Topnyhed:Kæmpe fyringsrunde i Region Hovedstadens it-organisation

Artikel top billede

Intel klar med Coffee Lake-processorer til din pc: Flere kerner over hele linjen

Intel er nu klar med den næste række af nye processorer til skrivebords-computeren, og der er flere kerner i langt de fleste modeller

Verdens største producent af de klassiske computer-processorer er nu klar med den næste række af desktop-processorer under navnet Coffee Lake.

Intel havde allerede annonceret nye 8 gen-processorer til bærbare computere, hvilket du kan læse mere om her, men denne gang er der kun tale om ny silicium-chips til de tungere skrivebordscomputere.

Flere kerner

Den største forskel fra den nu ældre Kaby Lake-generation er antallet af kerner.

De billige Core i3-processorer er nu alle udstyret med fire kerner (op fra to), Core i5 har seks (op fra fire) og alle Core i7 har nu seks kerner med hyper-threading.

Intel selv lover, at de nye Coffee Lake-processorer er godt 30 procent hurtigere end den foregående generation og op imod 65 procent hurtigere end en tre år gammel computer målt på opgaver som videoredigering.

Intel kalder også sin seneste i7-8700K-serie for den bedste “gaming-processor” nogensinde.

Stigningen i antal kerner er et tydeligt modsvar til AMD’s Ryzen-processorer. Blandt andet var Ryzen 3 bedre end Intel i3-processorer på multicore-tests alene fordi der var flere kerner til at arbejde.

Ifølge AnandTech ser Intels udvalg af 8. Gen-processorer således ud:

i3-8100, 4-kerner / 4 tråde, 3.6GHz
i3-8350K, 4-kerner / 4 tråde, 4.0GHz
i5-8400, 6 kerner/ seks tråde, 2.8GHz (boost: 4.0GHz)
i5-8600K, 6 kerner / 6 tråde, 3.6GHz (boost : 4.4GHz)
i7-8700, 6 kerner / 12 tråde, 3.2GHz (boost: 4.6GHz)
i7-8700K with six cores / 12 threads, 3.8GHz (boost : 4.7GHz)

Skal det være vildere end det, må du ud og erhverve dig Intels Core i9 eller X-processorer, som byder på vildere ydeevne og en langt højere pris.

Du skal også erhverve dig et nyt bundkort til de nye processorer, der benytter sig af Z370-chipsættet.

14++nm

Intel lancerede sine seneste ottendegeneration-processorer til bærbare computere under navnet Kaby Lake R (R for Refresh) bygget på Intels 14+nm arkitektur.

De nye Coffee Lake-processorer er et skridt længere fremme og bygget på 14++nm-arkitektur, men det er ikke helt, hvad Intel lovede os alle tidligere.

Intel udgiver senere endnu en omgang ottendegeneration-processorer, der vil blive kaldt Cannon Lake, der benytter den langt bedre 10nm-arkitektur, men hvornår og hvorledes er endnu uvist.

De nye ottendegeneration-processorer til desktop-computere udkommer d. 5 oktober.

Læs også: Oversigt: Intels nyeste processorer gør din næste computer rasende hurtig
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Enterprise Architecture Day 2023: Strategi styring og sikkerhed

Mange it-afdelinger har de seneste år har oprustet på it-arkitektursiden. Både gennem individuelle ansættelser og med oprettelse af egentlige arkitektafdelinger. Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu?

28. marts 2023 | Læs mere


Nye muligheder - ny værdi. Få mere ud af Microsoft Dynamics 365 CE - med særligt fokus på kunstig intelligens (AI)

Kunstig intelligens, stemmegenkendelse, Open AIs meget omtalte ChatGPT, integrationer til Outlook, Teams og meget mere. Microsoft Dynamics 365-platformen byder på masser af muligheder for at øge produktiviteten, forbedre kundeservicen, få bedre indsigt i forretningen og i det hele taget rykke fra konkurrenterne.

29. marts 2023 | Læs mere


Enterprise Architecture Day 2023: Strategi styring og sikkerhed

Mange it-afdelinger har de seneste år har oprustet på it-arkitektursiden. Både gennem individuelle ansættelser og med oprettelse af egentlige arkitektafdelinger. Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu?

30. marts 2023 | Læs mere