Artikel top billede

Salget af pc-skærme dykker voldsomt: Her er de nye salgstal fra Dell, HP, Lenovo, Samsung og LG

Der bliver solgt færre og færre pc-skærme, og langt de fleste producenter mærker konsekvenserne på den hårde måde i øjeblikket.

Det er ikke kun pc’er, der sælges færre af i disse år - også salget af computer-skærme falder ikke overaskende.

Ifølge en ny IDC-opgørelse blev der i andet kvartal i år sendt 28,5 millioner pc-skærme ud på markedet fra producenterne.

Det er et fald på 6,4 procent i forhold til samme kvartal sidste år.

Analysefirmaet venter, at tilbagegangen vil fortsætte i andet halvår 2017, men dog kun med et fald på 1,7 procent.

Læs også: Pc-salget er faldet 11. kvartaler i træk: Mangel på komponenter giver høje priser og færre kunder

For hele 2017 er det vurderingen, at der vil blive sendt 117 millioner skærme ud på markedet. Det antal skærme vil i 2020 være faldet til under 112 millioner om året.

"IDC forventer, at det globale marked for pc-skærme vil fortsætte med at skrumpe med omkring to procent om året fra 2018 til 2020,” skriver IDC i analysen.

Dell klarer sig bedst

Dell er ifølge IDC verdens største producent af pc-skærme i andet kvartal i år med en markedsandel på 19,5 procent, og det er også Dell, der har mest vækst med en stigning på 6,6 procent i forhold til samme kvartal sidste år.

Dell er samtidig den eneste af de fem største spillere på markedet, der ikke går tilbage i antal enheder i kvartalet.

HP ligger på andenpladsen med en markedsandel på 13,9 procent, mens Lenovo har 9,9 procent af markedet.

De mest almindelige skærmstørrelser er i dag 21,5 tommer og 19,5 tommer - de to typer skærme står for henholdsvis 22,2 procent og 11,6 procent af de nye skærme, der blev sendt afsted fra producenternes fabrikker i årets andet kvartal.

Her kan du se, hvordan de fem største producenter klarede sig i årets andet kvartal:
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Enterprise Architecture Day 2023: Strategi styring og sikkerhed

Mange it-afdelinger har de seneste år har oprustet på it-arkitektursiden. Både gennem individuelle ansættelser og med oprettelse af egentlige arkitektafdelinger. Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu?

30. marts 2023 | Læs mere


Seminar: Optimér databasen og styrk kritiske processer på tværs af platform, cloud og on-premise

Det er lettere sagt end gjort at optimere databasemiljøet i en hybrid, distribueret infrastruktur, hvor funktionalitet og stabilitet er afhængig af en lang række integrationer med platforme og teknologier fra talrige leverandører. Derfor sætter vi fokus på, hvordan du som DBA’er, infrastrukturspecialist eller IT-chef får de bedste forudsætninger for at lykkes med indsatsen. Du får konkret og opdateret viden om værktøjer og kompetencer, der gør det muligt at løfte opgaven i din virksomhed. Uanset om I satser på Oracle DB, Microsoft SQL eller PostgreSQL på eksempelvis IBM Cloud – eller en blanding heraf.

30. marts 2023 | Læs mere


SAP Excellence Day 2023

På SAP Excellence Day 2023 får du det fulde overblik, der gør det lettere at prioritere mellem de mange muligheder og informeret grundlag for at vælge til og fra. Du får viden om, hvilke muligheder de nye tilbud og services giver – men også om risikoen ved at vælge de nyeste løsninger fra. Samtidig får du senest opdaterede indsigt i SAPs egne planer for de kommende 2-3 år.

13. april 2023 | Læs mere