Artikel top billede

Morgen-briefing: MobilPay får nyt design - og bliver løsrevet fra Danske Bank / Jysk vil investere halv milliard kroner i it - leder efter it-folk / Umbraco: Vi fordobler omsætningen i år

MobilPay får nyt design - og bliver løsrevet fra Danske Bank. Jysk vil investere halv milliard kroner i it - leder efter it-folk. Umbraco: Vi fordobler omsætningen i år. AMD og Tesla går sammen om at udvikle chip til selvkørende biler.

Godmorgen fra Computerworld. Her kommer overblikket over it-nyhederne torsdag morgen.

MobilPay får nyt design - og bliver løsrevet fra Danske Bank

Danske Banks MobilePay får på mandag nyt design, som skal adskille appen fra Danske Bank i ‘look & feel.’

Hensigten er at få MobilePay-appen til at fremstå neutral for brugerne, som skal forstå, at MobilePay er ‘alle bankers betalingsvirksomhed,’ som MobilePay skriver.

Samtidig bliver MobilePay per 1. oktober løsrevet fra Danske Bank. Det sker med etableringen af eget distributionsselskab, som ‘kan samarbejde ligeværdigt og transparent med alle danske partnerbanker,” lyder det.

Jysk vil investere halv milliard kroner i it - leder efter it-folk

Møbelkæden Jysk vil investere en halv milliard kroner i it-løsninger over de kommende tre år og leder nu efter mange nye it-folk.

Selskabet vil investere bredt inden for it, og det afspejler sig i efterspørgslen efter nye it-folk.

“Vi har behov for medarbejdere med kompetencer indenfor web-, SAP- og Java-udvikling. Nogle af de højest prioriterede projekter lige nu er udviklingen af en unified commerce-platform, avancerede e-commerce-funktionaliteter, interne mobility-projekter rettet mod vores butiksnetværk og implementering af SAP eWM indenfor logistik og lagerstyring,” lyder det fra selskabets chef for it og finans, Henrik Naundrup, i en udsendt meddelelse, som du finder her.

Umbraco: Vi fordobler omsætningen i år

Den fynske CMS-leverandør Umbraco har godt med vind i sejlene. Selskabet opjusterer sine forventninger til resultatet for 2017 ganske markant.

“Det går rigtig stærkt i øjeblikket, og vi kommer som minimum til at omsætte for 26 millioner kroner i 2017 mod 14,5 millioner kroner i 2016. Det er først og fremmest USA, England og Danmark, der trækker vækstlokomotivet, men Skandinavien og Holland, Belgien og Tyskland følger generelt lige efter,” lyder det fra selskabet, der er stiftet af Niels Hartvig, som i dag kalder sig for ‘chief unicorn.’

Umbracos løsning anvendes i dag i mere end 200 lande. Selskabet forventer at vokse mellem 30 procent og 50 procent om året i de kommende år - hvis det altså kan lade sig gøre at få fat i de nødvendige folk. 

Det har indtil videre vist sig at være en barriere for væksten for Umbraco, der i dag har 30 mand ansat på hovedkontoret i Odense.

AMD og Tesla går sammen om at udvikle chip til selvkørende biler

Tesla og chipfirmaet AMD er gået sammen om at udvikle en særlig chip til brug i selvkørende biler. 

Chippen skal understøtte særlige intelligente processer til brug i de selvkørende biler, og de to selskaber har i første omgang afsat mere end 50 medarbejdere til projektet.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere


Internationale dataoverførsler: Bananrepublikker og spionage

Det er nu lovpligtigt at dokumentere beskyttelsesniveauet af persondata, når de overføres til tredjelande. Vi sætter derfor fokus på, hvordan virksomhederne styrer deres internationale dataoverførsler fri af tredjelandes overvågning. Vi dykker samtidig ned i hele det spegede kompleks omkring Schrems II, FISA 702 og EO 12.333, og hvordan det spiller sammen med dansk fortolkning og praksis.

25. maj 2021 | Læs mere


Empower your SAP

In this inspiring webinar you can get more information on how you can accelerate your cloud transformation and migration to SAP S/4HANA. We will present typical challenges of migrating to the cloud and transforming your SAP environments, while giving you insights on how to tackle the obstacles, including how T-Systems can help define and accelerate a digital roadmap for your SAP journey.

26. maj 2021 | Læs mere


Premium
Deloitte køber dansk SAP-specialist: "Opkøbet manifesterer vores ambitioner om at stå stærkt på SAP-agendaen"
Konsulentvirksomheden Deloitte køber den danske SAP-virksomhed Syncronic. Opkøbet er en del af en større strategi for Deloitte om at sætte sig massivt på det nordiske SAP-marked.
Computerworld
Bombe under Amazon og Wish-shopping: Millioner af danskere risikerer ekstra gebyr
Nye toldregler fjerner snart bagatelgrænse for handel udenfor EU – en skærpelse, der gør at over tre millioner danske nethandlende kan se frem til en ekstraregning.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Kunsten at navigere i en tilpasningsøkonomi
Evnen til at tilpasse sig en verden i konstant forandring bliver afgørende for virksomhedens mulighed for at vækste i fremtiden. Ét af de finansielle håndtag du kan skrue på, er en hel eller delvis outsourcing af it-driften. I e-bogen ”Kunsten at navigere i en tilpasningsøkonomi” får du viden om, hvordan din virksomhed kan bruge tilpasningsøkonomi til at håndtere fremtidens krav til it. Vi spørger blandt andet: - Kan din virksomhed skalere og tilpasse sin digitale kapacitet og økonomi? - Har dine kunder tillid til, at du har de skarpeste it-løsninger? - Ville I kunne styrke forretningen ved at give jeres it mere fokus? - Kan I få øget funktionalitet til samme pris? Vi fokuserer på risiko, økonomi, fokus og valg af it-partner, som er fire opmærksomhedspunkter du skal have styr på for at lykkes med at tilpasse virksomheden til at modstå forandringerne i verden.