Artikel top billede

Hackere brugte CCleaner til at bryde ind hos store it-firmaer: Her er listen over de ramte virksomheder

Det kendte gratis-program CCleaner har været hacket og inficeret med malware i ugevis. Hackerne brugte programmet til at infiltrere computere hos blandt andet VMware, Microsoft og Cisco.

Hackerangrebet på den kendte computerprogram CCleaner var tilsyneladende langt værre en først antaget.

Som Computerworld torsdag kunne fortælle, har hackerne brugt en kompromitteret version af CCleaner til at installere bagdøre på 20 computere hos store it-selskaber, og ifølge en logfil fra en af hackernes command-and-control-servere drejer det sig om de helt store virksomheder.

Det er Ciscos sikkerhedsenhed, Talos, der har fundet logfilen, der viser, at hackerne er trængt ind hos blandt andet VMware, Cisco selv, Sony og Microsoft.

Du kan se listen på billedet herunder.

Virksomheder var det virkelige mål

Talos’ fund tyder på, at angrebet snarere var målrettet virksomhederne end de private brugere af mere end 700.000 ramte maskiner, der også har installeret den malware-inficerede version af CCleaner.

Der er tale om version 5.33.6162 til 32-bit Windows-maskiner og en udgave af CCleaner Cloud.

Hackerne havde adgang til virksomhedernes computere fra 12. til 16. september. Der er endnu ikke rapporteret om nogen skader som følge af angrebet.

Læs også: Kendt gratis computerprogram hacket: Vær forsigtig hvis du bruger CCleaner
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


Sats på DevOps og få mere kvalitet og hastighed i både udvikling og drift

Der er mange potentielle gevinster at hente ved at satse på DevOps. Rigtig mange danske virksomheder er allerede i gang. På denne konference får du et indblik i mulighederne med DevOps og gode råd, der kan sikre dig succesen.

02. november 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere