Artikel top billede

Kameraeksperter: Det bedste mobilkamera nogensinde sidder i de nye iPhones

De uafhængige og anerkendte kameraeksperter hos DxOMark har testet de nye iPhone 8 og 8 Plus og er ikke i tvivl: Apples nye telefoner er udstyret med de bedste mobilkameraer nogensinde.

Når en smartphone præsenteres, kaster producenten rundt med floskler og superlativer.

Hurtigste processor, skarpeste skærm, bedste kamera.

Det samme skete ved Apples seneste lancering af selskabets nye iPhones, og det virker til, at Apple har ret på det sidste punkt.

DxOMark, en uafhængig samling af kameraeksperter, har testet de to nye iPhone 8-telefoner (8 og 8 plus) og fundet frem til, at det er de bedste kameraer nogensinde i en smartphone (score: 92 og 94).

(Opdatering: DxO Mark har nu placeret Samsung Note 8 på den samme score (94) og Pixel 2 og Pixel 2 Xl på en højere score (98))

Dermed bliver HTC og Google slået af pinden. De har ellers haft kronen med Google Pixel og HTC U11 (score: 90).

Det er særligt de to nye iPhones HDR-evner, der trækker op, ligesom kameraet er bedre til at fastholde detaljer i lyse og mørke områder end sidste års iPhone 7 og 7 Plus.

Og så skulle Apples “portræt”-funktion, hvor kameraet laver en falsk udtværing af baggrunden via software for at efterligne et spejlreflekskamera, være det bedste på markedet lige nu.

Men...

DxOMarks liste er dog ikke fuldendt.

DxOMark valgte for nyligt at ændre på metoden, som selskabet anvender til at teste kameraerne. Derfor er der en række smartphones, som ikke længere er på listen. Det gælder eksempelvis Samsungs S8-telefoner og den endnu bedre Note 8.

Man må dog formode, at Apples placering stadig er relativt retvisende, når iPhone 8 og 8 Plus slår Google Pixel og HTC U11, der før var de bedste kameramobiler.

Dog er både Huawei og Google på vej med nye smartphones, som forventes at have bedre kameraer end sidste års modeller.

Derfor kan Apples position som producent af verdens bedste mobilkamera være talte.

Omvendt har DxOMark endnu ikke testet Apples iPhone X, der først udkommer til november, og som har et højere blændetal end iPhone 8 og 8 Plus.

Læs også: En iPhone til 10.000 kroner? Skal du købe? Eller spare pengene?




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere