Her er Danmarks fem bedste CIO’er lige nu:Se de fem nominerede til prisen som Årets CIO 2024

Artikel top billede

(Foto: ©2008 Robert I. Larsen. ALL RIGHTS RESERVED. / Robert I. Larsen)

Nu bekræfter Google nye nordiske datacenter-planer: Har købt kæmpegrund i Sverige

Google bekræfter nu, at virksomheden har købt en 109 hektar stor datacentergrund i Sverige.

Efter lang tids spekulation bekræfter søgegiganten Google nu, at den er køberen af en 109 hektar datacenter-grund i Horndal i Sverige.

Det oplyser Googles kommunikationchef i Sverige og Finland Farshad Shadloo til det svenske teknologimedie Di Digital.

Allerede sidste år skrev svenske medier om Googles mulige grundopkøb i Horndal, men ifølge Farshad Shadloo blev handlen først endeligt afsluttet i torsdags.

“På nuværende tidspunkt har vi ingen planer om at bygge noget på grunden, men vi vil sikre os, at vi i fremtiden har mulighed for at bygge flere datacentre i Europa, hvis der opstår et behov for det. Vi forventer dog ikke at tage nogen beslutninger i den nærmeste fremtid,” siger han til DI Digital.

Købt til fremtidig brug

Ligesom med Googles danske datacenterplaner i Fredericia har virksomheden således opkøbt en grund med henblik på fremtidig brug.

Googles udmeldning om grunden i Horndal er da også stort set identisk med den, som Google kom med, da virksomheden opkøbte den 73,2 hektar store datacentergrund i Fredericia.

Dengang lød det fra Google i en skriftlig kommentar til dagladet Information:

“På nuværende tidspunkt har vi ikke planer om at bruge grunden, men vi vil sikre os muligheden for at ekspandere vores datacentre i Europa, hvis vores arbejde kræver det. Vi forventer dog ikke at tage nogen beslutninger i den nærmeste fremtid.”

Læs også: Datacentre vælter ind over landets grænser: Danmark kan blive hjemsted for de motorer der driver internettet

Brugte dæknavnet Yellow

Googles planer i Horndal blev omtalt første gang i oktober 2016  af den svenske lokalavis DT.se.

På daværende tidspunkt ønskede Google dog ikke at udtale sig.


DT.se kunne bringe nyheden på baggrund af en aktindsigt i en række mailkorrespondancer mellem forsyningsselskabet Svenska Kraftnät og den svenske kommune Avesta Kommune, som Horndal hører med til.  

I mailkorrespondancerne bliver projektet omtalt, og det fremgår af mail-korrespondancerne, at forsøget på at tiltrække datacenteret involverede folk på de allerhøjeste niveauer i Sverige. Eksempelvis det svenske energiselskabs Vattenfalls direktør samt repræsentanter fra den svenske myndighed Regeringskansliet og erhvervsfremmeorganisationen Business Sweden. 

I mail-korrespondancerne bliver Google i øvrigt omtalt under dæknavnet “Yellow.” 


Læs også:
Norden stormer frem som datacenter-mekka: Danmark og Sverige i hård kamp om tech-giganternes gunst  

Sådan foregår det: Fra den første spæde kontakt til aftalen om et nyt datacenter er i hus




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere