Artikel top billede

TDC omstridte 'brevgebyr' til kunderne skal kulegraves: Kunder har betalt 29 kroner om måneden i gebyr i flere år

Forbrugerombudsmanden er på vej med en afgørelse i sagen om TDC’s brevgebyr, hvor kunder er blevet opkrævet 29 kroner om måneden i flere år.

Danmarks største teleselskab risikerer at skulle betale penge tilbage til et stort antal kunder, der er blevet opkrævet et brevgebyr på 29 kroner om måneden.

TDC’s brevgebyr blev indført i juli 2014, men er ofte blevet kritiseret, og nu skal Forbrugerombudsmanden så se nærmere på, om brevgebyret overhovedet er lovligt.

Det skriver Finans, der fortæller, at TDC-kunderne kan ende med at få mere end 1.000 kroner tilbage fra TDC.

Ifølge Finans bliver det afgørende for sagens udfald, om de 29 kroner i brevgebyr afspejler TDC’s udgift til at sende brevet eller ej.

Hvis det mest har karakter af en gebyrfinte, risikerer TDC at skulle betale pengene tilbage til kunderne. Uanset hvad har brevgebyret allerede afstedkommet hård kritik af TDC.

"Grundlæggende er det absurd, at man tager så meget for et brev. Helt galt bliver det så, når TDC opkræver gebyret, selv om man ikke sender breve til kunderne," udtaler Martin Salamon, der er cheføkonom i Forbrugerrådet Tænk, til Finans.

Læs også:

TDC på vej med store stigninger i engrospriser på fastnet og fiber
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Tieto Denmark A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere