Stort nedbrud:KMD arbejder på højtryk for at klarlægge omfanget og årsagen - rammer flere af selskabets kunder

Artikel top billede

5.000 Amazon-ansatte arbejder udelukkende på Amazons ambitiøse tale-projekt

Amazon satser stort på Alexa. I øjeblikket er der 5.000, der arbejder på projektet og hundredvis af åbne stillinger.

5.000 medarbejdere.

Så mange Amazon-folk arbejder i øjeblikket på at udvikle Amazons intelligente assistent Alexa.

Det afslørede David Limp, der chef for tjenester og enheder hos Amazon, for nylig ifølge det amerikanske erhvervsmedie QZ.

Fem-doblet medarbejderstab

Dermed er antallet af medarbejdere på projektet blevet fem-doblet siden sommeren 2016, hvor Amazons administrerende direktør Jeff Beezos oplyste, at der på daværende tidspunkt var 1.000 ansatte, der arbejdede på Alexa.

Det er dog blot en brøkdel af Amazons samlede medarbejderstab på 382.400, hvor en ikke ubetydelig del dog arbejder med lager- og logistik.

Overført til danske forhold er Amazons Alexa-hold betydeligt større end Danmarks næststørste it-virksomhed KMD, der har lige knap 3.000 ansatte.

Læs også: De 30 største danske it-virksomheder: Her er antallet af ansatte - og hvor mange penge, der bruges på løn

400 ledige job

Ifølge QZ har Amazon desuden i øjeblikket over 400 jobopslag, der drejer sig om stillinger der stillinger der relaterer sig til Alexa.

Der er så ledes ingen tvivl om, at Amazon satser stort på, at digitale stemmestyrede assistenter bliver den næste store platform.

Så sent som i sidste uge afslørede Amazon således to nye Echo-højttalere, der er udstyret med Alexa, hvor af den billigste koster blot 99 dollar - knap 630 kroner.

Læs også: Test: Amazon Alexa er en nem genvej til det smarte hjem, du drømmer om
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
SAP Excellence Day 2023

På SAP Excellence Day 2023 får du det fulde overblik, der gør det lettere at prioritere mellem de mange muligheder og informeret grundlag for at vælge til og fra. Du får viden om, hvilke muligheder de nye tilbud og services giver – men også om risikoen ved at vælge de nyeste løsninger fra. Samtidig får du senest opdaterede indsigt i SAPs egne planer for de kommende 2-3 år.

13. april 2023 | Læs mere


Digitale forretningsprocesser 2023

Virksomhedens digitale processer er fuldkommen afgørende for, hvor hurtigt du kan transformere forretningen, udvikle nye forretningsmuligheder skabe overblik og rapportere effektivt, hurtigt og retvisende. Samtidig er de digitale processer – i tæt samspil med dine systemløsninger – afgørende for samarbejdet med partnere og leverandører – og for den oplevelse og værdiskabelse, du tilbyder ansatte og kunder. Herunder for ambitionerne om at skabe og tilpasse de muligheder, der karakteriserer en moderne arbejdsplads.

18. april 2023 | Læs mere


Digital bæredygtighed - den grønne transformation er over os

Kom med, når vi i giver et overblik over, hvordan nogle af de mest innovative it-selskaber går til bæredygtighed som forretningsområde - og hvorfor de har valgt at sætte ind på netop bæredygtighed som område. Du får også indblik i, hvordan innovative virksomheder udvikler teknologier direkte rettet mod øget bæredygtighed - og inspiration til, hvordan du selv kan komme videre med bæredygtigheden og blive en del af det spirende kæmpemarked for bæredygtighed - en af verdens for tiden tungeste dagsordener.

25. april 2023 | Læs mere