Artikel top billede

Microsoft har allerede lappet alvorligt hul i wi-fi-sikkerheden: Google og Apple arbejder på sagen

Alle wi-fi-netværk står åbne for hackere på grund af et nyopdaget hul i den grundlæggende sikkerhedsprotokol WPA2. Microsoft har allerede udsendt en patch til Windows.

Alle moderne wif-fi-netværk står pivåbne for hackere, der blandt andet kan aflytte ikke-krypteret trafik mellem brugerens enhed og router.

Det står klart, efter at sikkerhedseksperter i går, mandag, offentliggjorde en alvorlig sårbarhed i WPA2-protokollen, der har været industri-standard til beskyttelse af wi-fi-netværk siden 2006.

Læs også: Alvorligt sikkerhedshul opdaget i grundlæggende wi-fi-protokol: Alle wi-fi-forbindelser er usikre

De store teknologiselskaber reagerer dog tilsyneladende hurtigt, og Microsoft er allerede i gang med at udrulle en opdatering, der beskytter Windows-brugere.

”Kunder, der installerer opdateringen eller har automatisk opdatering slået til, vil være beskyttede,” skriver Microsoft i en udtalelse til det amerikanske medie The Verge.

Google er også på trapperne med en patch til Android-enheder, men det vil (som altid med Android) variere, hvor hurtigt opdateringen bliver tilgængelig for de forskellige modeller.

Googles egne Pixel-telefoner får som de første opdateringen 6. November.

Apple arbejder på en patch til macOS og iOS, der angiveligt bliver udsendt i løbet af de kommende uger.

Læs også: Fullrate om alvorlig sårbarhed i wi-fi-sikkerhed: ”Det svarer til, at jeg kan komme ind og sætte mit ethernet-kabel til et lan-stik hos dig.”
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


OT-sikkerhed i produktionsmiljøer - hvor kommer truslerne fra og hvordan opnår I optimal modstandsdygtighed overfor cyberangreb?

Til trods for den intense fokus på cybersikkerhed og NIS2 er mange produktionsvirksomheder og organisationer stadig usikre på, hvad de konkret skal gøre for at sikre, at de lever op til direktivets nye skærpede krav, når det gælder risikostyring, dokumentation og indberetning samt kravene om at garantere sikkerheden igennem hele forsyningskæden – og det ansvar, der følger med.

10. oktober 2023 | Læs mere


Øg virksomhedens agilitet med modulære og fleksible forretningssystemer

Hvordan kan kravet til øget fleksibilitet og agilitet afspejles i din virksomheds valg af forretningssystemer? Med udgangspunkt i Microsoft Dynamics 365-platformen giver vi i webinaret inspiration til, hvordan du bliver i stand til at reagere hurtigt på skiftende markedsvilkår, begivenheder og kriser, der kan udfordre din forretning.

11. oktober 2023 | Læs mere