Artikel top billede

Nu får du kontrol over, hvad dine apps har adgang til: Microsoft øger fokus på privacy i Windows 10

Microsoft har over flere omgange justeret privacy-indstillingerne i Windows 10 efter kritik fra både myndigheder og organisationer. Nu får Windows 10-brugere kontrol over, hvilke dele af computeren en app kan få adgang til.

Med den næste store Windows 10-opdatering får Microsoft-brugerne nye muligheder for at styre, hvad der foregår på deres maskiner.

Med ”Fall Creators Update” bliver nemlig muligt at sige ja eller nej til, om en applikation må få adgang til specifikke dele af brugerens computer. Ligesom på iOS- og Android-enheder begynder Windows 10 således at spørge brugeren, om en given applikation f.eks må få adgang til computerens kamera.

”De fleste brugere er vant til at blive bedt om tilladelse til at bruge lokations-data, når de kører en kort-applikation eller lignende."

"Nu udvider vi den oplevelse til andre enheds-funktioner i apps, der installeres gennem Windows Store. Du vil blive bedt om tilladelse, inden en app kan få adgang til blandt andet kamera, mikrofon, kontakter og kalender,” hedder det i et blogindlæg fra Microsoft.

Microsoft er blevet kritiseret vidt og bredt for dataindsamlingen Windows 10, og i februar udtalte datatilsyn fra hele 28 lande kritik af, at det var uigennemskueligt for brugerne, hvad der blev indsamlet.

Den bekymring adresserede Microsoft tilbage i april, med den kommende opdatering fortsætter det øgede fokus på privacy tilsyneladende.

”Fall Creators Update” bliver tilgængelig 17. oktober.

Læs også: Datatilsyn frikender dataindsamling i Windows 10: Microsoft slipper for million-bøde
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


Hvor kommer cybertruslerne fra i OT-miljøer?

Sammen med en række eksperter vil du blive indviet, hvilke udfordringer virksomheder typisk skal forholde sig til, for at sikre OT-miljøet mod udefrakommende trusler og cyberangreb.

10. oktober 2023 | Læs mere


Øg virksomhedens agilitet med modulære og fleksible forretningssystemer

Hvordan kan kravet til øget fleksibilitet og agilitet afspejles i din virksomheds valg af forretningssystemer? Med udgangspunkt i Microsoft Dynamics 365-platformen giver vi i webinaret inspiration til, hvordan du bliver i stand til at reagere hurtigt på skiftende markedsvilkår, begivenheder og kriser, der kan udfordre din forretning.

11. oktober 2023 | Læs mere