Artikel top billede

(Foto: Christoffer Askman)

Plenti-direktør investerer formue i nyt it-projekt: Vil sælge økonomisystemer i skyen

Peter Mægbæk er over to omgange blevet en velhavende mand på at sælge selskaber til TDC. Nu sætter han formuen på spil i nyt it-projekt.

Peter Mægbæk tjente for nylig 74 millioner kroner på at sælge mobilselskabet plenti til TDC, og nu er han klar til at investere i et nyt selskab, der også skal sælge teknologi på abonnement.

Peter Mægbæk går ind som formand og investor i det nye selskab Izara, der skal sælge cloud-baserede økonomisystemer.

Det nye selskab bliver en fusion af firmaerne Izara og Axspecialists og kommer til at fortsætte under Izara-navnet.

Thomas Henrik Meede fra Axspecialists og Jakob Ingemann fra Izara kommer til at lede virksomheden. De har begge mange års erfaring fra it-branchen.

Peter Mægbæk har ambitioner om, at virksomheden skal omsætte for 50 millioner kroner i løbet af halvandet år. 
”Jeg ser et stort potentiale i denne virksomhed, og ikke mindst det erfarne team der står bag den," lyder det fra Peter Mægbæk i en udsendt meddelelse.

"Der er ingen tvivl om, at Thomas og Jakob er på forkant med markedet og alene det, at de tænker løsningerne som løbende service appellerer meget til mig, der har en forkærlighed for abonnements-lignende forretninger – det bliver svært for de andre at følge med," lyder det fra Peter Mægbæk.

Men selvom ambitionerne er store, ligger der en udfordring i at finde medarbejdere, der har viden om både ERP-systemer og økonomi.

"Væksten bliver ikke svær at sælge. Men vi kommer til at kæmpe for at finde de rigtige kompetencer. Lige nu har vi kunder, der står i kø for at få lavet løsninger. Og det er selvfølgelig et problem," siger Peter Mægbæk til Børsen.

Jakob Ingenman fra det oprindelige Izara bliver administrerende direktør, mens Thomas Henrik Meede fra Axspecialists bliver teknisk direktør.

Peter Mægbæk har investeret et ukendt millionbeløb i virksomheden og er efter eget udsagn villig til at bruge flere penge på projektet, hvis det bliver nødvendigt for at få succes.

Læs også: Tre vigtige pointer om TDC's køb af Plenti: Hver mobilkunde har kostet 822 kroner
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Enterprise Architecture Day 2023: Strategi styring og sikkerhed

Mange it-afdelinger har de seneste år har oprustet på it-arkitektursiden. Både gennem individuelle ansættelser og med oprettelse af egentlige arkitektafdelinger. Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu?

30. marts 2023 | Læs mere


Seminar: Optimér databasen og styrk kritiske processer på tværs af platform, cloud og on-premise

Det er lettere sagt end gjort at optimere databasemiljøet i en hybrid, distribueret infrastruktur, hvor funktionalitet og stabilitet er afhængig af en lang række integrationer med platforme og teknologier fra talrige leverandører. Derfor sætter vi fokus på, hvordan du som DBA’er, infrastrukturspecialist eller IT-chef får de bedste forudsætninger for at lykkes med indsatsen. Du får konkret og opdateret viden om værktøjer og kompetencer, der gør det muligt at løfte opgaven i din virksomhed. Uanset om I satser på Oracle DB, Microsoft SQL eller PostgreSQL på eksempelvis IBM Cloud – eller en blanding heraf.

30. marts 2023 | Læs mere


SAP Excellence Day 2023

På SAP Excellence Day 2023 får du det fulde overblik, der gør det lettere at prioritere mellem de mange muligheder og informeret grundlag for at vælge til og fra. Du får viden om, hvilke muligheder de nye tilbud og services giver – men også om risikoen ved at vælge de nyeste løsninger fra. Samtidig får du senest opdaterede indsigt i SAPs egne planer for de kommende 2-3 år.

13. april 2023 | Læs mere