Artikel top billede

(Foto: ©2008 Robert I. Larsen. ALL RIGHTS RESERVED. / Robert I. Larsen)

Nu bekræfter Google nye nordiske datacenter-planer: Har købt kæmpegrund i Sverige

Google bekræfter nu, at virksomheden har købt en 109 hektar stor datacentergrund i Sverige.

Efter lang tids spekulation bekræfter søgegiganten Google nu, at den er køberen af en 109 hektar datacenter-grund i Horndal i Sverige.

Det oplyser Googles kommunikationchef i Sverige og Finland Farshad Shadloo til det svenske teknologimedie Di Digital.

Allerede sidste år skrev svenske medier om Googles mulige grundopkøb i Horndal, men ifølge Farshad Shadloo blev handlen først endeligt afsluttet i torsdags.

“På nuværende tidspunkt har vi ingen planer om at bygge noget på grunden, men vi vil sikre os, at vi i fremtiden har mulighed for at bygge flere datacentre i Europa, hvis der opstår et behov for det. Vi forventer dog ikke at tage nogen beslutninger i den nærmeste fremtid,” siger han til DI Digital.

Købt til fremtidig brug

Ligesom med Googles danske datacenterplaner i Fredericia har virksomheden således opkøbt en grund med henblik på fremtidig brug.

Googles udmeldning om grunden i Horndal er da også stort set identisk med den, som Google kom med, da virksomheden opkøbte den 73,2 hektar store datacentergrund i Fredericia.

Dengang lød det fra Google i en skriftlig kommentar til dagladet Information:

“På nuværende tidspunkt har vi ikke planer om at bruge grunden, men vi vil sikre os muligheden for at ekspandere vores datacentre i Europa, hvis vores arbejde kræver det. Vi forventer dog ikke at tage nogen beslutninger i den nærmeste fremtid.”

Læs også: Datacentre vælter ind over landets grænser: Danmark kan blive hjemsted for de motorer der driver internettet

Brugte dæknavnet Yellow

Googles planer i Horndal blev omtalt første gang i oktober 2016  af den svenske lokalavis DT.se.

På daværende tidspunkt ønskede Google dog ikke at udtale sig.


DT.se kunne bringe nyheden på baggrund af en aktindsigt i en række mailkorrespondancer mellem forsyningsselskabet Svenska Kraftnät og den svenske kommune Avesta Kommune, som Horndal hører med til.  

I mailkorrespondancerne bliver projektet omtalt, og det fremgår af mail-korrespondancerne, at forsøget på at tiltrække datacenteret involverede folk på de allerhøjeste niveauer i Sverige. Eksempelvis det svenske energiselskabs Vattenfalls direktør samt repræsentanter fra den svenske myndighed Regeringskansliet og erhvervsfremmeorganisationen Business Sweden. 

I mail-korrespondancerne bliver Google i øvrigt omtalt under dæknavnet “Yellow.” 


Læs også:
Norden stormer frem som datacenter-mekka: Danmark og Sverige i hård kamp om tech-giganternes gunst  

Sådan foregår det: Fra den første spæde kontakt til aftalen om et nyt datacenter er i hus
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere