Artikel top billede

Google kræver 16 milliarder kroner i erstatning fra Uber for stjålne forretningshemmeligheder

Uber er blevet mødt af et gigantisk krav fra Google i speget sag om tyveri af forretningshemmeligheder.

Googles moderselskab Alphabet kræver, at Uber skal betale intet mindre end 16 milliarder kroner (2,6 milliarder dollar, red) i erstatning i en sag, hvor Uber beskyldes for at stjæle forretnings-hemmeligheder om Googles selvkørende biler.

Det kom frem i en retshøring onsdag, skriver nyhedsbureauet Reuters.

Før onsdagens høring var det endnu ukendt, hvor stor en erstatning Google krævede i den spegede sag. 

Læs også: Google anklager Uber for at have hugget tusindvis af forretnings-hemmeligheder

Vil udsætte retssag

Retssagen skal tage sin begyndelse den 10. oktober, hvor der efter planen skal udvælges en jury. 

Men Google ønsker ifølge Reuters at sagen bliver udsat med henvisning til, at der er dukket nye beviser op, der kræver ekstra tid at gennemgå. 

Uber hævder derimod, at Google ønsker trækker sagen i langdrag, fordi virksomheden ikke har de nødvendige bevise for sine anklager. 

Sådan begyndte sagen

Sagen tog sin begyndelse i januar, da Anthony Levanowski, en af top-ingeniørerne på Googles team for selvkørende biler, forlod Silicon Valley-giganten.

Kort tid efter stiftede Levandowski selskabet Otto, der udvikler selvkørende lastbiler. Men blot otte måned senere bliver Otto opkøbt af Uber for et beløb, der svarer til knap fem milliarder kroner.

Opkøbet gav Uber adgang til værdifuld selvkørende teknologi.

Var det hele planlagt?

Men ifølge Googles anklager downloadede Antony Levandowski 14.000 fortrolige dokumenter med designet til Googles såkaldte LiDAR-teknologi før han forlod selskabet.

Google hævder desuden, at Levandowski allerede to uger før han forlod Google deltog i et møde i Ubers hovedkvarter, hvor flere højtstående Uber-chefer deltog.

Den sidste anklage er med til at gøre sagen særlig speget for den åbner for spekulationer, om hvorvidt hele handlingsforløbet kan have været koordineret med Uber allerede før Levandowski forlod Google.

Uber har afvist alle beskyldninger, og i maj 2017 valgte virksomheden at fyre Anthony Levandowski.

Læs også: Uber ramt af møgsag på møgsag: Så slemt står det til for Uber lige nu
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Sådan vil AI-assistenten Microsoft Copilot transformere processer og dit arbejdsliv

Med Microsoft Copilot får du for første gang en intelligent, personlig assistent ved hånden, som kan løse opgaver og lette hverdagen. Få inspiration til, hvordan Copilot kan automatisere rutineopgaver og transformere din hverdag.

18. juni 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

20. juni 2024 | Læs mere


Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere