Artikel top billede

Intel klar med Coffee Lake-processorer til din pc: Flere kerner over hele linjen

Intel er nu klar med den næste række af nye processorer til skrivebords-computeren, og der er flere kerner i langt de fleste modeller

Verdens største producent af de klassiske computer-processorer er nu klar med den næste række af desktop-processorer under navnet Coffee Lake.

Intel havde allerede annonceret nye 8 gen-processorer til bærbare computere, hvilket du kan læse mere om her, men denne gang er der kun tale om ny silicium-chips til de tungere skrivebordscomputere.

Flere kerner

Den største forskel fra den nu ældre Kaby Lake-generation er antallet af kerner.

De billige Core i3-processorer er nu alle udstyret med fire kerner (op fra to), Core i5 har seks (op fra fire) og alle Core i7 har nu seks kerner med hyper-threading.

Intel selv lover, at de nye Coffee Lake-processorer er godt 30 procent hurtigere end den foregående generation og op imod 65 procent hurtigere end en tre år gammel computer målt på opgaver som videoredigering.

Intel kalder også sin seneste i7-8700K-serie for den bedste “gaming-processor” nogensinde.

Stigningen i antal kerner er et tydeligt modsvar til AMD’s Ryzen-processorer. Blandt andet var Ryzen 3 bedre end Intel i3-processorer på multicore-tests alene fordi der var flere kerner til at arbejde.

Ifølge AnandTech ser Intels udvalg af 8. Gen-processorer således ud:

i3-8100, 4-kerner / 4 tråde, 3.6GHz
i3-8350K, 4-kerner / 4 tråde, 4.0GHz
i5-8400, 6 kerner/ seks tråde, 2.8GHz (boost: 4.0GHz)
i5-8600K, 6 kerner / 6 tråde, 3.6GHz (boost : 4.4GHz)
i7-8700, 6 kerner / 12 tråde, 3.2GHz (boost: 4.6GHz)
i7-8700K with six cores / 12 threads, 3.8GHz (boost : 4.7GHz)

Skal det være vildere end det, må du ud og erhverve dig Intels Core i9 eller X-processorer, som byder på vildere ydeevne og en langt højere pris.

Du skal også erhverve dig et nyt bundkort til de nye processorer, der benytter sig af Z370-chipsættet.

14++nm

Intel lancerede sine seneste ottendegeneration-processorer til bærbare computere under navnet Kaby Lake R (R for Refresh) bygget på Intels 14+nm arkitektur.

De nye Coffee Lake-processorer er et skridt længere fremme og bygget på 14++nm-arkitektur, men det er ikke helt, hvad Intel lovede os alle tidligere.

Intel udgiver senere endnu en omgang ottendegeneration-processorer, der vil blive kaldt Cannon Lake, der benytter den langt bedre 10nm-arkitektur, men hvornår og hvorledes er endnu uvist.

De nye ottendegeneration-processorer til desktop-computere udkommer d. 5 oktober.

Læs også: Oversigt: Intels nyeste processorer gør din næste computer rasende hurtig
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere


Premium
Microsofts løfte om at holde data i EU sætter AWS og Google under pres - også selv om Microsoft nok ikke kan holde det
Kommentar: Med løftet om at passe bedre på europæiske data sætter Microsoft konkurrenterne under pres. Det spændende er nu, hvor meget bund, der er i løftet - og hvad Googles og AWS' svar bliver.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Udnyt ressourcerne bedre og skru op for overskuddet
Spildt arbejde, ineffektive processer og ringe forretningsindsigt er blot tre tegn på ringe ressourceudnyttelse. I dette whitepaper får du viden om, hvordan du måler ressourceudnyttelsen – og bruger indsigten operationelt, taktisk og strategisk.