Artikel top billede

Er du fanget i Google og Symantecs certifikat-slagsmål? Her er det gratis alternativ

Google stoler ikke længere på sikkerhedscertifikater fra Symantec og fjerner godkendelsen af dem. Men et gratis alternativ kan hjælpe de mange it-ansvarlige, der nu skal ud og finde nye certifikater til deres hjemmesider.

Hvis du bruger et sikkerhedscertifikat fra Symantec til dine domæner, så bliver dine hjemmesider snart sværere at finde på internettet og markeret som usikre i verdens mest populære internet-browser.

Google godkender nemlig ikke længere certifikater udstedt af Symantec, og derfor skal website-ansvarlige ud og finde nye certifikater, hvis de ikke vil stemples som usikre på internettet.

Det kan du læse mere om her: Google fjerner godkendelse af udbredte sikkerheds-certifikater i Chrome - rammer millioner af websites

Men der findes et gratis alternativ til Symantec, som kan levere den eftertragtede grønne hængelås ved siden af dit domænenavn.

Let´s Encrypt er en non-profit-løsning finansieret af blandt andet Mozilla, Google, Cisco og Facebook, og fordi organisationen har automatiseret stort set hele processen, kan den udstede pki-certifikater på få minutter.

I dag udsteder Let´s Encrypt kun standard domæne-validerede certifikater, men fra januar 2018 udsteder organisationen også de såkaldte Wildcard-certifikater, der også kan benyttes på underdomæner.

Det er ligegyldigt for almindelige hjemmesider, men sites med mange underdomæner slipper for at skulle have flere forskellige certifikater.

Krypter, eller bliv usynlig

Cirka hvert tredje sikkerhedscertifikat på internettet er udstedt af Symantec, men Google vil i løbet af det næste år fjerne godkendelsen fra alle Symantec-certifikater udstedt før 1.juni 2016.

Og de hjemmesider, der ikke skaffer nye certifikater inden, får store problemer.

Google har gennem flere år brugt sin position som de facto-gatekeeper til internettet til at udbrede kryptering, og Chrome-browseren, der er verdens suverænt mest udbredte, vil markere sider uden certifikat som ”non-secure”.

Google rangerer desuden systematisk hjemmesider uden certifikater lavere i søgeresultater, og derfor bliver man så godt som usynlig på internettet, hvis man ikke har et nyt certifikat på plads.

Cirka 58 procent af internettets hjemmesider bruger i dag HTTPS.

Læs også: Google truer med at opsige godkendelse af en tredjedel af internettets SSL-certifikater: Har helt mistet tilliden til giganten Symantec
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Identity & Access Management - sådan holder du din virksomhed sikker

God styring af brugerrettigheder er en af de mest effektive måder til at højne it-sikkerheden. For det kan hurtigt gå galt, hvis system-rettigheder, system-adgang og lignende ikke hele tiden opdateres. Kom og hør om erfaringer og muligheder til hurtigt og nemt hele tiden at sikre, at der er styr på brugerrettighederne i hele din organisation- også uden at genere brugerne.

08. december 2022 | Læs mere


Cloud & Enterprise Architecture

Blive klogere på cloud i en virkelighed, hvor selv de mest stringente it-landskaber har det med at knopskyde over tid. Ny services, nye teknologiske muligheder og stigende interne forventninger gør, at data, processer og applikationer ofte er fordelt ud over flere leverandører og leverancemodeller.

14. december 2022 | Læs mere


People Tech 2022 – der hvor HR møder IT

People Tech 2022 er stedet for dig, som arbejder med HR eller med it-løsninger til HR-branchen. Du får indsigt i de nyeste trends, hvor udviklingen går hen, masser af inspiration fra andres erfaringer samt god tid til netværk. Bliv inspireret af andre virksomheders konkrete erfaringer, og hvad eksperterne mener om de store linjer inden for digitaliseringen af ​​HR.

15. december 2022 | Læs mere