stigende datamængder, hvilket igen øger behovet for en stabil, sikker og fleksibel måde at opbevare deres data på. Vel at mærke uden samtidig at presse økonomien unødigt. Når du har deltaget i Arrow’s webinar, har du viden om, hvordan din næste storageløsning skal se ud og hvorfor open source modellen fra Red Hat CEPH er det rigtige valg.

26. november 2020 | Læs mere

mest debatterede artikler

Premium
Boozt.com har med CTO Jesper Brøndum i spidsen udviklet sine 15 vigtigste it-systemer helt selv: "Vi er simpelthen nødt til at være i kontrol"
Om få dage går e-handelsgiganten Boozt.com på børsen i Danmark. CTO Jesper Brøndum har stået i spidsen for at udvikle 15 af selskabets kernesystemer selv. "Det er vores kerneprocesser, som vi gerne selv vil have kontrol over, og derfor har valgt selv at bygge. Vi har eksempelvis bygget vores eget finanssystem," fortæller han.
Computerworld
Stein Bagger gør comeback i ny branche: "De lignede et mafiahold, førte sig frem som nyrige og plaprede løs om urealistiske drømme"
Stein Bagger har skiftet navn og fører sig nu frem i store biler i en helt ny branche, skriver en dansk avis.
CIO
Podcast: Her er seks gode råd om ledelse og digitalisering fra danske top-CIO'er
The Digital Edge: Vi har talt med 17 af Danmarks dygtigste digitale ledere - og samlet deres seks bedste råd om digitalisering og ledelse. Få alle rådene på 26 minutter i denne episode af podcasten The Digital Edge.
Job & Karriere
Se Waoos forklaring: Derfor har selskabet fyret topchef Jørgen Stensgaard med omgående virkning
Waaos bestyrelse opsiger fiberselskabets topchef, Jørgen Stensgaard, der fratræder med omgående virkning. Se hele forklaringen fra Waao her.
White paper
Overser du muligheder for at optimere din Dynamics-investering?
Der er omfattende og ofte oversete muligheder for at understøtte centrale forretningsprocesser med Dynamics 365 Finance & Operations. For eksempel i form af fuld EDI-integration, som optimerer logistik og forsyning. Eller ved at automatisere håndteringen af konsignation eller centrale processer vedrørende elektronisk dokumentflow og dropshipping. Læs mere i dette whitepaper, der også går i dybden med fire konkrete cases.