Skriv dig op og få tallene først:Så meget tjener din chef og dine kollegaer - og det bliver lønstigningen i år (nok)

Artikel top billede

(Foto: ©2008 Robert I. Larsen. ALL RIGHTS RESERVED. / Robert I. Larsen)

Nu bekræfter Google nye nordiske datacenter-planer: Har købt kæmpegrund i Sverige

Google bekræfter nu, at virksomheden har købt en 109 hektar stor datacentergrund i Sverige.

Efter lang tids spekulation bekræfter søgegiganten Google nu, at den er køberen af en 109 hektar datacenter-grund i Horndal i Sverige.

Det oplyser Googles kommunikationchef i Sverige og Finland Farshad Shadloo til det svenske teknologimedie Di Digital.

Allerede sidste år skrev svenske medier om Googles mulige grundopkøb i Horndal, men ifølge Farshad Shadloo blev handlen først endeligt afsluttet i torsdags.

“På nuværende tidspunkt har vi ingen planer om at bygge noget på grunden, men vi vil sikre os, at vi i fremtiden har mulighed for at bygge flere datacentre i Europa, hvis der opstår et behov for det. Vi forventer dog ikke at tage nogen beslutninger i den nærmeste fremtid,” siger han til DI Digital.

Købt til fremtidig brug

Ligesom med Googles danske datacenterplaner i Fredericia har virksomheden således opkøbt en grund med henblik på fremtidig brug.

Googles udmeldning om grunden i Horndal er da også stort set identisk med den, som Google kom med, da virksomheden opkøbte den 73,2 hektar store datacentergrund i Fredericia.

Dengang lød det fra Google i en skriftlig kommentar til dagladet Information:

“På nuværende tidspunkt har vi ikke planer om at bruge grunden, men vi vil sikre os muligheden for at ekspandere vores datacentre i Europa, hvis vores arbejde kræver det. Vi forventer dog ikke at tage nogen beslutninger i den nærmeste fremtid.”

Læs også: Datacentre vælter ind over landets grænser: Danmark kan blive hjemsted for de motorer der driver internettet

Brugte dæknavnet Yellow

Googles planer i Horndal blev omtalt første gang i oktober 2016  af den svenske lokalavis DT.se.

På daværende tidspunkt ønskede Google dog ikke at udtale sig.


DT.se kunne bringe nyheden på baggrund af en aktindsigt i en række mailkorrespondancer mellem forsyningsselskabet Svenska Kraftnät og den svenske kommune Avesta Kommune, som Horndal hører med til.  

I mailkorrespondancerne bliver projektet omtalt, og det fremgår af mail-korrespondancerne, at forsøget på at tiltrække datacenteret involverede folk på de allerhøjeste niveauer i Sverige. Eksempelvis det svenske energiselskabs Vattenfalls direktør samt repræsentanter fra den svenske myndighed Regeringskansliet og erhvervsfremmeorganisationen Business Sweden. 

I mail-korrespondancerne bliver Google i øvrigt omtalt under dæknavnet “Yellow.” 


Læs også:
Norden stormer frem som datacenter-mekka: Danmark og Sverige i hård kamp om tech-giganternes gunst  

Sådan foregår det: Fra den første spæde kontakt til aftalen om et nyt datacenter er i hus
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Skab en bedre bundlinje ved at gentænke rammerne i kampen om fremtidens talenter

Mennesker er forskellige og medarbejdere arbejder forskelligt. Nøglen til succes for fremtidens virksomheder er at tage udgangspunkt i de ansattes forskellige og individuelle behov. Kort sagt behandler du dine medarbejdere ens ved at behandle dem forskelligt

07. februar 2023 | Læs mere


Undgå cyberkatastrofen med automatiseret kontrol over sensitive data

Når cyberkriminelle gennemtrænger din sikkerhedsinfrastruktur, bruger de i snit 48 dage til at danne sig et overblik over sensitive data, før de lukker dine systemer og data ned med ransomware. På dette seminar får du derfor et solidt grundlag for at sikre dig overblik over sensitive, virksomhedskritiske informationer. Derudover vil du få et praktisk indblik i, hvordan du beskytter dine informationer, så du er er mindre sårbar når cyberkriminelle trænger ind på dit netværk, samt et overblik over typiske angrebsformer og viden om, hvordan et ransomwareangreb foregår i praksis.

07. februar 2023 | Læs mere


Status og erfaringer fra fem år med GDPR

Vi samler nogle af Danmarks fremmeste GDPR-eksperter trådene efter knapt fem år. Dette giver dig et solidt overblik over de hidtidige erfaringer og sikker viden at basere din indsats på, når du skal planlægge og tilpasse din organisations indsats for at sikre compliance med det omfattende regelkompleks.

07. februar 2023 | Læs mere