Artikel top billede

Regeringen vil fremme deleøkonomi og stoppe skattesnyd: På vej med vigtige tiltag for Airbnb-brugere

Regeringen vil give et højere skattefradrag til dem, der blandt andet udlejer deres bolig i kortere perioder, eksempelvis via Airbnb.

Deleøkonomi er en god ting, mener regeringen, der vil fremme danskernes deling af blandt andet boliger. 

Derfor vil regeringen give et højere skattefradrag til dem, der blandt andet udlejer deres bolig i kortere perioder, eksempelvis fra tjenester som den populære Airbnb.

Det skriver Politiken.

Regeringen vil specifik hæve bundfradraget fra de nuværende 24.000 kroner til 36.000 kroner i indtægter på korttidsudlejning af helårsboliger eller sommerhuse.

Dette vil dog kun ske via tjenester, som automatisk indberetter til Skat. Dette skal ske for at stoppe snyd og sikre korrekt beskatning, og samtidig bliver det kun lovligt at udleje sin bolig i 90 dage om året eller kun 30, hvis det sker via en tjeneste, der ikke selv indberetter til Skat.

Omfavner deleøkonomien

Det specifikke forslag omkring udlejling af boligen er et af 22 forslag til at fremme deleøkonomien i Danmark, som regeringen vil fremlægge mandag.

Det nye udspil har et indbygget økonomisk incitament, der skal fremme brug af tjenester, som samarbejder med Skat. Det er blandt andet sket med Airbnb, som Skatteminister Karsten Lauritzen har været i direkte dialog med, og som udtrykker tilfredshed med udspillet, skriver Politiken.

“De foreslåede regler er moderne, klare og enkle for alle parter, og de vil være med til at sikre, at myndighederne modtager dette vigtige finansielle bidrag. Vi takker myndighederne for deres progressive tilgang til sagen; Vi ønsker et godt samarbejde med dem og vil også fremover være branchens førende virksomhed på dette område,” skriver Airbnb ifølge Politiken.

I Danmark har du også andre deletjenester, som ofte benyttes af danske brugere. Det gælder blandt andet GoMore, der både tilbyder samkørsel og egentlig udlejning af din bil til andre.

Læs også: Slagsmål på Københavns Rådhus om Airbnb: Nu har borgmester fået nok




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere