Artikel top billede

Microsoft med overraskende melding om Edge-browseren: Der er nu over 330 millioner aktive brugere

Edge-browseren bruges aktivt på over 330 millioner Windows 10-enheder om måneden, oplyser Microsoft. Edge ligger dog fortsat meget lavt i markedsandelen.

Microsofts Edge-browser, der udkom sammen med Windows 10 i sommeren 2015, anvendes nu aktivt på 330 millioner Windows 10-enheder om måneden.

Det har Microsoft oplyst i forbindelse med selskabets udvikler-event Edge Web Summit, der netop har fundet sted i Seattle.

Det skriver en stribe internationale it-medier, heriblandt winsupersite.com.

I en keynote på konferencen skal Charles Morris, Microsofts Edge-chef, have fortalt, at Edge bruges aktivt på over 330 millioner enheder om måneden.

Det tal skal holdes op imod, at Windows 10 er installeret på over 500 millioner enheder. Selvom det dermed fortsat er langt fra alle Windows 10-brugere, der anvender Edge, er der kommet langt flere brugere af browseren til.

Således kan Winsupersite fortælle, at der så sent som i april 2016 kun var 150 millioner aktive Edge-brugere ifølge Microsoft.

“En masse forbedringer og en masse nye funktioner betyder i virkeligheden ikke noget, hvis ingen bruger det. Jeg er virkelig begejstret for i dag at kunne annoncere, at Microsoft Edge tidligere i denne måned passerede over 330 millioner aktive enheder om måneden,” citerer mspoweruser.com Charles Morris for at have sagt.

Så lidt fylder Edge på markedet

Selvom Edge altså nu, ifølge Microsoft, anvendes aktivt på over 330 millioner Windows 10-enheder på verdensplan, fylder netop denne browser fortsat meget lidt i de leverandøruafhængige markedsstatistikker.

Hos Net Applications ligger Edge i den seneste opgørelse over desktop-browsere på en global markedsandel på 5,66 procent. Til sammenligning har den gamle Microsoft-browser, Internet Explorer, i dag en markedsandel på 15,58 procent.

Chrome ligger på en markedsandel på 59,38 procent, og Firefox har ifølge Net Applications en markedsandel på 12,28 procent.

Hos Statcounter er billedet stort set det samme. Hvis man her trækker en statistik over browsere på desktop- og tablet-markedet, ligger Edge i dag på en global markedsandel på 3,57 procent, mens Internet Explorer har 7,8 procent.

I Statcounter-opgørelsen ligger Safari på tredjepladsen med 10,75 procent, Firefox er nummer to med 12,4 procent, og Chrome nupper førstepladsen med en markedsandel på 59,8 procent.

Læs også:

Mange nye udvidelser til Microsofts Edge - men browseren kæmper forgæves mod Chrome, Firefox, Safari og selv IE

Masser af nye funktioner til din browser: Her er de nye udgaver af Chrome, Vivaldi, Opera og Firefox
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
NIS2 - Sådan forbereder du din virksomhed til den store dag med ny EU-lovgivning om cybersikkerhed

NIS2 er et nyt EU-direktiv, som pålægger medlemslandene at sikre, at udbydere af kritisk infrastruktur og tjenester har passende sikkerhedsforanstaltninger på plads til at styre cyberrisici og opretholde modstandsdygtighed i tilfælde af en hændelse. Du skal være klar fra dag et – ellers vanker der bøder.

26. september 2023 | Læs mere


Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


OT-sikkerhed i produktionsmiljøer - hvor kommer truslerne fra og hvordan opnår I optimal modstandsdygtighed overfor cyberangreb?

Til trods for den intense fokus på cybersikkerhed og NIS2 er mange produktionsvirksomheder og organisationer stadig usikre på, hvad de konkret skal gøre for at sikre, at de lever op til direktivets nye skærpede krav, når det gælder risikostyring, dokumentation og indberetning samt kravene om at garantere sikkerheden igennem hele forsyningskæden – og det ansvar, der følger med.

10. oktober 2023 | Læs mere