Artikel top billede

Nets-aktionærer kan blive forgyldt: Her er tilbuddet på Nets fra amerikansk kapitalfond

Amerikanske konsortium vil betale 165 kroner per aktie for Nets. Selskabets ledelse, bestyrelse og storaktionærer anbefaler alle aktionærer at sige ja.

Den amerikanske kapitalfond Hellman & Friedman er klar til at købe alle Nets’ aktier for 165 kroner per aktie.

165 kroner. Så meget tilbyder den amerikanske kapitalfond Helllman & Friedman Nets aktionærer for hver aktie i et tilbud, der efter en del spekulationer nu omsider ligger klar.

Kapitalfonden afleverede via det nyetablerede investeringsselskab Evergood 5 AS mandag morgen dens købstilbud til aktionærerne.

Nets’ bestyrelse anbefaler alle aktionærer at acceptere tilbuddet, som kan udløse en gevinst på 27 procent i forhold til den kurs, som aktien lå på 30. juni, der var dagen før, at Nets bekræftede, at selskabet havde modtaget henvendelser fra mulig køber.

De 165 kroner per aktie er samtidig 35 procent højere end Nets’ gennemsnitskurs over de seneste seks måneder.

Samlet værdifastsætter tilbuddet Nets til 33 milliarder kroner.

“Efter vores mening giver tilbuddet værdi for Nets’ ationærer. Hellman & Friedman henvendte sig til os i juni, og vi har siden modtaget en række henvendelser og haft drøftelser med udvalgte partner,” meddeler Nets’ bestyrelsesformand Inge Hansen i en meddelelse på Nasdaq-børsen.

Den kan du læse her: Nets A/S: Nets receives takeover offer.

Her peger Nets på, at selskabet har overvejet alle muligheder - inklusive muligheden for at fortsætte som børsnoteret selskab.

“Men vi er tilfredse med det kontante tilbud på 165 kroner per aktie til alle aktionærer, som udgør det mest attraktive alternativ,” hedder det.

Hellman & Friedman er en ‘ansvarlig, vækstorienteret ejer, som vil være i stand til at tage en langsigtet, strategisk tilgang til udviklingen af Nets til fordel for vores aktionærer,” skriver Nets.

Ejerne af 46 procent af aktiekapitalen har allerede accepteret tilbuddet, nemlig Nets’ ledelse samt de to kapitalfonde Advent International og Bain Capital.

De overtog sammen med ATP Nets i 2014. Dengang betalte de 17 milliarder kroner for selskabet, som de børsnoterede selskabet i 2016 med en værdiansættelse på 30 milliarder kroner.

Det hører med, at Advent samt Bain som led i handelen vil fortsætte som minoritetsaktionærer i Nets.

Med på købersiden er også Nordea-storaktionær Sampo, Stepstone Group, Fischer Lynch Kapital samt investeringsfonden GIC.

Læs også:

Den store mobilbetalings-krig i gang i Danmark: Det skal der til for at vinde krigen
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
iPaaS-webinar: Take advantage of key trends in a billion dollar-market

According to Gartner, by 2023, the iPaaS market is expected to grow well above $6 billion in revenue, thus becoming the largest segment in the integration platform technology market. To illustrate what iPaaS can do for your business, Flügger will outline how to overcome their integration challenges. Do not miss the opportunity to learn how a successful iPaaS implementation can improve your business outcomes.

07. maj 2021 | Læs mere


Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Premium
Test: Derfor vil jeg gerne have Google ind i min næste bil - og det er dårligt nyt for nogle bilproducenter
Googles Android Automotive er et vellykket styresystem til bilen, der vender op og ned på magtbalancen i bilbranchen. Computerworld har prøvekørt softwaren og har dommen klar.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Ryk SAP-workloads i skyen – og tag alle de kendte fordele med
SAP-kunder verden over har gennem de seneste 15 år draget fordel af løsninger baseret på NetApps ONTAP-data management-platform. Herunder en mere sikker og stabil drift samt forenklet administration, hvilket er afgørende for at gennemføre projekter effektivt og for at reducere deres risikoprofil. Gennem de seneste år er det i høj grad også blevet muligt at rykke SAP-workloads i skyen, og det ønsker mange virksomheder rimeligvis at drage fordel af – men uden at sige farvel til mulighederne med NetApp ONTAP. I dette whitepaper stiller vi skarpt på mulighederne for at indarbejde NetApp Cloud Volumes ONTAP and Azure NetApp Files som del af en SAP-strategi baseret på Microsoft Azure.