Artikel top billede

Hackere brugte CCleaner til at bryde ind hos store it-firmaer: Her er listen over de ramte virksomheder

Det kendte gratis-program CCleaner har været hacket og inficeret med malware i ugevis. Hackerne brugte programmet til at infiltrere computere hos blandt andet VMware, Microsoft og Cisco.

Hackerangrebet på den kendte computerprogram CCleaner var tilsyneladende langt værre en først antaget.

Som Computerworld torsdag kunne fortælle, har hackerne brugt en kompromitteret version af CCleaner til at installere bagdøre på 20 computere hos store it-selskaber, og ifølge en logfil fra en af hackernes command-and-control-servere drejer det sig om de helt store virksomheder.

Det er Ciscos sikkerhedsenhed, Talos, der har fundet logfilen, der viser, at hackerne er trængt ind hos blandt andet VMware, Cisco selv, Sony og Microsoft.

Du kan se listen på billedet herunder.

Virksomheder var det virkelige mål

Talos’ fund tyder på, at angrebet snarere var målrettet virksomhederne end de private brugere af mere end 700.000 ramte maskiner, der også har installeret den malware-inficerede version af CCleaner.

Der er tale om version 5.33.6162 til 32-bit Windows-maskiner og en udgave af CCleaner Cloud.

Hackerne havde adgang til virksomhedernes computere fra 12. til 16. september. Der er endnu ikke rapporteret om nogen skader som følge af angrebet.

Læs også: Kendt gratis computerprogram hacket: Vær forsigtig hvis du bruger CCleaner
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Produktion 2.0: Drift og sikkerhed når der går IT i OT

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

23. februar 2023 | Læs mere


MS Power Platform

Bliv inspireret til, hvordan du kan gribe mulighederne via Microsofts Power Platform og Power Apps gennem oplæg om og demonstrationer af, hvordan danske virksomheder anvender mulighederne. Eksempelvis ved at visualisere og dele data med Power BI, tilpasse, digitalisere workflows med Power Apps samt automatisere workflows mellem services med Power Automate.

28. februar 2023 | Læs mere


Customer Experience - sådan får du glade og loyale kunder

En dyb og relevant indsigt i dine kunders behov, ageren og navigeren er med til at skabe den bedste kundeoplevelse. Det kræver mange data, og det er afgørende at virksomhederne har det rette setup og viden om dataindsamling og dataanalyse. Deltag på dette semirnår og bliv klogere på de store aktuelle muligheder som data, software og ny innovation skaber inden for customer experience.

01. marts 2023 | Læs mere