Artikel top billede

Nu får du kontrol over, hvad dine apps har adgang til: Microsoft øger fokus på privacy i Windows 10

Microsoft har over flere omgange justeret privacy-indstillingerne i Windows 10 efter kritik fra både myndigheder og organisationer. Nu får Windows 10-brugere kontrol over, hvilke dele af computeren en app kan få adgang til.

Med den næste store Windows 10-opdatering får Microsoft-brugerne nye muligheder for at styre, hvad der foregår på deres maskiner.

Med ”Fall Creators Update” bliver nemlig muligt at sige ja eller nej til, om en applikation må få adgang til specifikke dele af brugerens computer. Ligesom på iOS- og Android-enheder begynder Windows 10 således at spørge brugeren, om en given applikation f.eks må få adgang til computerens kamera.

”De fleste brugere er vant til at blive bedt om tilladelse til at bruge lokations-data, når de kører en kort-applikation eller lignende."

"Nu udvider vi den oplevelse til andre enheds-funktioner i apps, der installeres gennem Windows Store. Du vil blive bedt om tilladelse, inden en app kan få adgang til blandt andet kamera, mikrofon, kontakter og kalender,” hedder det i et blogindlæg fra Microsoft.

Microsoft er blevet kritiseret vidt og bredt for dataindsamlingen Windows 10, og i februar udtalte datatilsyn fra hele 28 lande kritik af, at det var uigennemskueligt for brugerne, hvad der blev indsamlet.

Den bekymring adresserede Microsoft tilbage i april, med den kommende opdatering fortsætter det øgede fokus på privacy tilsyneladende.

”Fall Creators Update” bliver tilgængelig 17. oktober.

Læs også: Datatilsyn frikender dataindsamling i Windows 10: Microsoft slipper for million-bøde
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere