Hewlett Packard Enterprise vil af med tusindvis af medarbejdere: Markante nedskæringer på vej

HPE vil af med op mod 10 procent af medarbejderstaben . Fyresedler kan være på vej til tusindvis af ansatte. HPE har brug for at skære næsten 10 milliarder kroner af sine omkostninger over de kommende tre år.

Hewlett Packard Enterprise er på vej med en markant beskæring af medarbejderstaben.

Ifølge Bloomberg vil selskabet af med mindst hver 10. medarbejdere, hvilket svarer til, at medarbejderstaben skal reduceres med mindst 5.000 medarbejdere.

Medarbejder-reduktionen vil blive sat i gang inden nytår, hedder det, og vil ramme bredt i organisationen.

Hewlett Packard Enterprise er som selskab kun et par år gammelt. Det opstod i 2015, da HP efter 16 kvartaler med støt faldende omsætning blev opdelt i to selvstændige selskaber, nemlig HP Inc. (pc- og printerforretning) og HP Enterprise (hardware, software og services til erhvervslivet).

Det kan du læse mere om her: HP er nu knækket i to: Kan det redde selskabet efter mere end 10 år med balllade, skandaler og nedtur?

Ved opsplitningen blev HP’s daværende topchef, Meg Whitman, indsat som administrerende direktør for HPE - samt bestyrelsesformand for HP Inc.

Meg Whitman har siden opsplitningen været i gang med at strømline selskabet til en virkelighed præget af høj agilitet, mange konkurrenter og kraftig udvikling på efterspørgselssiden.

Selv har hun kaldt strømliningen for en af ‘de største transformationer i amerikansk forretningshistorie.’

Tidligere på måneden meddelte Meg Whitman, at hun ville ‘skære lag’ i organisationen med henblik på at øge effektiviteten. Det er målet, at selskabet vil nedbringe omkostningerne med hele halvanden milliard dollar over de næste tre år.

“Med færre forretningslag og klar strategisk prioritering har vi en mulighed for at skabe en intern struktur og drifts-model, som er mere simpel, mere adræt og hurtigere,” sagde hun.

Blandt andet har hun skilt sig af med en stor del af HPE’s kinesiske forretning, ligesom konsulentforretningen er blevet solgt fra til CSC.

Det kan du læse mere om her: Endnu en HP-opsplitning på vej - 100.000 konsulenter skal nu arbejde for CSC

I sidste uge afsluttede HPE en gang for alle salget af selskabets softwaredivision til britiske Micro Focus, der har betalt 58 milliarder kroner for hele herligheden.

Med salget af softwaredivisionen slipper HPE af med resterne af softwareselskabet Autonomy, som selskabet købte i 2011 og som i dag står som en af de største katastrofer i Hewlett Packards historie.

Katastrofen var med til at koste daværende CEO Leo Apotheker jobbet og førte hurtigt til enorme afskrivninger, retssager og beskyldninger om svindel.

Med i salget er også andre software-selskaber, som Hewlett-Packard har købt. De tæller Mercury Interactive (købt i 2006 for 4,5 milliarder dollar) og ArcSight (købt i 2010 for halvanden milliarder dollar)

Hewlett Packard Enterprise beskæftiger herhjemme omkring 270 medarbejdere, Det er endnu uklart, hvordan nedskæringerne kommer til at ramme den danske forretning.

Læs også:

De 30 største danske it-virksomheder: Her er antallet af ansatte - og hvor mange penge, der bruges på løn

Dell EMC haler hastigt ind på hovedkonkurrenter: Tre virksomheder kæmper nu om herredømmet på cloud-udstyrs-markedet

Endnu en HP-opsplitning på vej - 100.000 konsulenter skal nu arbejde for CSC

Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer & Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
IT Security 2020

Strategic IT Security 2020 will focus on the never-ending story about security and cyber-defense, and how you can defend your business and your customer’s data and information. Together with several leading experts and digital executives from all over the Nordic countries, this conference seeks to give you the best input to focus even more on cyber security in the future.

03. november 2020 | Læs mere


Digitaliseringsledelse 2.0: Forretning, innovation og udvikling

På Digitaliseringsledelse kan du derfor en række førende danske CIOs der ærligt fortæller om deres overvejelser, strategier, organisationer og resultater. På dagen får du desuden mulighed for at netværke og reflektere over indholdet i en række korte intensive sessioner samt gå i dialog med dagens stærke oplægsholdere.

05. november 2020 | Læs mere


Dell Talk: Fremtidens arbejdsplads: Få fuld udbytte af medarbejdernes kompetencer og viden

Skal du have fuldt udbytte af medarbejderes kompetencer og den viden, som din organisation ligger inde med, kræver det de rigtige værktøjer, de rigtige processer og det rigtige mindset. I denne talk får du buddet på hvordan fremtidens arbejdsplads ser ud - og hvordan den lever op til kravene fra de dygtige, mobile og kritiske medarbejdere.

06. november 2020 | Læs mere


Premium
Test: Apples nye iPhone er bygget til fart og stil: Så gode er iPhone 12 og iPhone 12 Pro
Computerworld tester: IPhone 12 og iPhone 12 Pro er bygget til fart og til at se godt ud. Varen leveres stilsikkert, men noget er overset i farten.
Computerworld
Salling Group lukker stor online-satsning efter kun et år
Millionsatsningen Fillop lukker ved årets udgang. I stedet er supermarkeds-giganten Salling Group nu på vej med en række helt nye online-satsninger, der er affødt af coronakrisen.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
Job & Karriere
Regner din ferie væk? Brug tiden på at søge en af disse otte stillinger, der er ledige netop nu
Det sjasker ned over hele Danmark. Du kan bruge de våde sommerdage på at søge et af disse otte job, der er ledige lige nu.
White paper
Sådan outsourcer du effektivt – og undgår fælderne
Nogle outsourcer for at minimere omkostningsniveauet, andre for at skaffe ressourcer og spidskompetencer, der er svære at skaffe lokalt – eller af en helt tredje årsag. Der er dog talrige forhold, der er gode at afdække, før man overhovedet begynder at lede en outsourcingudbyder. Man skal klarlægge egne projektbehov samt de spørgsmål og krav, man vil stille samt indsamle viden og erfaringer om, hvordan samarbejdet indledes, drives og styres optimalt. Dertil skal man kende til de hyppigste faldgruber, der kan få et ellers lovende outsourcingsamarbejde til at køre i grøften.