Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Morgen-briefing: MobilPay får nyt design - og bliver løsrevet fra Danske Bank / Jysk vil investere halv milliard kroner i it - leder efter it-folk / Umbraco: Vi fordobler omsætningen i år

MobilPay får nyt design - og bliver løsrevet fra Danske Bank. Jysk vil investere halv milliard kroner i it - leder efter it-folk. Umbraco: Vi fordobler omsætningen i år. AMD og Tesla går sammen om at udvikle chip til selvkørende biler.

Godmorgen fra Computerworld. Her kommer overblikket over it-nyhederne torsdag morgen.

MobilPay får nyt design - og bliver løsrevet fra Danske Bank

Danske Banks MobilePay får på mandag nyt design, som skal adskille appen fra Danske Bank i ‘look & feel.’

Hensigten er at få MobilePay-appen til at fremstå neutral for brugerne, som skal forstå, at MobilePay er ‘alle bankers betalingsvirksomhed,’ som MobilePay skriver.

Samtidig bliver MobilePay per 1. oktober løsrevet fra Danske Bank. Det sker med etableringen af eget distributionsselskab, som ‘kan samarbejde ligeværdigt og transparent med alle danske partnerbanker,” lyder det.

Jysk vil investere halv milliard kroner i it - leder efter it-folk

Møbelkæden Jysk vil investere en halv milliard kroner i it-løsninger over de kommende tre år og leder nu efter mange nye it-folk.

Selskabet vil investere bredt inden for it, og det afspejler sig i efterspørgslen efter nye it-folk.

“Vi har behov for medarbejdere med kompetencer indenfor web-, SAP- og Java-udvikling. Nogle af de højest prioriterede projekter lige nu er udviklingen af en unified commerce-platform, avancerede e-commerce-funktionaliteter, interne mobility-projekter rettet mod vores butiksnetværk og implementering af SAP eWM indenfor logistik og lagerstyring,” lyder det fra selskabets chef for it og finans, Henrik Naundrup, i en udsendt meddelelse, som du finder her.

Umbraco: Vi fordobler omsætningen i år

Den fynske CMS-leverandør Umbraco har godt med vind i sejlene. Selskabet opjusterer sine forventninger til resultatet for 2017 ganske markant.

“Det går rigtig stærkt i øjeblikket, og vi kommer som minimum til at omsætte for 26 millioner kroner i 2017 mod 14,5 millioner kroner i 2016. Det er først og fremmest USA, England og Danmark, der trækker vækstlokomotivet, men Skandinavien og Holland, Belgien og Tyskland følger generelt lige efter,” lyder det fra selskabet, der er stiftet af Niels Hartvig, som i dag kalder sig for ‘chief unicorn.’

Umbracos løsning anvendes i dag i mere end 200 lande. Selskabet forventer at vokse mellem 30 procent og 50 procent om året i de kommende år - hvis det altså kan lade sig gøre at få fat i de nødvendige folk. 

Det har indtil videre vist sig at være en barriere for væksten for Umbraco, der i dag har 30 mand ansat på hovedkontoret i Odense.

AMD og Tesla går sammen om at udvikle chip til selvkørende biler

Tesla og chipfirmaet AMD er gået sammen om at udvikle en særlig chip til brug i selvkørende biler. 

Chippen skal understøtte særlige intelligente processer til brug i de selvkørende biler, og de to selskaber har i første omgang afsat mere end 50 medarbejdere til projektet.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere