Artikel top billede

Nu får du kontrol over, hvad dine apps har adgang til: Microsoft øger fokus på privacy i Windows 10

Microsoft har over flere omgange justeret privacy-indstillingerne i Windows 10 efter kritik fra både myndigheder og organisationer. Nu får Windows 10-brugere kontrol over, hvilke dele af computeren en app kan få adgang til.

Med den næste store Windows 10-opdatering får Microsoft-brugerne nye muligheder for at styre, hvad der foregår på deres maskiner.

Med ”Fall Creators Update” bliver nemlig muligt at sige ja eller nej til, om en applikation må få adgang til specifikke dele af brugerens computer. Ligesom på iOS- og Android-enheder begynder Windows 10 således at spørge brugeren, om en given applikation f.eks må få adgang til computerens kamera.

”De fleste brugere er vant til at blive bedt om tilladelse til at bruge lokations-data, når de kører en kort-applikation eller lignende."

"Nu udvider vi den oplevelse til andre enheds-funktioner i apps, der installeres gennem Windows Store. Du vil blive bedt om tilladelse, inden en app kan få adgang til blandt andet kamera, mikrofon, kontakter og kalender,” hedder det i et blogindlæg fra Microsoft.

Microsoft er blevet kritiseret vidt og bredt for dataindsamlingen Windows 10, og i februar udtalte datatilsyn fra hele 28 lande kritik af, at det var uigennemskueligt for brugerne, hvad der blev indsamlet.

Den bekymring adresserede Microsoft tilbage i april, med den kommende opdatering fortsætter det øgede fokus på privacy tilsyneladende.

”Fall Creators Update” bliver tilgængelig 17. oktober.

Læs også: Datatilsyn frikender dataindsamling i Windows 10: Microsoft slipper for million-bøde
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI & machine learning i dagligdagen – teknologi og best practice

Kunstig intelligens og machine learning er i gang med at forandre de måder, som vi arbejder på i organisationer og virksomheder - både i det store og i det små. Bliv inspireret til hvordan kan du selv udnytte dem til at gøre din organisation klogere, skarpere og mere effektiv.

06. december 2022 | Læs mere


ERP løsninger til SMV segmentet

For små og mellemstore virksomheder gemmer der sig meget store muligheder for effektivisering og data-udnyttelse i valget af ERP-system. Med det rigtige valg kan man udnytte eksempelvis machine learning, AI, procesautomatisering og meget andet på tværs af hele organisationen til blandt andet lagerstyring, produktion, distribution, intelligent afrapportering.

07. december 2022 | Læs mere


Identity & Access Management - sådan holder du din virksomhed sikker

God styring af brugerrettigheder er en af de mest effektive måder til at højne it-sikkerheden. For det kan hurtigt gå galt, hvis system-rettigheder, system-adgang og lignende ikke hele tiden opdateres. Kom og hør om erfaringer og muligheder til hurtigt og nemt hele tiden at sikre, at der er styr på brugerrettighederne i hele din organisation- også uden at genere brugerne.

08. december 2022 | Læs mere