Artikel top billede

(Foto: Uffe WengFotojournalist Uffe WengPhotojournalist Uffe Wengwww.uffeweng.dkGunløgsgade 33, 2. tv.2300 København S.Danmark / Uffe Weng)

TDC omstridte 'brevgebyr' til kunderne skal kulegraves: Kunder har betalt 29 kroner om måneden i gebyr i flere år

Forbrugerombudsmanden er på vej med en afgørelse i sagen om TDC’s brevgebyr, hvor kunder er blevet opkrævet 29 kroner om måneden i flere år.

Danmarks største teleselskab risikerer at skulle betale penge tilbage til et stort antal kunder, der er blevet opkrævet et brevgebyr på 29 kroner om måneden.

TDC’s brevgebyr blev indført i juli 2014, men er ofte blevet kritiseret, og nu skal Forbrugerombudsmanden så se nærmere på, om brevgebyret overhovedet er lovligt.

Det skriver Finans, der fortæller, at TDC-kunderne kan ende med at få mere end 1.000 kroner tilbage fra TDC.

Ifølge Finans bliver det afgørende for sagens udfald, om de 29 kroner i brevgebyr afspejler TDC’s udgift til at sende brevet eller ej.

Hvis det mest har karakter af en gebyrfinte, risikerer TDC at skulle betale pengene tilbage til kunderne. Uanset hvad har brevgebyret allerede afstedkommet hård kritik af TDC.

"Grundlæggende er det absurd, at man tager så meget for et brev. Helt galt bliver det så, når TDC opkræver gebyret, selv om man ikke sender breve til kunderne," udtaler Martin Salamon, der er cheføkonom i Forbrugerrådet Tænk, til Finans.

Læs også:

TDC på vej med store stigninger i engrospriser på fastnet og fiber
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Sådan vil AI-assistenten Microsoft Copilot transformere processer og dit arbejdsliv

Med Microsoft Copilot får du for første gang en intelligent, personlig assistent ved hånden, som kan løse opgaver og lette hverdagen. Få inspiration til, hvordan Copilot kan automatisere rutineopgaver og transformere din hverdag.

18. juni 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

20. juni 2024 | Læs mere


Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere