Artikel top billede

Google kræver 16 milliarder kroner i erstatning fra Uber for stjålne forretningshemmeligheder

Uber er blevet mødt af et gigantisk krav fra Google i speget sag om tyveri af forretningshemmeligheder.

Googles moderselskab Alphabet kræver, at Uber skal betale intet mindre end 16 milliarder kroner (2,6 milliarder dollar, red) i erstatning i en sag, hvor Uber beskyldes for at stjæle forretnings-hemmeligheder om Googles selvkørende biler.

Det kom frem i en retshøring onsdag, skriver nyhedsbureauet Reuters.

Før onsdagens høring var det endnu ukendt, hvor stor en erstatning Google krævede i den spegede sag. 

Læs også: Google anklager Uber for at have hugget tusindvis af forretnings-hemmeligheder

Vil udsætte retssag

Retssagen skal tage sin begyndelse den 10. oktober, hvor der efter planen skal udvælges en jury. 

Men Google ønsker ifølge Reuters at sagen bliver udsat med henvisning til, at der er dukket nye beviser op, der kræver ekstra tid at gennemgå. 

Uber hævder derimod, at Google ønsker trækker sagen i langdrag, fordi virksomheden ikke har de nødvendige bevise for sine anklager. 

Sådan begyndte sagen

Sagen tog sin begyndelse i januar, da Anthony Levanowski, en af top-ingeniørerne på Googles team for selvkørende biler, forlod Silicon Valley-giganten.

Kort tid efter stiftede Levandowski selskabet Otto, der udvikler selvkørende lastbiler. Men blot otte måned senere bliver Otto opkøbt af Uber for et beløb, der svarer til knap fem milliarder kroner.

Opkøbet gav Uber adgang til værdifuld selvkørende teknologi.

Var det hele planlagt?

Men ifølge Googles anklager downloadede Antony Levandowski 14.000 fortrolige dokumenter med designet til Googles såkaldte LiDAR-teknologi før han forlod selskabet.

Google hævder desuden, at Levandowski allerede to uger før han forlod Google deltog i et møde i Ubers hovedkvarter, hvor flere højtstående Uber-chefer deltog.

Den sidste anklage er med til at gøre sagen særlig speget for den åbner for spekulationer, om hvorvidt hele handlingsforløbet kan have været koordineret med Uber allerede før Levandowski forlod Google.

Uber har afvist alle beskyldninger, og i maj 2017 valgte virksomheden at fyre Anthony Levandowski.

Læs også: Uber ramt af møgsag på møgsag: Så slemt står det til for Uber lige nu
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Byg digitale løsninger omkring dit kerneprodukt og styrk konkurrenceevnen

Stadig flere virksomheder tænker digitale løsninger ind i deres samlede produktportefølje. De sælger ikke ”kun” komponenter og fysiske produkter, men styrker det samlede produktkatalog med services, der f.eks. giver indsigt i ydeevne og udnyttelse af enhederne – og som gør vedligehold langt mere kosteffektivt og rettidigt. Derfor sætter vi fokus på, hvordan du bygger eller optimerer cloudbaserede løsninger, der komplementerer dit kerneprodukt.

21. marts 2023 | Læs mere


Computerworld Cyber Briefing

Én gang om måneden leverer Computerworld Event et 30 minutters Cyber Briefing, hvor du får overblik over de mest aktuelle angreb, største trusler og tendenser samt giver dig gode råd, der kan implementeres direkte i din it-sikkerhedsafdeling. Tema: Hvor står Danmark i forhold truslen fra DDoS?

22. marts 2023 | Læs mere


Datadrevet forretning 2023

Gennem inspirerende oplæg fra personer, der – på egne eller andres vegne – har formået at udnytte data til at sikre en kant til konkurrenterne, bliver du inspireret til, hvordan din organisation kan lykkes med at høste gevinsterne gennem målrettet investering i databaseret innovation og udvikling og om, hvordan man i praksis spotter potentialet i og værdien af data.

23. marts 2023 | Læs mere