Artikel top billede

5.000 Amazon-ansatte arbejder udelukkende på Amazons ambitiøse tale-projekt

Amazon satser stort på Alexa. I øjeblikket er der 5.000, der arbejder på projektet og hundredvis af åbne stillinger.

5.000 medarbejdere.

Så mange Amazon-folk arbejder i øjeblikket på at udvikle Amazons intelligente assistent Alexa.

Det afslørede David Limp, der chef for tjenester og enheder hos Amazon, for nylig ifølge det amerikanske erhvervsmedie QZ.

Fem-doblet medarbejderstab

Dermed er antallet af medarbejdere på projektet blevet fem-doblet siden sommeren 2016, hvor Amazons administrerende direktør Jeff Beezos oplyste, at der på daværende tidspunkt var 1.000 ansatte, der arbejdede på Alexa.

Det er dog blot en brøkdel af Amazons samlede medarbejderstab på 382.400, hvor en ikke ubetydelig del dog arbejder med lager- og logistik.

Overført til danske forhold er Amazons Alexa-hold betydeligt større end Danmarks næststørste it-virksomhed KMD, der har lige knap 3.000 ansatte.

Læs også: De 30 største danske it-virksomheder: Her er antallet af ansatte - og hvor mange penge, der bruges på løn

400 ledige job

Ifølge QZ har Amazon desuden i øjeblikket over 400 jobopslag, der drejer sig om stillinger der stillinger der relaterer sig til Alexa.

Der er så ledes ingen tvivl om, at Amazon satser stort på, at digitale stemmestyrede assistenter bliver den næste store platform.

Så sent som i sidste uge afslørede Amazon således to nye Echo-højttalere, der er udstyret med Alexa, hvor af den billigste koster blot 99 dollar - knap 630 kroner.

Læs også: Test: Amazon Alexa er en nem genvej til det smarte hjem, du drømmer om
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Sådan vil AI-assistenten Microsoft Copilot transformere processer og dit arbejdsliv

Med Microsoft Copilot får du for første gang en intelligent, personlig assistent ved hånden, som kan løse opgaver og lette hverdagen. Få inspiration til, hvordan Copilot kan automatisere rutineopgaver og transformere din hverdag.

18. juni 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

20. juni 2024 | Læs mere


Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere