Artikel top billede

Google retter ind i sidste sekund: Opretter særlig shopping-service i EU og undgår dagsbøder

Dagen før deadline retter Google ind og opretter en særlig europæisk afdeling for at leve op til EU's konkurrenceregler efter beskyldninger om konkurrenceforvridning

Google opretter nu en selvstændig afdeling for sin egen shopping service for at imødekomme EU’s krav og beskyldninger om konkurrenceforvridning. 

Den nye selvstrændige afdeling skal byde på annonceplads på lige fod med alle andre, der ønsker at få vist sine annoncer i Googles søgeresultater. 

Det skriver Bloomberg efter at have talt med flere kilder hos EU.

Google har ifølge EU og EU’s konkurrencekommisær, Margrethe Vestager, udnyttet sin position som verdens største søgemaskine til at promovere sine egne tjenester inden for shopping og prissammenligninger over konkurrenternes, og det er konkurrenceforvridende, mener EU.

Google havde først nægtet at leve op til kravene, men her dagen før deadline opretter Google den selvstændige afdeling. Afdelingen vil få sin egen omsætning, som kan bruges til køb af annonceplads.

Læs også: Efter gigantbøde for konkurrenceforvridning: Nu vil Google leve op til EU's krav

Stod til dagbøder

Havde Google valgt ikke at leve op til orden fra EU, stod kodegiganten til at modtage dagsbøder på op imod 5 procent af sin daglige omsætning ud over den allerede 17,8 millarder kroner store bøde, som Google har modtaget.

Det er EU's konkurrencekommissær Margrethe Vestager, der har været med til at rejse sagen mod Google:

"Googles strategi for selskabets sammenlignings-tjenester har ikke kun handlet om at tiltrække kunder ved at gøre produktet bedre end konkurrenternes."

"Google har sørget for, at andre selskaber ikke har fået mulighed for at konkurrere og innovere på området. Og vigtigst: Google har forhindret, at europæiske forbrugere frit kunne vælge mellem tjenester," udtalte Margrethe Vestager i forbindelse med dommen i juni.

Allerede dengang meddelte Google, at man var uenig i dommen og bøden på 2,42 milliarder euro og derfor overvejede at anke.

Læs også: Kæmpebøde til Google: Skal betale 18 milliarder kroner i bøde til EU
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere


Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

29. maj 2024 | Læs mere


Forbered dig effektivt på cyber katastrofen

Da det ikke længere er et spørgsmål om, om man bliver ramt men et spørgsmål om hvornår, er det essentielt at analysere angrebsflader og designe en effektiv sikkerhedsinfrastruktur, som afvejer sikring af centrale data og systemer mod hensynet til brugervenlighed og medarbejdernes produktivitet.

30. maj 2024 | Læs mere