Artikel top billede

Fortalt til: Lars Jacobsen

Mennesker i IT
Udgivet 13. september 2017 kl. 14.00

Vi har kigget på 10.000 nyhedshistorier fra de 20 største danske nyhedssites for at se, hvad der sker inden bag ved, når du udgiver og læser en artikel.

Vi har kigget på datastrømme for at se hvilke tjenester og værktøjer, der bliver brugt. Man kan sige, at vi har åbnet den sorte boks for at se, hvad der sker bag skærmen.

Vi fandt blandt andet, at de 15 største mediesites i Danmark til sammen har 430 partnere, som analyserer og anvender de data. Og Google er den suverænt største partner.

Man kan sige, at der simpelthen ikke er nogen, som er så central som Google. Mange af de 430 partnere og datastrømme leder simpelthen tilbage til Google.

Google er det selskab, der leverer flest værktøjer til medierne [i Danmark, red], men Google er også helt klart det selskab, der trækker mest data ud.

Google dominerer fuldstændigt suverænt, og det er nok værd at diskutere.

Det er dog vigtigt at huske, at Googles værktøjer til annoncer, målinger og produktion anvendes i frivillige partnerskaber, som de danske mediehuse har indgået med Google.

De danske medier burde nok tænke lidt over de skjulte datastrømme og den skjulte pris, der betales for de gratis værktøjer."

Mikkel Flyverbom, associate professor på CBS og medforfatter til ny rapport om Googles og Facebooks dominans blandt medier i Danmark (du kan læse rapporten her)


Flere mennesker i IT Om mennesker i itPremium
Sikkerhedsekspert: Derfor har Colonial været nødt til at betale hackere ransomware på 30 millioner kroner - vil sagtens kunne ske i Danmark
Interview: Hvorfor har mægtige Colonial Pipeline valgt at betale ransomware til hackere trods anbefalinger fra myndigheder og sikkerhedsmiljøet? "Det er ikke helt sort og hvidt," siger sikkerheds-ekspert Leif Jensen fra Eset.
Computerworld
Stor krise i den danske it-stjerne David Heinemeiers Hanssons firma: Her er historien om dramaet, der fik en tredjedel af de ansatte i Basecamp til at smække med døren
De ansatte har i hobe forladt David Heinemeier Hanssons amerikanske succes-firma Basecamp efter en intern racisme-debat. Hvordan kunne det gå så galt?
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Giv grønt lys for de gode ideer med Power Platformen
Hvad er Microsoft Power Platform? – og hvordan gør den det nemmere at udvikle apps og skabe en god business case ud af selv mindre projekter? Her giver AlfaPeople et hurtigt og konkret overblik over, hvor du kan drage fordel af platformen.