Artikel top billede

Hewlett Packard Enterprise vil af med tusindvis af medarbejdere: Markante nedskæringer på vej

HPE vil af med op mod 10 procent af medarbejderstaben . Fyresedler kan være på vej til tusindvis af ansatte. HPE har brug for at skære næsten 10 milliarder kroner af sine omkostninger over de kommende tre år.

Hewlett Packard Enterprise er på vej med en markant beskæring af medarbejderstaben.

Ifølge Bloomberg vil selskabet af med mindst hver 10. medarbejdere, hvilket svarer til, at medarbejderstaben skal reduceres med mindst 5.000 medarbejdere.

Medarbejder-reduktionen vil blive sat i gang inden nytår, hedder det, og vil ramme bredt i organisationen.

Hewlett Packard Enterprise er som selskab kun et par år gammelt. Det opstod i 2015, da HP efter 16 kvartaler med støt faldende omsætning blev opdelt i to selvstændige selskaber, nemlig HP Inc. (pc- og printerforretning) og HP Enterprise (hardware, software og services til erhvervslivet).

Det kan du læse mere om her: HP er nu knækket i to: Kan det redde selskabet efter mere end 10 år med balllade, skandaler og nedtur?

Ved opsplitningen blev HP’s daværende topchef, Meg Whitman, indsat som administrerende direktør for HPE - samt bestyrelsesformand for HP Inc.

Meg Whitman har siden opsplitningen været i gang med at strømline selskabet til en virkelighed præget af høj agilitet, mange konkurrenter og kraftig udvikling på efterspørgselssiden.

Selv har hun kaldt strømliningen for en af ‘de største transformationer i amerikansk forretningshistorie.’

Tidligere på måneden meddelte Meg Whitman, at hun ville ‘skære lag’ i organisationen med henblik på at øge effektiviteten. Det er målet, at selskabet vil nedbringe omkostningerne med hele halvanden milliard dollar over de næste tre år.

“Med færre forretningslag og klar strategisk prioritering har vi en mulighed for at skabe en intern struktur og drifts-model, som er mere simpel, mere adræt og hurtigere,” sagde hun.

Blandt andet har hun skilt sig af med en stor del af HPE’s kinesiske forretning, ligesom konsulentforretningen er blevet solgt fra til CSC.

Det kan du læse mere om her: Endnu en HP-opsplitning på vej - 100.000 konsulenter skal nu arbejde for CSC

I sidste uge afsluttede HPE en gang for alle salget af selskabets softwaredivision til britiske Micro Focus, der har betalt 58 milliarder kroner for hele herligheden.

Med salget af softwaredivisionen slipper HPE af med resterne af softwareselskabet Autonomy, som selskabet købte i 2011 og som i dag står som en af de største katastrofer i Hewlett Packards historie.

Katastrofen var med til at koste daværende CEO Leo Apotheker jobbet og førte hurtigt til enorme afskrivninger, retssager og beskyldninger om svindel.

Med i salget er også andre software-selskaber, som Hewlett-Packard har købt. De tæller Mercury Interactive (købt i 2006 for 4,5 milliarder dollar) og ArcSight (købt i 2010 for halvanden milliarder dollar)

Hewlett Packard Enterprise beskæftiger herhjemme omkring 270 medarbejdere, Det er endnu uklart, hvordan nedskæringerne kommer til at ramme den danske forretning.

Læs også:

De 30 største danske it-virksomheder: Her er antallet af ansatte - og hvor mange penge, der bruges på løn

Dell EMC haler hastigt ind på hovedkonkurrenter: Tre virksomheder kæmper nu om herredømmet på cloud-udstyrs-markedet

Endnu en HP-opsplitning på vej - 100.000 konsulenter skal nu arbejde for CSC
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


Sats på DevOps og få mere kvalitet og hastighed i både udvikling og drift

Der er mange potentielle gevinster at hente ved at satse på DevOps. Rigtig mange danske virksomheder er allerede i gang. På denne konference får du et indblik i mulighederne med DevOps og gode råd, der kan sikre dig succesen.

02. november 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere