Artikel top billede

(Foto: Claus Sjödin)

Trods stor succes i Danmark - nu lukker MobilePay i Norge

I Norge har MobilePay langt fra opnået samme succes som i Danmark.

Mens betalingsappen MobilePay har gået sin sejrsgang i Danmark, ser situationen helt anderledes ud i Norge, hvor Danske Bank netop har besluttet at lukke MobilePay.

Det oplyser Danske Bank i en pressemeddelelse.

I stedet vil Danske Bank nu forsøge at indgå en samarbejdsaftale med appen Vipps, der er udviklet af den norske bank DNB og har etableret sig som den dominerende mobilbetalings app i Norge.

”Vi har lært rigtig meget i de seneste to år og vores tilstedeværelse på det norske marked har været stærkt medvirkende til udviklingen på det norske mobilbetalingsmarked."

"Vi er meget stolte af, at vi – som udfordrer med et stærkt fokus på produktudvikling – har bidraget til, at forbrugerne har fået stadig mere brugervenlige løsninger,” siger Jesper Nielsen, direktionsmedlem i Danske Bank og bestyrelsesformand for MobilePay, ifølge pressemeddelelsen.

I pressemeddelelsen oplyser banken samtidig, at lukningen i Norge ikke vil påvirke MobilePay brugerne i Danmark og Finland.

Læs også: Tre tegn på, at nye apps meget snart kan forandre det danske betalingsmarked for altid

Involveret i mobilbetalingskrig

På det danske marked er MobilePay er i disse måneder involveret i en hård mobilbetalings-krig med betalingsformidleren Nets, der i foråret lancerede sin egen mobilbetalings-løsning i form af en Dankort-app til iPhone og Android-enheder.

Derudover har den Apple annonceret, at Apple inden årets udgang vil lancere sin mobilbetalingsløsning Apple Pay i Danmark, og samtidig går der rygter om, at den kinesiske mobilbetalingsløsning AliPay også snart vil gøre sit indtog i Danmark.

Læs også: 
Nets opruster i kampen mod MobilePay, men gider danskerne overhovedet mobilbetalinger?  

Kinesisk it-gigant er tæt på dansk indtog: Forbereder overraskelses-angreb på det danske mobilbetalingsmarked

Dansk ekspert: Derfor får Apple Pay svært ved at få succes i Danmark
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


OT-sikkerhed i produktionsmiljøer - hvor kommer truslerne fra og hvordan opnår I optimal modstandsdygtighed overfor cyberangreb?

Til trods for den intense fokus på cybersikkerhed og NIS2 er mange produktionsvirksomheder og organisationer stadig usikre på, hvad de konkret skal gøre for at sikre, at de lever op til direktivets nye skærpede krav, når det gælder risikostyring, dokumentation og indberetning samt kravene om at garantere sikkerheden igennem hele forsyningskæden – og det ansvar, der følger med.

10. oktober 2023 | Læs mere


Øg virksomhedens agilitet med modulære og fleksible forretningssystemer

Hvordan kan kravet til øget fleksibilitet og agilitet afspejles i din virksomheds valg af forretningssystemer? Med udgangspunkt i Microsoft Dynamics 365-platformen giver vi i webinaret inspiration til, hvordan du bliver i stand til at reagere hurtigt på skiftende markedsvilkår, begivenheder og kriser, der kan udfordre din forretning.

11. oktober 2023 | Læs mere