Artikel top billede

Nokia dropper ekstremt dyrt VR-kamera og fyrer 300 medarbejdere

Nokia dropper arbejdet med det stort anlagte VR-kamera, Ozo, og fyrer en tredjedel af de ansatte.

Bare to år efter lanceringen har Nokia nu valgt at droppe videreudviklingen af det højt profilerede VR-kamera, der går under navnet Ozo.

Virtual reality-markedet udvikler sig langsommere, end Nokia havde regnet med, og derfor stopper virksomheden al videreudvikling af Ozo og nedlægger 310 stillinger.

"VR-markedet udvikler sig langsommere end forventet, og derfor vil Nokia Technologies mindske sine investeringer og fokusere på muligheder for at licensere teknologi,” hedder det i en pressemeddelelse fra Nokia.

Ozo-kameraet, der kan filme hele vejen rundt om sig selv, blev lanceret i 2015, og ideen var, at det blandt andet skulle give filminstruktører nye muligheder for at lave 360-graders-optagelser.

Den oprindelige pris lød på 60.000 dollars, men den blev senere sat ned til 40.000.

De 310 stillinger bliver skåret i Finland, England og USA.

Nokia skriver i pressemeddelelsen, at man vil opretholde sine forpligtelser overfor eksisterende Ozo-kunder uden at beskrive nærmere, hvad det betyder.

Læs også: Her er Nokias nye superkamera Ozo: Koster 425.000 kroner
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Årets CISO 2021

I både offentlige og private organisationer er der behov for at uddanne, rekruttere og fastholde de bedste it-sikkerhedsfolk, fordi sikkerhedsudfordringerne konstant forandres. Derfor sætter vi fokus på best practice inden for it-sikkerhed, og vi vil samtidig fremhæve de personer i Danmark, der gør et ekstra stykke arbejde for at styrke den digitale sikkerhed. Vi hylder derfor årets CISO 2021 på denne konference.

05. oktober 2021 | Læs mere


Dynamics Excellence Day 2021 - indblik, best practice og øget værdi

Med Microsoft Dynamics 365 er Microsoft rykket mod skyen og har fuld integration til både Dynamics, CRM, Office 365, Power BI og Cortana. Det giver utrolig mange muligheder, hvis du griber det rigtigt an. Vi sætter fokus på værdiskabelse og forbedring for både nuværende og nye Dynamics-brugere.

07. oktober 2021 | Læs mere


CISO Trends 2021: Sikkerhed, trusler og strategi

Vi kan ikke komme uden om, at CISO'ens rolle bliver mere og mere markant i de fleste organisationer grundet det evigt omskftelige trusselsbillede. It-sikkerhed er forlængst blevet en forretningskritisk disciplin, hvor dele af og hele organisationer kan blive lagt ned af at enkelt angreb. Derfor ser vi nærmere på det overordnede trusselsbillede, og hvordan CISO'erne konstant skal være på vagt over for nye trusler.

12. oktober 2021 | Læs mere