Artikel top billede

Trods stor succes i Danmark - nu lukker MobilePay i Norge

I Norge har MobilePay langt fra opnået samme succes som i Danmark.

Mens betalingsappen MobilePay har gået sin sejrsgang i Danmark, ser situationen helt anderledes ud i Norge, hvor Danske Bank netop har besluttet at lukke MobilePay.

Det oplyser Danske Bank i en pressemeddelelse.

I stedet vil Danske Bank nu forsøge at indgå en samarbejdsaftale med appen Vipps, der er udviklet af den norske bank DNB og har etableret sig som den dominerende mobilbetalings app i Norge.

”Vi har lært rigtig meget i de seneste to år og vores tilstedeværelse på det norske marked har været stærkt medvirkende til udviklingen på det norske mobilbetalingsmarked."

"Vi er meget stolte af, at vi – som udfordrer med et stærkt fokus på produktudvikling – har bidraget til, at forbrugerne har fået stadig mere brugervenlige løsninger,” siger Jesper Nielsen, direktionsmedlem i Danske Bank og bestyrelsesformand for MobilePay, ifølge pressemeddelelsen.

I pressemeddelelsen oplyser banken samtidig, at lukningen i Norge ikke vil påvirke MobilePay brugerne i Danmark og Finland.

Læs også: Tre tegn på, at nye apps meget snart kan forandre det danske betalingsmarked for altid

Involveret i mobilbetalingskrig

På det danske marked er MobilePay er i disse måneder involveret i en hård mobilbetalings-krig med betalingsformidleren Nets, der i foråret lancerede sin egen mobilbetalings-løsning i form af en Dankort-app til iPhone og Android-enheder.

Derudover har den Apple annonceret, at Apple inden årets udgang vil lancere sin mobilbetalingsløsning Apple Pay i Danmark, og samtidig går der rygter om, at den kinesiske mobilbetalingsløsning AliPay også snart vil gøre sit indtog i Danmark.

Læs også: 
Nets opruster i kampen mod MobilePay, men gider danskerne overhovedet mobilbetalinger?  

Kinesisk it-gigant er tæt på dansk indtog: Forbereder overraskelses-angreb på det danske mobilbetalingsmarked

Dansk ekspert: Derfor får Apple Pay svært ved at få succes i Danmark
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


Sats på DevOps og få mere kvalitet og hastighed i både udvikling og drift

Der er mange potentielle gevinster at hente ved at satse på DevOps. Rigtig mange danske virksomheder er allerede i gang. På denne konference får du et indblik i mulighederne med DevOps og gode råd, der kan sikre dig succesen.

02. november 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere