Inde i maskinen podcast:Microsoft har store planer for Windows 10 efter sommeren

Artikel top billede

Google retter ind i sidste sekund: Opretter særlig shopping-service i EU og undgår dagsbøder

Dagen før deadline retter Google ind og opretter en særlig europæisk afdeling for at leve op til EU's konkurrenceregler efter beskyldninger om konkurrenceforvridning

Google opretter nu en selvstændig afdeling for sin egen shopping service for at imødekomme EU’s krav og beskyldninger om konkurrenceforvridning. 

Den nye selvstrændige afdeling skal byde på annonceplads på lige fod med alle andre, der ønsker at få vist sine annoncer i Googles søgeresultater. 

Det skriver Bloomberg efter at have talt med flere kilder hos EU.

Google har ifølge EU og EU’s konkurrencekommisær, Margrethe Vestager, udnyttet sin position som verdens største søgemaskine til at promovere sine egne tjenester inden for shopping og prissammenligninger over konkurrenternes, og det er konkurrenceforvridende, mener EU.

Google havde først nægtet at leve op til kravene, men her dagen før deadline opretter Google den selvstændige afdeling. Afdelingen vil få sin egen omsætning, som kan bruges til køb af annonceplads.

Læs også: Efter gigantbøde for konkurrenceforvridning: Nu vil Google leve op til EU's krav

Stod til dagbøder

Havde Google valgt ikke at leve op til orden fra EU, stod kodegiganten til at modtage dagsbøder på op imod 5 procent af sin daglige omsætning ud over den allerede 17,8 millarder kroner store bøde, som Google har modtaget.

Det er EU's konkurrencekommissær Margrethe Vestager, der har været med til at rejse sagen mod Google:

"Googles strategi for selskabets sammenlignings-tjenester har ikke kun handlet om at tiltrække kunder ved at gøre produktet bedre end konkurrenternes."

"Google har sørget for, at andre selskaber ikke har fået mulighed for at konkurrere og innovere på området. Og vigtigst: Google har forhindret, at europæiske forbrugere frit kunne vælge mellem tjenester," udtalte Margrethe Vestager i forbindelse med dommen i juni.

Allerede dengang meddelte Google, at man var uenig i dommen og bøden på 2,42 milliarder euro og derfor overvejede at anke.

Læs også: Kæmpebøde til Google: Skal betale 18 milliarder kroner i bøde til EU
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere


CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Er din forretning og jeres Dynamics 365 klar til løbende opdateringer?
Hyppige opdateringer af din Dynamics 365 sikrer hurtig adgang til nyeste funktioner og opdateringer. Men metoden rummer også risici. Læs her, hvordan du minimerer dem.