Artikel top billede

5.000 Amazon-ansatte arbejder udelukkende på Amazons ambitiøse tale-projekt

Amazon satser stort på Alexa. I øjeblikket er der 5.000, der arbejder på projektet og hundredvis af åbne stillinger.

5.000 medarbejdere.

Så mange Amazon-folk arbejder i øjeblikket på at udvikle Amazons intelligente assistent Alexa.

Det afslørede David Limp, der chef for tjenester og enheder hos Amazon, for nylig ifølge det amerikanske erhvervsmedie QZ.

Fem-doblet medarbejderstab

Dermed er antallet af medarbejdere på projektet blevet fem-doblet siden sommeren 2016, hvor Amazons administrerende direktør Jeff Beezos oplyste, at der på daværende tidspunkt var 1.000 ansatte, der arbejdede på Alexa.

Det er dog blot en brøkdel af Amazons samlede medarbejderstab på 382.400, hvor en ikke ubetydelig del dog arbejder med lager- og logistik.

Overført til danske forhold er Amazons Alexa-hold betydeligt større end Danmarks næststørste it-virksomhed KMD, der har lige knap 3.000 ansatte.

Læs også: De 30 største danske it-virksomheder: Her er antallet af ansatte - og hvor mange penge, der bruges på løn

400 ledige job

Ifølge QZ har Amazon desuden i øjeblikket over 400 jobopslag, der drejer sig om stillinger der stillinger der relaterer sig til Alexa.

Der er så ledes ingen tvivl om, at Amazon satser stort på, at digitale stemmestyrede assistenter bliver den næste store platform.

Så sent som i sidste uge afslørede Amazon således to nye Echo-højttalere, der er udstyret med Alexa, hvor af den billigste koster blot 99 dollar - knap 630 kroner.

Læs også: Test: Amazon Alexa er en nem genvej til det smarte hjem, du drømmer om
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere


Premium
Microsofts løfte om at holde data i EU sætter AWS og Google under pres - også selv om Microsoft nok ikke kan holde det
Kommentar: Med løftet om at passe bedre på europæiske data sætter Microsoft konkurrenterne under pres. Det spændende er nu, hvor meget bund, der er i løftet - og hvad Googles og AWS' svar bliver.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Overvåg kritiske industrielle systemer og beskyt dem mod angreb
Industrial Control Systems (ICS) udgør hjertet i alle forsynings- og produktionsvirksomheder og kan være overraskende sårbare overfor cyberangreb. Dette whitepaper giver et godt overblik over problematikker og muligheder for at sikre jeres systemer.