Artikel top billede

Dansk Uber-chef undrer sig over dansk taxilov: "Det største problem er ikke Uber, men Danmark"

I vinter blev kørselstjenesten Uber skubbet ud af Danmark i forbindelse med den kommende taxilov. Og netop kravende i taxiloven undrer dansk uberchef

Uber blev kørt af banen i vinters og forlod Danmark, efter en ny politisk aftale der her efter Folketingets åbning vil blive til den ny taxilov.

Den nye taxilov vil kræve, at alle biler - også Ubers - skal være udstyret med sædefølere, taxameter og andet udstyr, der bringer det op på niveau med taxier, for de kan godkendes til taxikørsel.

Men en af de danske Uberchefer undrer sig over aftalen.

Det skriver Børsen.

"Det er fjollet at tale om sædefølere og taxametre, når de mobiltelefoner, som vi alle har, vil kunne opfylde alle behov for dokumentation. Mobilens registreringer er rent teknologisk set mindst lige så godt som det, der er på vej til at blive vedtaget,” siger Steffen Grarup, dansk udviklingsdirektør, til Børsen.

Læs også: Uber lukker i Danmark, men aarhusiansk it-afdeling overlever

"I mine øjne er det største problem ikke Ubers. Det er Danmarks. Uber kører jo bare uden om Danmark. Selvfølgelig skal der stilles krav og forhandles fornuftige rammer på plads. Men at blokere teknologi har aldrig nogensinde virket. Uanset hvad Danmark er på vej til at vedtage, så er jeg overbevist om, at teknologien vil vinde i længden."

Han fortæller også, at skatteoplysninger sagtens kan hentes ud af systemet, og at det bare kræver, at man sætter sig ned og forhandler sig til en løsning, alle kan være enige om.

Den nye taxilov er en liberalisering af den gamle taxilov, og betyder, at kommuner ikke længere skal give tilladelse til taxa-firmaer. Tilladelsen hentes alene hos Trafikstyrelsen. Det giver taxa-kørere mere frihed til at køre frit, hvor han vil og ikke kun inden for kommunegrænserne.

Den nye taxilov indfases over tre år. Trafikstyrelsen kan hvert år udstede 500 tilladelser, og efter tre år fjernes antalsbegrænsningen fuldstændig.

Læs også: Den danske taxibranche jubler over Uber-lukning - men betyder det nu, at al innovationen stopper?




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere