Artikel top billede

Hackere brugte CCleaner til at bryde ind hos store it-firmaer: Her er listen over de ramte virksomheder

Det kendte gratis-program CCleaner har været hacket og inficeret med malware i ugevis. Hackerne brugte programmet til at infiltrere computere hos blandt andet VMware, Microsoft og Cisco.

Hackerangrebet på den kendte computerprogram CCleaner var tilsyneladende langt værre en først antaget.

Som Computerworld torsdag kunne fortælle, har hackerne brugt en kompromitteret version af CCleaner til at installere bagdøre på 20 computere hos store it-selskaber, og ifølge en logfil fra en af hackernes command-and-control-servere drejer det sig om de helt store virksomheder.

Det er Ciscos sikkerhedsenhed, Talos, der har fundet logfilen, der viser, at hackerne er trængt ind hos blandt andet VMware, Cisco selv, Sony og Microsoft.

Du kan se listen på billedet herunder.

Virksomheder var det virkelige mål

Talos’ fund tyder på, at angrebet snarere var målrettet virksomhederne end de private brugere af mere end 700.000 ramte maskiner, der også har installeret den malware-inficerede version af CCleaner.

Der er tale om version 5.33.6162 til 32-bit Windows-maskiner og en udgave af CCleaner Cloud.

Hackerne havde adgang til virksomhedernes computere fra 12. til 16. september. Der er endnu ikke rapporteret om nogen skader som følge af angrebet.

Læs også: Kendt gratis computerprogram hacket: Vær forsigtig hvis du bruger CCleaner
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere