Inde i maskinen podcast:Microsoft har store planer for Windows 10 efter sommeren

Artikel top billede

Eksperter advarer: Kunstig intelligens er altså ikke en it-løsning, du bare kan hive ned fra hylden - det kræver meget mere arbejde

Pas på den massive hype om kunstig intelligens, advarer eksperter. Det er ikke plug and play-løsninger, du kan hive ned fra hylden og få forretningsværdi ud af uden videre.

“Kunstig intelligens er ikke en løsning, du kan hive ned fra hylden.”

Sådan lyder budskabet fra Boston Consulting Group og MIT Sloan Management Review i en ny rapport om kunstig intelligens.

Her advarer eksperterne om, at man skal forstå, at det enorme potentiale, der er i at anvende kunstig intelligens, først for alvor kan indfries, når man tager det grundlæggende arbejde, der skal til, seriøst.

“Kunstig er ikke plug and play. Virksomheder kan ikke bare 'købe intelligens' og anvende det i forhold til deres problemer.”

“Selvom elementer af kunstig intelligens er tilgængelige på markedet, så er det internt i huset, at man skal arbejde hårdt med at håndtere samspillet mellem data, processer og teknologier,” lyder det fra MIT og Boston Consulting Group.

Læs også: Den vigtigste pointe om kunstig intelligens: Sådan kommer du i gang

Selvom kunstig intelligens altså ikke er plug and play, er topcheferne i erhvervslivet ikke i tvivl om, at vi har at gøre med en helt afgørende teknologi-tendens.

70 procent af erhvervslederne i en undersøgelse svarer således også, at de forventer, at kunstig intelligens vil spille en signifikant rolle i deres virksomheder.

Udfordringen er så bare, hvordan man sikrer, at det kommer til at ske?

Forskerne, der står bag rapporten, uddyber budskabet om, hvorfor kunstig intelligens er meget andet end bare det konkrete teknologi-produkt, som en leverandør byder sig til med:

“Grundlæggende tager kunstig intelligens data til sig, processerer dem og genererer så handlinger. Men processen er afhængig af en ordentlig integration i adskillige teknologi-lag, og virksomheder har ofte svært ved at identificere en bestemt rute ud fra data.”

Derfor er det lettere sagt end gjort

Boston Consulting Group og MIT skriver i rapporten, at virksomhederne i de kommende år bliver meget afhængige af de interne data scientists, når man skal spotte, indsamle og udvikle data-kilder og udvikle og træne virksomheds-specifikke systemer inden for kunstig intelligens.

Det vil, lyder det i rapporten, være muligt at outsource nogle af opgaverne, men dermed risikerer man så også at gå glip af at skabe en egentlig konkurrencefordel i kraft af de interne kompetencer.

Uanset hvilken strategi, man vælger at forfølge, skal man være klar over, at kunstig intelligens ikke bare er en vare, man hiver ned fra hylden og får værdi ud af uden videre.

“Kunstig intelligens vil grundlæggende transformere erhvervslivet. Din bedste chance for at få succes er at se bort fra hypen og gennemføre det nødvendige arbejde. Der findes ikke nogen erstatning for handlinger,” skriver Boston Consulting Group og MIT.

Læs også:

Danske it-eksperter: Sådan kommer du i gang kunstig intelligens og machine learning - og får succes med dine projekter

Den vigtigste pointe om kunstig intelligens: Sådan kommer du i gang
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere


CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
17 punkter med plads til forbedring: Sådan øger du din lønsomhed
Mange projektorienterede virksomheder hæmmes af ikke-optimale løsninger og besværlige, manuelle processer, som forringer effektivitet, overblik og lønsomhed. Her præsenterer vi 17 typiske udfordringer – og bud på, hvordan du kan afhjælpe situationen.