Artikel top billede

Nokia dropper ekstremt dyrt VR-kamera og fyrer 300 medarbejdere

Nokia dropper arbejdet med det stort anlagte VR-kamera, Ozo, og fyrer en tredjedel af de ansatte.

Bare to år efter lanceringen har Nokia nu valgt at droppe videreudviklingen af det højt profilerede VR-kamera, der går under navnet Ozo.

Virtual reality-markedet udvikler sig langsommere, end Nokia havde regnet med, og derfor stopper virksomheden al videreudvikling af Ozo og nedlægger 310 stillinger.

"VR-markedet udvikler sig langsommere end forventet, og derfor vil Nokia Technologies mindske sine investeringer og fokusere på muligheder for at licensere teknologi,” hedder det i en pressemeddelelse fra Nokia.

Ozo-kameraet, der kan filme hele vejen rundt om sig selv, blev lanceret i 2015, og ideen var, at det blandt andet skulle give filminstruktører nye muligheder for at lave 360-graders-optagelser.

Den oprindelige pris lød på 60.000 dollars, men den blev senere sat ned til 40.000.

De 310 stillinger bliver skåret i Finland, England og USA.

Nokia skriver i pressemeddelelsen, at man vil opretholde sine forpligtelser overfor eksisterende Ozo-kunder uden at beskrive nærmere, hvad det betyder.

Læs også: Her er Nokias nye superkamera Ozo: Koster 425.000 kroner
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til NIS2 - indhold, krav og konsekvenser

På dagen vil du både få et koncentreret, fokuseret overblik over de juridiske aspekter og de krav, du vil skulle leve op til. Du går også hjem med praktisk viden fra eksperter, der arbejder med NIS2-compliance på både det tekniske og organisatoriske niveau.

28. februar 2024 | Læs mere


Hybrid, on-premise eller public cloud. Bliv klogere på fremtidens datacenter

Vi dykker ned i, hvordan du finder den perfekte pasform for netop din virksomhed. Vi ser på, hvordan du kan imødekomme jeres behov for fleksibilitet og hurtig udvikling, samtidig med at håndtere udfordringerne ved cloud-tjenester.

29. februar 2024 | Læs mere


Faldgruber og forberedelser når du skal implementere Dynamics 365 FO

På dette webinar stiller vir skarpt på overvejelser, forberedelser, forretning og faldgruber, så din virksomhed får det bedste udgangspunkt for jeres Dynamics 365-implementering. Du bliver også klogere på at håndtere master data, som er et af de absolut vigtigste områder i ethvert ERP-projekt, og på hvorfor Dynamics 365 FO er en del af et samlet cloud-transformationsprojekt.

29. februar 2024 | Læs mere