Artikel top billede

Er du fanget i Google og Symantecs certifikat-slagsmål? Her er det gratis alternativ

Google stoler ikke længere på sikkerhedscertifikater fra Symantec og fjerner godkendelsen af dem. Men et gratis alternativ kan hjælpe de mange it-ansvarlige, der nu skal ud og finde nye certifikater til deres hjemmesider.

Hvis du bruger et sikkerhedscertifikat fra Symantec til dine domæner, så bliver dine hjemmesider snart sværere at finde på internettet og markeret som usikre i verdens mest populære internet-browser.

Google godkender nemlig ikke længere certifikater udstedt af Symantec, og derfor skal website-ansvarlige ud og finde nye certifikater, hvis de ikke vil stemples som usikre på internettet.

Det kan du læse mere om her: Google fjerner godkendelse af udbredte sikkerheds-certifikater i Chrome - rammer millioner af websites

Men der findes et gratis alternativ til Symantec, som kan levere den eftertragtede grønne hængelås ved siden af dit domænenavn.

Let´s Encrypt er en non-profit-løsning finansieret af blandt andet Mozilla, Google, Cisco og Facebook, og fordi organisationen har automatiseret stort set hele processen, kan den udstede pki-certifikater på få minutter.

I dag udsteder Let´s Encrypt kun standard domæne-validerede certifikater, men fra januar 2018 udsteder organisationen også de såkaldte Wildcard-certifikater, der også kan benyttes på underdomæner.

Det er ligegyldigt for almindelige hjemmesider, men sites med mange underdomæner slipper for at skulle have flere forskellige certifikater.

Krypter, eller bliv usynlig

Cirka hvert tredje sikkerhedscertifikat på internettet er udstedt af Symantec, men Google vil i løbet af det næste år fjerne godkendelsen fra alle Symantec-certifikater udstedt før 1.juni 2016.

Og de hjemmesider, der ikke skaffer nye certifikater inden, får store problemer.

Google har gennem flere år brugt sin position som de facto-gatekeeper til internettet til at udbrede kryptering, og Chrome-browseren, der er verdens suverænt mest udbredte, vil markere sider uden certifikat som ”non-secure”.

Google rangerer desuden systematisk hjemmesider uden certifikater lavere i søgeresultater, og derfor bliver man så godt som usynlig på internettet, hvis man ikke har et nyt certifikat på plads.

Cirka 58 procent af internettets hjemmesider bruger i dag HTTPS.

Læs også: Google truer med at opsige godkendelse af en tredjedel af internettets SSL-certifikater: Har helt mistet tilliden til giganten Symantec
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Tieto Denmark A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere