Artikel top billede

Lever af at hjælpe virksomheder med cyberforsvar: Nu er Deloitte selv blevet hacket

Deloitte rådgiver nogle af verdens største virksomheder om, hvordan de bedst forsvarer sig mod hackere. Nu er rådgivnings-giganten selv blevet ramt af et cyberangreb.

Rådgivningsfirmaet Deloitte har været udsat for et hackerangreb, og ukendte hackere har muligvis haft adgang til kunders emails, kodeord og andre fortrolige oplysninger.

Det skriver The Guardian.

Deloitte rådgiver nogle af verdens største banker og multinationale selskaber i blandt andet medicinalindustrien om it-sikkerhed, og indtil videre har seks Deloitte-kunder fået at vide, at deres data er ”påvirket” af angrebet.

De ukendte hackere kompromitterede Deloittes globale email-server, og dermed har gerningsmændene i teorien haft adgang til fem millioner emails til og fra rådgivningsvirksomhedens 224.000 ansatte.

Adgang i månedsvis

Deloitte opdagede angiveligt angrebet i marts måned i år, men ifølge The Guardians oplysninger har hackerne været inde i virksomheden siden oktober/november 2016.

Deloitte er i gang med at undersøge sagen og vil ikke fortælle, hvilke kunder og hvilke data hackerne specifikt har haft adgang til.

”Vi er fortsat dybt engagerede i at sikre, at vores cyberforsvar er det bedste af sin slags, og
vi investerer stort i at beskytte fortrolige oplysninger og evaluerer og forbedrer konstant vores cybersikkerhed. Vi evaluerer fortsat sagen og vil tage de nødvendige skridt,” hedder det i en udtalelse fra Deloitte.

Læs også: Danske it-sikkerhedsfirmaer opruster: De it-kriminelle er blevet for dygtige
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere