Artikel top billede

(Foto: Claus Sjödin)

Trods stor succes i Danmark - nu lukker MobilePay i Norge

I Norge har MobilePay langt fra opnået samme succes som i Danmark.

Mens betalingsappen MobilePay har gået sin sejrsgang i Danmark, ser situationen helt anderledes ud i Norge, hvor Danske Bank netop har besluttet at lukke MobilePay.

Det oplyser Danske Bank i en pressemeddelelse.

I stedet vil Danske Bank nu forsøge at indgå en samarbejdsaftale med appen Vipps, der er udviklet af den norske bank DNB og har etableret sig som den dominerende mobilbetalings app i Norge.

”Vi har lært rigtig meget i de seneste to år og vores tilstedeværelse på det norske marked har været stærkt medvirkende til udviklingen på det norske mobilbetalingsmarked."

"Vi er meget stolte af, at vi – som udfordrer med et stærkt fokus på produktudvikling – har bidraget til, at forbrugerne har fået stadig mere brugervenlige løsninger,” siger Jesper Nielsen, direktionsmedlem i Danske Bank og bestyrelsesformand for MobilePay, ifølge pressemeddelelsen.

I pressemeddelelsen oplyser banken samtidig, at lukningen i Norge ikke vil påvirke MobilePay brugerne i Danmark og Finland.

Læs også: Tre tegn på, at nye apps meget snart kan forandre det danske betalingsmarked for altid

Involveret i mobilbetalingskrig

På det danske marked er MobilePay er i disse måneder involveret i en hård mobilbetalings-krig med betalingsformidleren Nets, der i foråret lancerede sin egen mobilbetalings-løsning i form af en Dankort-app til iPhone og Android-enheder.

Derudover har den Apple annonceret, at Apple inden årets udgang vil lancere sin mobilbetalingsløsning Apple Pay i Danmark, og samtidig går der rygter om, at den kinesiske mobilbetalingsløsning AliPay også snart vil gøre sit indtog i Danmark.

Læs også: 
Nets opruster i kampen mod MobilePay, men gider danskerne overhovedet mobilbetalinger?  

Kinesisk it-gigant er tæt på dansk indtog: Forbereder overraskelses-angreb på det danske mobilbetalingsmarked

Dansk ekspert: Derfor får Apple Pay svært ved at få succes i Danmark




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere