Artikel top billede

Dell EMC haler hastigt ind på hovedkonkurrenter: Tre virksomheder kæmper nu om herredømmet på cloud-udstyrs-markedet

Cisco og HPE har i årevis domineret markedet for udstyr til cloud-infrastruktur-markedet. Nu har Dell EMC for alvor meldt sig ind i konkurrencen.

Cisco og Hewlett Packard Enterprise (HPE) har i årevis kæmpet om herredømmet på markedet for infrastruktur-udstyr til cloud-markedet.

Efter pæn fremgang i den seneste tid, blander Dell EMC sig nu i billedet.

Ifølge nye tal fra analysehuset Synergy Research har Dell EMC faktisk haft så stor fremgang på det seneste, at selskabet i fjerde kvartal i fjor faktisk sad på samme markedsandel som Cisco og HPE, nemlig omkring 11,5 procent.

Samme andel har de såkaldte ODM'er (‘original design manufacturer') - altså producenter, der bygger udstyr under andres navne.

"Der er meget hård konkurrence på markedet mellem de tre førende it-hardware-leverandører," lyder det fra Synergy Research.

De tre selskaber har da også satset stort på at få sig bidt fast i markedet for udstyr til cloud-infrastruktur, som der fortsat er meget stort vækst-potentiale i.

Eksempelvis investerer mange af de helt store it-virksomheder for tiden massivt i bygning af datacentre og lignende - som eksempelvis Apple, der er i fuld gang med at bygge datacenter i Foulum uden for Viborg.

Du kan se foto-galleri fra den store Apple-byggeplads her: Galleri: Så langt er Apple nået med kæmpedata-center ved Viborg: Tag med på besøg

Synergy-direktør John Dinsdale peger på, at investeringerne i cloud-tjenester og -infrastruktur allerede i dag er meget høj, men at der er meget mere i vente.

"Vi befinder os fortsat i begyndelsen af transitionen af enterprise-workloads over mod cloud," siger han.

Ifølge Synergy Research betyder det også, at leverandørerne er i fuld gang med at positionere sig i markedet, der i størrelse passerede 70 milliarder dollar i 2016.
Hovedbestanddelen af markedet består af servere, styresystemer, storage, netværksgrej og virtualiserings-softare.

"Succes i markedet for cloud infrastruktur er afgørende for leverandørerne, og de vil kæmpe længe og hård på at øge deres markedsandele," lyder det fra selskabet.

Ifølge Synergy Research sidder Cisco på den største andel i markedet for udstyr til public cloud, hvor fremadstormende Dell EMC lige akkurat har overhalet HPE.

Public cloud er det primære vækstområde for tiden, mens dampen ser ud til at være gået lidt af markedet for private cloud.

På server-området er HPE til gengæld klart førende, mens Cisco ligger forrest på markedet for netværksudstyr. Dell EMC er klart størst på storage-delen.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Itm8 | IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere